Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Maastricht Marktstraat 14B
6114 HS Susteren
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Maastricht

Pensioenadvies in Maastricht

Heb jij er al eens over nagedacht hoe jouw pensioen is geregeld? Hoeveel pensioen heb je eigenlijk opgebouwd via je werkgever(s)? Heb je zelf voldoende gespaard om van rond te komen? Hoeveel zou je op dit moment na je pensioen uitgekeerd krijgen? En is het op basis daarvan mogelijk om eerder te stoppen met werken? Het zijn allemaal vragen waarmee klanten uit Maastricht en omgeving bij ons aankloppen. Voor pensioenadvies in Maastricht – zowel op kantoor, bij jou thuis als online – heb je aan ons een deskundige partner. Wees welkom en stel ons je vraag.

Maak een afspraak

Pensioenadvies Maastricht

Op tijd actie ondernemen is het beste advies voor wie zijn pensioen goed geregeld wil hebben. Ook al duurt het wellicht nog 15 jaar totdat je definitief de deur op het werk achter je mag dichttrekken, het is goed om daar nu al over na te denken. Door de continu veranderende pensioenregels en de enorme verschillen in pensioenregelingen tussen werkgevers is je pensioenopbouw niet altijd even helder. Dat geldt al helemaal als je zzp’er bent en dus zelf je pensioen moet verzorgen. Allemaal goede redenen om een financieel adviseur in te schakelen voor pensioenadvies in Maastricht.

En wist je dat je pensioen ook gevolgen heeft voor je hypotheek? Zowel voor je bestaande hypotheek als wanneer je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten? Het is belangrijk om daar minimaal 10 jaar voor je pensioen al eens naar te kijken. Het kan best zijn dat je pensioen lager uitvalt dan je verwacht. In zo’n geval is het verstandig om op tijd in actie te komen en zelf geld opzij te zetten of te besparen op je maandlasten. Bijvoorbeeld door zelf te sparen, je overwaarde op te nemen, te verhuizen of je hypotheek over te sluiten. Allemaal vragen opties die wij als pensioenadviseur in Maastricht met je doornemen, afgestemd op jouw situatie. Zo kun jij hierin de juiste keuzes maken. 

Overwaarde whitepaper downloaden

Waarover geven wij pensioenadvies?

Het team van Van Bruggen Adviesgroep bestaat uit Chantalle en Roy Lacroix. Beide zijn financieel adviseur en hypotheekadviseur, en Chantalle is daarnaast makelaar. Met veel plezier kunnen zij je helpen bij allerlei financiële vragen rondom je pensioen. Bijvoorbeeld:

 • Hoe ziet je opgebouwde pensioen er op dit moment uit?
 • Kun je van je tot nu toe opgebouwde pensioen straks rondkomen?
 • Wat zijn mijn mogelijkheden om eerder te stoppen met werken?
 • Wat moet je rond je pensioenleeftijd regelen voor je hypotheek?
 • Wat zijn je mogelijkheden om je overwaarde te verzilveren?
 • Is een verzilverhypotheek voor jou een verstandige optie?
 • Is het nuttig om je hypotheek over te sluiten?
 • Kun je een schenking doen aan je (klein)kinderen?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig om af te sluiten?
 • Hoe zit het als je plannen hebt om te verhuizen, verbouwen of verduurzamen?

Heb je een andere vraag rondom je pensioen? Ook daarbij helpen we je met plezier. Neem contact met ons op voor een eerste (gratis) kennismaking.

Kennismaking plannen

Eerder stoppen met werken?

Al eerder dan op de AOW-leeftijd stoppen met werken? Dat klinkt voor veel mensen erg aantrekkelijk. Is het een optie die ook jou wel wat lijkt, omdat je meer wilt genieten van het leven, je vrijheid, je gezin of je hobby’s? Zeg liever niet zomaar je baan op, maar ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs over jouw mogelijkheden. We zoeken graag voor je uit of jouw opgebouwde pensioen voldoende zijn om al eerder van je welverdiende oude dag te genieten en, zo niet, met welke aanpassingen je dit wel voor elkaar krijgt. Zo kun je tijdig actie ondernemen.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Maastricht?

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Maastricht staan we klanten uit Maastricht en omstreken bij op het gebied van hypotheekadvies, pensioenadvies, financieel advies en verzekeringen. Altijd met deskundig advies, persoonlijk contact en vlotte service.

Ons kantoor staat voor:

 • Jarenlange ervaring in financieel advies
 • Financieel advies voor particulieren én ondernemers
 • Advies op kantoor, bij jou thuis of via (video)bellen
 • Ook voor al je pensioen- en verzekeringsvragen
 • Financieel adviseurs en makelaars onder één dak
 • Altijd persoonlijk en begrijpelijk advies
 • Flexibele service en vlot contact

Hoe zit het met je hypotheek rond je pensioenleeftijd?

Ook belangrijk om een blik op te werpen, is je hypotheek. Juist rond je pensioenleeftijd. Al 10 jaar vóór je pensioen kijken hypotheekaanbieder niet alleen naar je huidige inkomen, maar tellen ze ook je pensioeninkomen zwaar mee. Daardoor kan je maximale hypotheek wat lager uitvallen. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen als je plannen hebt om te verhuizen, een tweede hypotheek te nemen of om je hypotheek over te sluiten. Hetzelfde geldt als je van plan bent je woning te verbouwen of verduurzamen en die plannen (deels) met je hypotheek wilt financieren. Belangrijk dus om daar al vóór je 56e levensjaar naar te laten kijken.

Daarnaast is het zinvol om je toekomstige hypotheeklasten al vóór je pensioen onder de loep te nemen. Kun je die nog blijven dragen als je met pensioen bent? En hoe kun je ervoor zorgen dat je je aflosvrije hypotheek op tijd aflost? Met een kritische blik op je hypotheek helpen we je om hierin de juiste voorbereidingen te treffen. Natuurlijk kunnen we je ook advies geven over besparen op je maandlasten, zodat je hypotheeklasten beter binnen je financiële plaatje na je pensioen passen.

Onafhankelijk pensioenadvies in Maastricht

Vanuit ons mooie historische pand in Maastricht, bij jou thuis of via (video)bellen? Het is aan jou hoe je met ons in gesprek wilt gaan. In elk van die gevallen helpen we jou met persoonlijk en onafhankelijk pensioenadvies in Maastricht. Als ervaren financieel adviseurs kennen we de wet- en regelgeving en opties voor je pensioen. En we vinden het belangrijk om jou daar op een goede en begrijpelijke manier over te informeren en te adviseren. Zo weten we wat de opties zijn om je pensioen aan te vullen en zijn we ook goed thuis in overwaarde en verzilverhypotheken.

Laten we samen onderzoeken wat voor jou een aantrekkelijke optie is voor je pensioen. We bekijken samen je financiële situatie en staan jou bij in het maken van passende keuzes. Zodat jij zorgeloos kunt uitkijken naar het moment dat je écht de deur achter je dicht kunt trekken op je allerlaatste werkdag.

Vrijblijvende kennismaking inplannen

Weet jij hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd? Hoe je hypotheek er op dit moment uitziet? En wat je nog meer moet regelen rondom je pensioen? Je staat er niet alleen voor; wij helpen je graag.

Neem contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Daarin vertellen we je graag hoe wij jou kunnen helpen.

Maak een afspraak

Heb je een gerichte vraag? Of wil je meer weten over onze diensten? Bel dan voor een eerste contact naar 0800 – 1600 of mail naar maastricht@vanbruggen.nl.