Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Maastricht Marktstraat 14B
6114 HS Susteren
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Maastricht

Hypotheekadvies in Maastricht

Voor veel Nederlanders is het de grootste financiële beslissing in hun leven: de hypotheek. Het gaat vaak om veel geld en je zit er over het algemeen 30 jaar aan vast. Belangrijk dus om je er goed in te verdiepen wat je precies afsluit en om daarin weloverwogen keuzes te maken. Dat hoef je gelukkig niet in je eentje te doen. Zowel het uitzoek- als het regelwerk pakken wij graag voor je op. Of het nu gaat over een hypotheek afsluiten, je hypotheek oversluiten of je overwaarde verzilveren, bij ons kun je terecht voor al je vragen op het gebied van hypotheekadvies in Maastricht én makelaardij.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Onafhankelijk hypotheekadviseur in Maastricht

Juist omdat het vaak om veel geld gaat, wil je er zeker van zijn dat je hypotheek goed geregeld is. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je in de toekomst in de problemen komt met de betaling van je lasten of dat je hypotheekvorm over een tijdje minder goed bij je past. Als hypotheekadviseur in Maastricht kijken wij namelijk uitgebreid naar je situatie nu en in de toekomst. Heb je plannen om eerder met pensioen te gaan? Wil je op korte termijn opnieuw verhuizen? Of wil je een schenking doen aan je kind? Het zijn allemaal vragen die we meenemen als we je hypotheekadvies geven.

Daarbij is ons hypotheekadvies altijd onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan één hypotheekaanbieder. We nemen een groot aantal hypotheekaanbieders mee in ons advies aan jou over een passend aanbod. Die verschillende aanbieders vergelijken we allemaal op voorwaarden en rente. Op basis van die uitgebreide vergelijking vragen we een offerte aan bij een hypotheekaanbieder die goed bij jouw situatie en wensen past. Dat geldt niet alleen als je een woning koopt, maar ook als je bijvoorbeeld een tweede hypotheek afsluit, je hypotheek verhoogt of je hypotheek oversluiten.

Wil je weten hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen? Onze rekentool geeft je eerste indicatie van jouw maximale leenbedrag.

 

Maximale hypotheek berekenen

Hypotheekadvies én makelaardij

Vaak ga je voor vragen over je hypotheek en vragen rondom de aankoop of verkoop van een woning naar twee aparte kantoren: een hypotheekadviseur en een makelaar. Bij ons vind je die twee expertises onder één dak. Chantalle uit ons team is zowel financieel adviseur als aankoop- en verkoopmakelaar. Dat is handig voor jou, want daardoor kun je haar inschakelen voor het regelen van je hypotheek én voor het verkopen van je huidige woning of het vinden van een nieuwe koopwoning. Op beide gebieden zijn wij graag de expert die je zoekt.

Je (eerste) woning kopen

Een (eerste) hypotheek afsluiten doe je niet dagelijks. Een huis kopen ook niet. Waar moet je op letten? Wat zijn je mogelijkheden qua hypotheek? Wat zijn naast je hypotheek belangrijke keuzes, zoals Nationale Hypotheek Garantie, het afsluiten van verzekeringen of andere bijkomende beslissingen? En wat zijn de gevolgen van de hypotheekaanvraag voor je financiële situatie? Als financieel adviseurs kijken wij samen met jou naar je wensen en naar je situatie. Wij helpen je bij het regelen van het hypotheek en het vinden of verkopen van je woning. Van eerste oriëntatie tot hypotheekcontract.

Maak direct een afspraak

Overwaarde verzilveren

Door de alsmaar stijgende woningprijzen hebben veel huiseigenaren overwaarde op hun woning. Dit houdt in dat je woningwaarde hoger is dan het bedrag dat je op dit moment aan hypotheek hebt openstaan. Geld in stenen wordt het ook wel genoemd.

Wat veel mensen niet weten, is dat je de overwaarde ook zonder te verhuizen kunt benutten. Wij maken de mogelijkheden daarvoor graag voor je inzichtelijk. Zo kun je je overwaarde wellicht gebruiken om je woning te verbouwen of verduurzamen of om een schenking aan je kinderen te doen. Een verzilverhypotheek kan hierin soms een uitkomst zijn. We hebben veel ervaring met het afsluiten van dit type hypotheek en kunnen je daar dan ook goed advies over geven. Net als over de andere mogelijkheden natuurlijk, zoals het verhogen van je bestaande hypotheek.

