Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Enschede Minkmaatstraat 134 C
7514 EG Enschede
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Enschede

Pensioenadvies in Enschede

Wat moet je zoal regelen om op je oude dag lekker te kunnen leven zonder zorgen over je financiële situatie? Een financiële planning is hiervoor vaak wel zo handig. Daarin kijk je bijvoorbeeld naar de aflossing op je hypotheek, het verzilveren van je overwaarde, het aanvullen van je pensioen en andere zaken. Misschien ben je ook wel benieuwd of jij al eerder kunt stoppen met werken. Al die mogelijkheden brengen wij voor je in kaart in ons deskundige pensioenadvies in Enschede. Daarbij word jij nu goed geholpen, zodat je alles later financieel goed voor elkaar hebt.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Enschede, nu al?

“Waarom zou ik al als beginvijftiger of veertiger naar mijn pensioen laten kijken?”, vraag je je misschien af. Geen gekke gedachte, want je hebt dan inderdaad nog wat werkzame jaren te gaan. Toch is het slim om op tijd met een pensioenadviseur naar je pensioen te kijken. Vertrouw zeker niet blind op het pensioen dat je bij je werkgever hebt opgebouwd en op de AOW. In de praktijk vallen die twee samen vaak een stuk lager uit dan het inkomen dat je gewend was maandelijks op je rekening te ontvangen. Slim dus om op tijd te kijken welke consequenties dat voor jou heeft.

En dan nog iets. Hoe zit het eigenlijk met je hypotheek, je verzekeringen en je overwaarde? Als je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek hebt, wil je niet plotseling op je 66e geconfronteerd worden met een enorm bedrag dat je nog moet aflossen van je lagere pensioeninkomen. En je verzekeringen, zijn die nog wel echt nodig als je ouder wordt? En dan de overwaarde die op je huis rust, kun je daar niet iets mee doen in plaats van het geld in de stenen te laten zitten?

Al die vragen en meer nemen wij mee in ons pensioenadvies in Enschede. Op een persoonlijke en deskundige manier praten wij je bij over jouw mogelijkheden voor later. En we brengen die voor je in kaart met een heldere financiële planning.

Kunnen je hypotheeklasten omlaag?

Veel vijftigplussers kloppen bij ons aan met één prangende hypotheekvraag: “Kan ik niet flink besparen op mijn hypotheek?”. De hypotheekrentes zijn de laatste jaren enorm gedaald en liggen een paar procentpunten lager dan heel wat jaren geleden. Een goede reden om je hypotheek over te sluiten!

Is die mogelijkheid er voor jou? Wat levert het je op en – ook goed om te weten – welke kosten brengt het met zich mee? Wij zoeken met plezier voor je uit of oversluiten mogelijk is, hoeveel de boeterente voor jou bedraagt en of oversluiten al met al een slimme zet voor je is. Een eerlijke berekening – daar kun je bij ons hypotheekadvies van op aan.

Daarnaast kijken we graag naar andere manieren om geld over te houden. Misschien heb je nog verzekeringen lopen waarvoor de dekking wel heel uitgebreid is. Of verzekeringen die je überhaupt niet meer nodig hebt. Of wat dacht je van rentemiddeling als alternatief voor oversluiten? Er zijn wellicht meer bespaaropties dan je denkt. Wij zetten ze voor je op een rij en adviseren jou waar jij goed aan doet.

Wil je zeker weten dat jij geen mogelijke besparingen laat liggen? Laat ons een check voor je doen. Geheel vrijblijvend bij ons op kantoor of bij jou thuis.

Gratis je hypotheek laten checken

Gebruik je overwaarde

Op dit moment hebben heel veel eigenaren van een koopwoning overwaarde op hun huis. Je hebt dit huis misschien al heel wat jaren en ongemerkt is het best wat waard geworden door de stijging van de woningprijzen. Gelukkig hoef je je fijne, vertrouwde woning niet meteen te koop te zetten om die overwaarde te kunnen benutten. Daar zijn ook andere manieren voor. Zo kun je een tweede hypotheek afsluiten of een opeethypotheek nemen waarmee je de overwaarde als vrij te besteden bedrag uitgekeerd krijgt.

Gebruik dit geld bijvoorbeeld om je woning te verbouwen en zo klaar te maken voor je oude dag. Of laat met dit geld je tuin opknappen, help je (klein)kinderen aan hun eerste koopwoning of schenk het bedrag. Mogelijkheden genoeg! Natuurlijk kun je het geld ook opzij zetten voor later. Zo hoef je na je pensioen niet alleen op je uitgekeerde pensioen en AOW te teren, maar heb je extra financiële ruimte om leuke dingen te doen.

Overwaarde whitepaper downloaden

Méér dan alleen pensioenadvies in Enschede

Wat veel klanten waarderen aan ons pensioenadvies in Enschede? Dat wij verder kijken dan enkel je pensioen. We stellen graag voor en met jou een complete financiële planning op, waarin we alle belangrijke aspecten meenemen. Zo kijken we naar je hypotheek, je verzekeringen, je beleggingen en de leningen die je hebt lopen. Daardoor krijgen we echt een goed beeld van je financiële situatie en kunnen we je zo goed mogelijk adviseren. Het fijne aan ons financieel advies is onze brede en uitgebreide kennis van allerlei soorten financiële vraagstukken. 

We kunnen je dan ook adviseren over elke prangende financiële vraag waar jij advies bij kunt gebruiken. Denk aan:

 • Kan ik later rondkomen van mijn pensioen, inclusief alle vaste lasten?
 • Hoe kan ik meer budget creëren voor mijn oude dag?
 • Welke opties heb ik om mijn overwaarde uit de stenen te halen?
 • Kan ik besparen op mijn hypotheek of verzekeringen?
 • Hoe kan ik belastingvrij een schenking doen aan mijn (klein)kinderen?
 • Kan ik een verbouwing financieren zonder daarvoor zelf tienduizenden euro’s te sparen?
 • Als ik ga scheiden, wat moet ik dan financieel regelen voor bijvoorbeeld mijn hypotheek en pensioen?
 • Ik ben ondernemer. Hoe zit het dan met mijn pensioen?
 • Hoe kan ik mijn huis voor een goede prijs verkopen?
 • Welke mogelijkheden heb ik om een woning te kopen, ook na mijn pensioen?
 • Ik zou graag eerder stoppen met werken. Wat is daarin mogelijk?

Staat jouw vraag hiertussen? Of heb je een andere vraag? Bij Van Bruggen Adviesgroep in Enschede sparren we er graag over met jou. Geheel vrijblijvend bij ons op kantoor of bij jou thuis.

Vrijblijvende afspraak maken

Kun jij een tweede woning of verhuurpand kopen?

Voor sommige mensen is het een grote droom: rond hun pensioenleeftijd een tweede woning kopen. Je droomt misschien van overwinteren op een Spaans eiland of elk weekend kunnen afreizen naar een bungalow in de Veluwse bossen. Of misschien heb je spaargeld over en zou je graag een pand kopen voor de verhuur? Allemaal slimme manieren om een mooi rendement met je spaargeld te behalen én om jezelf of een ander een mooie woning te kunnen bieden.

Welke opties heb jij voor een beleggingspand of vakantiehuisje? Hoe financier je die? En in welke opzichten gaat dat anders dan een eerste woning kopen? Wij praten je er graag over bij. En we kunnen je zowel begeleiden met financieel advies (al vanaf de berekening van jouw budget voor een woning) als bij de aankoop van de woning zelf. Ook adviseren we je over de fiscale consequenties van zo’n tweede woning.

Professioneel advies over je pensioen – ook voor ondernemers

Met ons allround financieel advies zijn we er zowel voor particulieren als voor ondernemers. Voor ondernemers verlopen sommige dingen net even anders. Het afsluiten van een hypotheek bijvoorbeeld, het verzekeren van schade of het regelen van je pensioen. Geen nood: wij begeleiden je met plezier bij het regelen daarvan én adviseren je over de juiste opties.  We hebben jarenlange ervaring met financieel advies aan ondernemers en kennen de haken en ogen, maar ook de kansen en mogelijkheden. Daarmee kunnen wij je goed van dienst zijn.

Waar je nog meer van profiteert door ons kantoor in te schakelen voor pensioenadvies in Enschede? De voordelen op een rij:

 • Advies over hypotheken, verzekeringen, beleggen en belasting en meer
 • Al decennialang ervaren in financieel advies in regio Enschede
 • Professioneel en altijd persoonlijk advies
 • Ook aan- en verkoopbegeleiding
 • Specialismen: ondernemers, senioren en starters
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit tientallen aanbieders)
 • Ook advies bij jou thuis of online mogelijk

Pensioenadvies in Enschede aanvragen

Wil jij vrijblijvend een blik laten werpen op hoe je pensioen er straks uitziet? Wil je laten berekenen of jij eerder kunt stoppen met werken? Of heb je een enkele vraag over je hypotheek, verzekeringen, leningen of overwaarde? Hoe dan ook, stuur ons een bericht.

Maak een afspraak voor een eerste kennismaking op kantoor, bij jou thuis of online. Dat is gratis en zonder dat je ergens aan vastzit.

Als je liever eerst persoonlijk contact hebt, kan dat natuurlijk ook. Bel daarvoor naar 053 – 234 00 04 of mail naar enschede@vanbruggen.nl. Dan helpt office manager Nadine je graag verder.

Maak een eerste afspraak