Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Drachten De Drift 1A
9203 GG Drachten
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Drachten

Van Bruggen Adviesgroep in Drachten

Bij allerlei soorten vragen kan financieel advies heel handig zijn. Wil je bijvoorbeeld een woning kopen in Drachten, Heerenveen of omgeving? Gaan jij en je partner uit elkaar? Of wil je je verzekeringen goed regelen of besparen op je maandlasten? Dankzij Van Bruggen Adviesgroep in Drachten hoef je niet meer een makelaar én een financieel adviseur én een verzekeringsadviseur én een hypotheekadviseur in te schakelen. Corjan Bal geeft advies over al je financiële vragen en is ook makelaar. Met zijn 25 jaar ervaring geeft hij ook jou snel duidelijkheid over je mogelijkheden.

Maak een afspraak

Over Van Bruggen Adviesgroep in Drachten

Bij belangrijke mijlpalen in je leven heb je vaak wel meer aan je hoofd dan alleen de financiën. Je wilt je bijvoorbeeld focussen op de woningklopjacht via Funda in plaats van je ook nog over je budget te moeten buigen. Of je hebt bij een scheiding al van alles om je hoofd over te breken; de financiën besteed je liever uit dan dat je die er ook nog bij krijgt. In al dat soort situaties staat Van Bruggen Adviesgroep in Drachten graag voor je klaar. Wij kunnen jou van A tot Z alles uit handen nemen om de juiste financiële beslissingen te nemen én die voor je in orde te maken.

Natuurlijk doen we dat altijd samen met jou. Ons financiële advies begint met een persoonlijk gesprek, waarin Corjan met jou kijkt naar je wensen voor nu en voor de toekomst. Zo komen we tot een advies dat bij je past. Daarbij geven we je duidelijke uitleg over je opties en nemen we jouw persoonlijke situatie altijd mee bij. We wijzen je graag op mogelijkheden die je zelf nog niet had gezien, en stellen kritische vragen over punten die je zeker niet over het hoofd mag zien. De verzekeringen die voor jou nodig zijn of je aankomende pensioen bijvoorbeeld.

Financieel adviseur én makelaar op één adres

Een huis (ver)kopen is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet. Ook de keuze voor een hypotheek die bij jou past, maak je waarschijnlijk niet iedere dag.

Daarom werkt Corjan als financieel adviseur en makelaar. Hij helpt je als makelaar bij het vinden of verkopen van een woning. En als hypotheekadviseur staat hij je bij als het gaat om de financiering van dat huis. Hij kan aan het begin van het proces de maximale hypotheek voor je berekenen. Ook vergelijkt hij als onafhankelijk adviseur vele hypotheken voor je en denkt mee over de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld je huidige hypotheek meenemen of toch oversluiten? En welke hypotheekvorm en rentevaste periode passen bij je?

Zo weet je exact wat je kunt lenen en of je je droomhuis kunt financieren. Ook wijst Corjan je van begin af aan op te koop staande huizen in de regio. Door zijn contacten in de regio Drachten, kan hij misschien wel een huis voor je vinden dat zelfs nog niet op Funda zichtbaar is. Bovendien werkt hij samen met taxateurs, notarissen en accountants in de regio. Ook het proces van een hypotheek aanvragen en alles wat daarbij komt kijken, is dus in goede handen bij Van Bruggen Adviesgroep Drachten. Inclusief al het regelwerk dat erbij komt kijken.

Benieuwd hoeveel jij kunt krijgen aan hypotheek? Of hoe Corjan jou kan helpen bij je zoektocht naar een nieuwe woning én de financiering daarvoor? Plan een gratis eerste gesprek om jouw opties te ontdekken.

Gratis oriëntatiegesprek over hypotheek

Hoe zit het met je hypotheek oversluiten of verhogen?

Een groot deel van onze klanten klopt bij Van Bruggen Adviesgroep Drachten aan voor vragen over hun hypotheek. En dat zeker niet alleen voor het kopen van een nieuw huis. Juist omdat de hypotheek voor veel mensen een van de grootste kostenposten is, zijn mensen vaak benieuwd naar mogelijke aanpassingen. Kun je bijvoorbeeld meer lenen? Tussentijds aflossen? Je hypotheek oversluiten om zo te besparen? Of zijn er opties voor een tweede hypotheek?

Doordat Corjan 25 jaar ervaring heeft in hypotheekadvies en bovendien als makelaar goed bekend is in Zuid-Friesland kan hij je bij veel hypotheekvragen helpen. Zo geeft hij je antwoord op al deze vragen:

 • Waar doe je na je 50e verstandig aan met je lopende hypotheek?
 • Kun je besparen op je hypotheek door deze over te sluiten?
 • Hoe zit een verhuurhypotheek in elkaar, en welke mogelijkheden heb jij daarvoor?
 • Kun jij van je overwaarde een tweede huis kopen?
 • Wat zijn je opties om bijvoorbeeld een extra woning in Spanje te kopen? (Wij werken hiervoor samen met een lokale adviseur daar.)
 • Hoe kun je een verbouwing financieren vanuit je hypotheek?
 • Wat zijn je hypotheekopties na een scheiding?
 • Wat kun je het beste doen met je lopende aflossingsvrije hypotheek?
 • Als je ondernemer bent, welke opties heb je dan voor een zzp-hypotheek?
 • En hoe zit het met een hypotheek na je pensioen (een seniorenhypotheek)?

