Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Winterswijk Spoorstraat 2a
7101GT Winterswijk
Opent dinsdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Winterswijk

Pensioenadvies in Winterswijk

Heb jij al wat geregeld voor je oude dag? Hoe zien jouw financiën eruit als je straks geen verplichtingen meer hebt naar een baas toe en leeft van je pensioeninkomen en AOW? En welke opties heb je eventueel om meer financiële ruimte te creëren voor je leven als pensionado straks? Schakel ons team in voor deskundig pensioenadvies in Winterswijk. Dan beantwoorden wij vanuit onze ruime kennis en ervaring je vragen of stellen we een financiële planning op maat voor je op.

Maak een afspraak

50+’ers opgelet: vergeet je pensioen niet

Het lijkt misschien vreemd om al vlak na je vijftigste verjaardag met je pensioen bezig te zijn. Je hebt immers nog wel wat werkzame jaren te gaan. Toch is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Helaas krijgen nog steeds veel Nederlanders na hun pensioen te maken met een pensioengat. Hun besteedbaar inkomen daalt doordat hun pensioeninkomen en AOW netto samen lager uitvallen dan hun gebruikelijke netto inkomen in loondienst. Dát wil je voorkomen. Je oude dag is bedoeld om van te genieten, niet om elk dubbeltje te moeten omdraaien en die goede fles wijn in de supermarkt te moeten laten staan.

Juist als je al ver voor je pensioen met een adviseur naar je pensioenvoorzieningen kijkt, valt er vaak nog een mouw aan te passen. Je hebt dan bovendien nog meer hypotheekmogelijkheden, wat het bijvoorbeeld eenvoudiger maakt om je hypotheek over te sluiten of je overwaarde op te nemen. Zo heb je alvast een mooie aanvulling voor je pensioen op de plank liggen of heb je extra budget voor een eventuele verbouwing om je woning oude-dag-bestendig te maken.

Pensioenadvies in Winterswijk – antwoord op jouw pensioenvragen

Met het team van Van Bruggen Adviesgroep in Winterswijk bieden wij allround financieel advies. We hebben kennis van pensioen, hypotheken, verzekeringen en kredieten. Daardoor kunnen we met een brede blik kijken naar jouw situatie en je zo goed mogelijk adviseren over jouw financiële opties. Dat doen we altijd op een volledig onafhankelijke manier, dus door een groot aantal geldverstrekkers en verzekeraars voor je te vergelijken. Zo weet je zeker dat we tot een pensioenplan komen dat voor jouw situatie gunstig uitpakt en dat je niet meer kost dan nodig.

Bij ons pensioenadvies in Winterswijk kunnen we je bijvoorbeeld antwoord geven op de volgende vragen:

 • Hoe ziet jouw financiële situatie er na je pensioen uit?
 • Wat heb je aan middelen nodig om jouw wensen voor je oude dag mogelijk te maken?
 • Wat moet je regelen voor je aflossingsvrije hypotheek om ook na je pensioen hier te blijven wonen?
 • Hoe kun je je pensioeninkomen aanvullen?
 • Welke opties heb je om je overwaarde te verzilveren als aanvulling op je pensioen?
 • Hoe kun je structureel besparen op je maandlasten en zo een financiële buffer opbouwen?
 • Welke verzekeringen heb je nodig en waar sluit je die voordelig af?
 • Kun je eerder stoppen met werken? En wat moet je daarvoor financieel regelen?
 • Levert oversluiten van de hypotheek jou een mooie besparing op?
 • Welke opties heb je om vanuit je hypotheek een verbouwing te financieren?
 • Hoe kun je een verhuurwoning financieren om daarmee extra pensioen realiseren?
 • Welke opties heb je voor een (belastingvrije) schenking aan je (klein)kinderen?

Wat is jouw pensioenvraag? Schakel ons kantoor in voor pensioenadvies in Winterswijk. Voordat we samen aan de slag gaan, maken we graag vrijblijvend en kosteloos kennis met je. Zo kunnen we samen kijken hoe we iets voor jou kunnen betekenen.

Kennismaking plannen

Oversluitgids

Over ons pensioenadvies in Winterswijk

Je krijgt waarschijnlijk regelmatig een uitdraai te zien van je opgebouwde pensioen. Dat geeft je al een beeld van waar je ongeveer recht op hebt voor je oude dag. Maar het is een stuk lastiger om vandaaruit de vertaalslag te maken naar wat dat nu echt voor je financiële plaatje straks betekent. Heb je bijvoorbeeld voldoende geld om in dit huis te blijven wonen? Welke opties zijn er om al eerder met pensioen te gaan? En wat moet je regelen voor je hypotheek als je pensioen nadert?

Bij het regelen van je pensioen komt van alles kijken. Maar het goede nieuws is dat er vaak veel meer opties zijn dan mensen denken om zelf extra geld te sparen voor je pensioen. Ja, ook zonder elk dubbeltje te moeten omdraaien. Denk maar aan je overwaarde verzilveren, versneld aflossen op je hypotheek, je hypotheek oversluiten of overbodige verzekeringen stopzetten of kostbare verzekeringen oversluiten.

Welke opties goed bij jou passen? En hoe je die kunt realiseren? Daarvoor zijn wij er. We staan met een deskundig team voor je klaar: Nancy als financieel planner en hypotheekadviseur, Gerjam als hypotheekadviseur, Karin als officemanager en Patrick als commercieel medewerker binnendienst. Bij ons ben je zeker van een duidelijk pensioenplan en we kunnen ook alles voor je in gang zetten. Zo kun jij erop vertrouwen dat alles voor een financieel gezonde toekomst voor jou goed geregeld is.