Overwaarde whitepaper downloaden

Oversluitgids

Hypotheek oversluiten

In eerste instantie denken mensen bij hypotheekadvies vaak aan advies over een nieuwe hypotheek. Maar dat is zeker niet de enige kwestie waarbij hypotheekadvies in Maastricht zinvol is. We kunnen bijvoorbeeld ook advies geven over het oversluiten van hun hypotheek. Loopt je rentevaste periode bijvoorbeeld bijna ten einde? Of heb je een hypotheekvorm die niet meer zo goed bij je past? Of loopt je aflossingsvrije hypotheek bijna af? In al die gevallen kan je hypotheek oversluiten interessant zijn.

We duiken hier graag voor je in en zoeken voor je uit of oversluiten voor jou gunstig is. Natuurlijk kijken we ook naar andere opties, zoals rentemiddeling of je risico-opslag verlagen. Daardoor kunnen we je deskundig advies geven over wat voor jou een slimme optie is. En levert oversluiten jou weinig grote besparing op? Dan laten we je dat ook eerlijk weten.

Meer weten over je opties? Plan een eerste (gratis en vrijblijvende) afspraak in.

Maak een afspraak

De voordelen op een rij

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Maastricht geven we als jouw financiële partner graag passend antwoord op je financiële vraagstukken. Altijd met een vlekkeloze en snelle afhandeling van je vraag en met duidelijke uitleg.

De voordelen van ons kantoor op een rij:

 • Jarenlange ervaring in hypotheekadvies en financieel advies
 • Advies voor particulieren én ondernemers
 • Keuze tussen advies op kantoor, bij jou thuis of via (video)bellen
 • Ook voor pensioenadvies en verzekeringsvragen
 • Financieel adviseurs en makelaars onder één dak
 • Altijd persoonlijk en begrijpelijk advies
 • Flexibele service en vlot contact

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? De eerste kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend. Dat kan telefonisch, via videobellen, bij ons op kantoor in Maastricht of bij jou thuis. Net wat jij prettig vindt. Plan alvast een afspraak in.

Plan een gratis kennismaking

Waarover geven wij hypotheekadvies in Maastricht?

Rondom je hypotheek kunnen allerlei vragen spelen. Als ervaren hypotheekadviseur in Maastricht kunnen we je deskundig antwoord geven op veel van je hypotheekvragen.

Je kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor antwoord op deze vragen:

 • Hoeveel bedraagt mijn maximale hypotheek?
 • Bij welke aanbieder ben ik voor mijn hypotheek voordelig uit?
 • Welke hypotheekvorm en rentevaste periode passen bij mij?
 • Is het handig om mijn bestaande hypotheek mee te nemen of juist niet?
 • Hoe kan ik de overwaarde op mijn woning gebruiken?
 • Wat moet ik rondom mijn pensioen regelen voor mijn hypotheek?
 • Welke opties heb ik voor een tweede hypotheek?
 • Kan ik een verbouwing financieren?
 • Is een verzilverhypotheek gunstig voor mijn oude dag?

Met ons advies over deze vragen ben je altijd zeker van begrijpelijke uitleg, zodat je precies weet waarom de ene keuze wel en de andere minder gunstig uitpakt voor jou.

Vraag hypotheekadvies aan

Ook hypotheekadvies voor ondernemers

Vanuit ons kantoor aan een van de mooiste straten in Maastricht helpen we zowel particulieren als ondernemers die zich in Maastricht willen vestigen of er al gevestigd zijn. Ook ondernemers geven we graag hypotheekadvies, bijvoorbeeld als zij een vastgoedbelegging willen doen door een tweede huis te kopen of als ze een pand willen kopen voor hun bedrijf. Ons financiële advies voor ondernemers stopt trouwens niet bij advies over een hypotheek. We ondersteunen ondernemers ook graag bij het afsluiten van verzekeringen voor ondernemers of bij het maken van andere belangrijke zakelijke beslissingen, zoals het afsluiten van een krediet.

Maak direct een afspraak

Plan een eerste kennismaking

Wil je weten hoeveel jij kunt krijgen aan hypotheek? Sta je op het punt een nieuwe woning te kopen? Of wil je gewoon zeker weten dat alles rondom je hypotheek goed geregeld is?

Laten we kennismaken om jouw wensen te bespreken.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor hypotheekadvies in Maastricht. Of stel ons direct je vraag. Dat kan door te mailen naar Maastricht@vanbruggen.nl of door te bellen naar 0800 – 1600. We spreken je graag.

Plan een kennismaking