Specifiek adviseren we je graag over het verzilveren van de overwaarde op je huis. Vooral bij 40+ers en 50+ers zien we vaak dat hun huis veel meer waard is dan het bedrag dat zij aan hypotheek hebben openstaan. Dat betekent dat ze overwaarde hebben. En dat bedrag kan meer mogelijkheden bieden dan je wellicht denkt. Door je overwaarde te verzilveren via bijvoorbeeld een tweede hypotheek, opeethypotheek of krediethypotheek kun je het geld in handen krijgen. Dat biedt kansen om bijvoorbeeld je huis te verbouwen of extra geld achter de hand te hebben voor je pensioen of kinderen.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn met je lopende hypotheek? Wij denken graag met jou mee. Neem contact met ons op om een eerste afspraak te plannen. Die afspraak is gratis en verplicht je tot niets, maar geeft je wel al veel duidelijkheid.

Maak een gratis afspraak

Ook financieel advies voor ondernemers en verhuurders

Met ons financieel advies zijn we er bij Van Bruggen Adviesgroep Drachten zeker niet alleen voor de standaardsituatie waarin jij en je partner in loondienst werken en een huis kopen. We geven ook advies over specifiekere vragen. Zo adviseren we ook ondernemers over het kopen van hun huis of het afsluiten van passende verzekeringen (zoals een overlijdensrisico- of arbeidsongeschiktheidsverzekering). En wil je een huis kopen voor de verhuur of in het buitenland? Ook dan kunnen we je goed adviseren.

Dankzij zijn jarenlange ervaring heeft Corjan al in veel situaties advies mogen geven. Van het regelen van een compleet pensioen tot het financieel afhandelen van een scheiding. En van een buitenhuisje in Spanje financieren tot de ondernemershypotheek regelen voor jouw eerste huis in Drachten. Voor al die onderwerpen zit je bij ons helemaal goed. 

Documenten en dienstverlening

In onze dienstenwijzer leggen we uit wie we zijn, welke dienstverlening wij bieden en bij welke organisaties wij geregistreerd staan. In de dienstverleningsdocumenten krijg je een indicatie van onze tarieven. Op basis van het kostenloze kennismakingsgesprek maken wij onze kosten voor jouw concrete vraag inzichtelijk, zodat je vóoraf altijd exact weet waar je aan toe bent. 

For our English documents, click here.

Tot slot is het nog belangrijk om te weten dat er naast de eigenaar geen medewerkers werkzaam zijn bij Van Bruggen Adviesgroep Drachten, waardoor Artikel 1:120 lid 2a van de Wft op onze onderneming niet van toepassing. Dat wil zeggen dat er geen medewerkers zijn die een variabele beloning krijgen. 

Financieel en fiscaal advies van A tot Z

Een van de kenmerken van Van Bruggen Adviesgroep Drachten is dat we je zoveel mogelijk uit handen kunnen nemen. We zijn er niet alleen voor advies over je mogelijkheden en gunstige oplossingen. Nee, we kunnen ook alles voor je aanvragen, de taxatie voor je in orde maken en je adviseren over bijpassende verzekeringen. Wij zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt, zodat je tijd overhoudt voor andere zaken én ervan op aan kunt dat jouw financiën goed geregeld zijn.

Om je een beeld te geven, dit zijn slechts een paar van de financiële vragen waarover we je ook graag adviseren:

 • Welke verzekeringen zijn in jouw persoonlijke situatie verstandig om af te sluiten?
 • Past je hypotheek nog wel bij of kun je die beter laten aanpassen of een nieuwe hypotheek afsluiten?
 • Wat kun je nu al doen om je pensioen voor later goed te regelen?
 • Hoe kun je eventueel je kinderen helpen bij het financieren van een woning?
 • Hoe kun je een (belastingvrije) schenking doen als je je spaargeld aan iemand anders wilt geven?
 • Waar moet je fiscaal gezien op letten bij belangrijke financiële mijlpalen in je leven?
 • Is een verhuurwoning voor jou een slimme manier om je AOW en pensioen aan te vullen?
 • Welke opties heb jij om je maandlasten naar beneden te krijgen?

Voor al die vragen en meer staan we als financieel adviseur naast jou. Altijd op het moment dat het jou uitkomt – bij ons op kantoor, bij jou thuis of volledig online in videogesprekken.

Schakel financieel advies in

Waarom Van Bruggen Adviesgroep in Drachten?

Van Bruggen Adviesgroep Drachten is hét advieskantoor waar jij voor al je vragen over je financiën terecht kunt én zeker bent van advies waar je wat aan hebt en dat op jou is afgestemd. Bij ons ben je bovendien zeker van:

 • Advies over al je financiële vragen op één plek
 • Volledige aankoopbegeleiding voor je nieuwe woning
 • 25+ jaar evaring
 • Ook advies voor ondernemers en verhuurders
 • 100% onafhankelijk (keuze uit veel aanbieders)
 • Netwerk van lokale taxateurs en notarissen
 • Advies op kantoor, aan huis of online mogelijk

Vraag je gratis eerste gesprek aan

We hebben je nu een heleboel verteld over onszelf. Maar wie ben jij? En waar ben jij naar op zoek? We maken graag kennis met je om jou te leren kennen en mee te denken hoe wij jou kunnen helpen.

Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek. Dat kan volledig gratis en jij kiest zelf of je advies bij ons op kantoor wilt of dat je liever online advies of advies bij jou thuis krijgt.

Plan je afspraak in via de knop hieronder of bel of mail ons via 0800 – 1600 of via drachten@vanbruggen.nl.  

Plan een kennismaking
KvK: 62275852AFM: 12044334Documenten