De voordelen van ons kantoor voor pensioenadvies

Waarom juist naar ons komen? Mensen uit Winterswijk en omgeving vinden het fijn dat wij een lokaal kantoor zijn en zelf ook goed bekend zijn in de regio. Daarnaast geloven wij dat advies deskundig én persoonlijk moet zijn. We zijn dan ook betrokken, verlenen service (ook na het afsluiten van een financieel product) en kijken in ons advies aan jou ook uitgebreid naar je toekomstwensen.

De voordelen van ons pensioenadvies in Winterswijk op een rij:

 • Al jarenlang deskundig in allround pensioenadvies
 • Advies over o.a. pensioen, hypotheken en (levens- en schade)verzekeringen
 • Uitstekende service en persoonlijke betrokkenheid
 • Goed bekend in de omgeving Winterswijk
 • Specifiek ervaren met financieel advies voor 50+’ers
 • Altijd één duidelijk tarief (geen bijkomende kosten)
 • Zowel advies op kantoor als online mogelijk

Nog een fijn voordeel van ons kantoor: het eerste oriënterende gesprek, waarin we samen kijken naar jouw mogelijkheden, is altijd gratis. Zo kun je vrijblijvend ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Gratis kennismaken

Hoe kun jij je pensioen aanvullen?

Blijkt dat je opgebouwde pensioeninkomen en AOW lager uitvallen dan je had gehoopt? Dan is er gelukkig nog geen nood aan de man. Je kunt je opgebouwde pensioen op meerdere manieren aanvullen. Welke opties jou een mooie aanvulling opleveren, zoeken we graag voor je uit in een persoonlijk adviestraject.

 • Zit jouw spaargeld voornamelijk in de stenen? Wellicht kun je de overwaarde op je huis verzilveren (bijvoorbeeld door een tweede hypotheek te nemen) als pensioenaanvulling.
 • Misschien heb je verzekeringen lopen die eigenlijk niet meer nodig zijn, heb je een dubbele dekking of ben je bij een andere verzekeraar uit. Wij duiken graag in je verzekeringen om te kijken of daarin een besparing mogelijk is.
 • Ook op je hypotheeklasten kun je soms (zelfs fors) besparen. Dat kan zijn door je hypotheek over te sluiten of door te kiezen voor rentemiddeling. Wat in jouw geval kan en gunstig is, bepalen we graag met jou samen.
Overwaarde whitepaper downloaden
 • Bij een aflossingsvrije hypotheek kun je wellicht tussentijds aflossen om zo te voorkomen dat je straks in één keer veel geld moet betalen aan aflossing. Ook bespaar je met vervroegd aflossen een fors bedrag aan rente.
 • Verder is verhuizen naar een kleinere woning misschien een mogelijkheid. Je krijgt dan de overwaarde tot je beschikking en profiteert blijvend van lagere maandlasten. Zeker met de huidige lage hypotheekrentes.

Benieuwd welk van deze opties interessant is voor jou? Al in een eerste kennismaking kunnen we je er meer over vertellen.

Gratis kennismaking aanvragen

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Als je een hypotheek hebt lopen, is het altijd belangrijk om daar vóór je pensioen (het liefst meer dan tien jaar van tevoren) een keer naar te kijken met een expert. Voor hypotheekaanbieders is 56 jaar een belangrijke leeftijd: vanaf dat moment gaan zij naar je pensioeninkomen kijken om je maximale hypotheek te berekenen. Je maximale leencapaciteit valt daardoor een stuk lager uit vanaf je 56e verjaardag. Dat kan bijvoorbeeld gevolgen hebben als je verhuisplannen hebt, je hypotheek wilt oversluiten of je overwaarde wilt verzilveren. In al die gevallen is het slim om er al vóór je 56e een keer naar te kijken. Wij zijn hierin graag jouw deskundige hypotheekadviseur.

Ook als je geen grootse plannen hebt om naar een andere woning te vertrekken, loont het om je hypotheek met een adviseur samen onder de loep te nemen. Zo is het belangrijk dat je je aflossingsvrije hypotheek aan het eind van de looptijd kunt aflossen of daar een plan B voor bedenkt. Anders heb je kans dat je je woning moet verkopen.

En als je al langere tijd een hypotheek hebt lopen, kan een kritische blik ook slim zijn om mogelijk veel geld te besparen. De rente ligt nu een paar procentpunten lager dan jaren geleden. Ook jij kunt daar via oversluiten misschien van profiteren. En dat zonder te verhuizen.

Vrijblijvende kennismaking (online of op kantoor)

Ons pensioenadvies in Winterswijk stemmen we altijd af op jouw persoonlijke situatie. Want ieders wensen en financiële plaatje zijn weer anders. Daarom maken we graag een keer persoonlijk kennis met je, om samen af te tasten of de klik er is en wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de knop hieronder om een eerste vrijblijvend gesprek in te plannen. Dat gesprek is volledig op onze kosten en je zit nog nergens aan vast. En je kiest zelf of je voor dit gesprek op kantoor langskomt of dat je liever via de video pensioenadvies van ons krijgt.

Vind je het fijn om ons eerst telefonisch of via de mail te spreken? Ook dat kan. Mail naar winterswijk@vanbruggen.nl of bel naar 0543 - 745017 voor een eerste contact.

Plan een vrijblijvende kennismaking