Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Welke autoverzekering past bij mij?

In de basis zijn er drie soorten autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering Kies je voor een WA autoverzekering, dan dekt deze verzekering de schade waarvoor jij als autobezitter verantwoordelijk bent. De schade aan je eigen auto, wordt met een WA verzekering niet vergoed. De WA verzekering is de verplichte dekking die je moet afsluiten wanneer je een auto koopt.
  • WA+ (beperkt casco) autoverzekering Bij een WA+ autoverzekering ben je verzekerd voor schade bij de tegenpartij als de aanrijding jouw fout is én voor schade aan het eigen voertuig als gevolg van brand, botsingen met dieren, storm en ruitbreuk. Is iemand anders aansprakelijk voor een aanrijding? Dan verhaal je de kosten naar aanleiding van schade op de verzekering van de tegenpartij.
  • Allrisk (volledig casco) autoverzekering De allrisk autoverzekering vergoedt alle schades die zijn ontstaan in het verkeer. Ook schades die ontstaan aan je eigen auto (behalve als het gaat om bijvoorbeeld opzet). Mis je net dat ene paaltje of zit er opeens een deuk in je auto zonder dat er een briefje is achtergelaten? Dan biedt een allrisk dekking uitkomst.

Autoverzekering berekenen en vergelijken

Let op: een dure WA+ verzekering kan evenveel kosten als een voordelige allrisk verzekering. De beste tip voor het afsluiten van een autoverzekering, is daarom dat je goed moet blijven vergelijken. Niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden en de dekking. Daar komt onze expertise op het gebied van schadeverzekeringen goed van pas. Neem direct contact op met de adviseur bij jou in de buurt.

Maak direct een afspraak   of   Bel ons! Wij helpen je graag!

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak