Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Drachten De Drift 1A
9203 GG Drachten
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Drachten

Pensioenadvies in Drachten

Over niet al te lange tijd is het zover. Dan stop je met werken, zijn je kinderen wellicht ook het huis uit en kun je gaan starten met (nog meer) genieten. Maar voordat het zover is, is er nog één ding belangrijk om alvast te regelen: je financiële zaken. Hoe zorg je ervoor dat je straks genoeg spaargeld hebt om lekker te kunnen leven? Wat valt er te regelen om de overwaarde op je huis in handen te krijgen? Kun je eventueel geld schenken aan je (klein)kinderen? En wat is verder slim om te doen met je hypotheek en verzekeringen? Bij ons pensioenadvies in Drachten krijg je antwoord op al die vragen.

Maak een afspraak

Ontdek waar jij goed aan doet voor je pensioen

Soms is het lastig om te bepalen welke financiële keuzes je het beste kunt maken om jouw pensioenwensen te realiseren. Er zijn talloze opties. Je kunt je overwaarde opnemen als buffer voor je pensioen, aflossen op je hypotheek, je hypotheek of verzekeringen oversluiten, een woning voor de verhuur kopen of vooral heel hard sparen. Waar doe jij goed aan?

Vaak is je pensioen inclusief AOW maar zo’n 70% van het inkomen dat je op dit moment in loondienst verdient. Kun je daarmee rondkomen? Of is het verstandig om dat bedrag zelf verder aan te vullen? Het is dan fijn als een deskundige financieel adviseur naast je staat om jou te helpen je pensioen nu al goed te regelen. Corjan Bal is financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Drachten, en neemt die taak graag op zich. Zo kun jij je focussen op het maken van leuke pensioenplannen, terwijl hij je advies geeft over je financiën op basis van jouw wensen en persoonlijke situatie. 

Wij combineren je pensioengegevens met je hypotheeksituatie en staan ook (niet leuk, wel nodig!) stil bij het scenario van onverhoopt overlijden. Zo krijg je volledig inzicht en kunnen we waar nodig bijsturen. Opties zijn er namelijk genoeg. En een polis afsluiten is zeker niet de enige mogelijkheid. Er zijn bijvoorbeeld ook spaarproducten. En vaak zijn er binnen je hypotheek ook mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je een onbezorgd pensioen tegemoet gaat.

Hoe is jouw pensioen geregeld?

Hoe krijg je inzicht in je pensioen? Zodra je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, bestaat je inkomen uit verschillende onderdelen. Niet alleen je inkomen is van invloed op de hoogte van je pensioen, maar ook je maandlasten spelen een grote rol. Op tijd inzicht hebben in hoe je er financieel voorstaat (ook ná je pensioenleeftijd), is belangrijk om waar nodig nog bij te sturen. Daarom kijkt Corjan samen met jou naar hoe je pensioen er nu en in de toekomst uitziet.

Om twee redenen is het slim om pensioenadvies bij voorkeur al rond je vijftigste in te schakelen:

  1. Als je op tijd ontdekt dat je een aanvulling op je pensioen nodig hebt, heb je nog de tijd en ruimte om daar een bedrag voor bij elkaar te krijgen.
  2. Vanaf je 57e kun je een lagere maximale hypotheek krijgen, wat bijvoorbeeld impact heeft als je je overwaarde wilt opnemen, een nieuwe hypotheek afsluit of je lopende hypotheek wilt oversluiten.

Een eerste gesprek over je pensioen kost je niets bij ons op kantoor. Dus maak snel een afspraak. Dan helpen wij jou verder met pensioenadvies in Drachten.

Gratis oriëntatiegesprek

Wat kun je met je overwaarde?

Voor een aanvulling op je pensioen hoef je niet altijd zelf flink te sparen. Wanneer je al een tijdje woont waar je woont, heb je vast op de WOZ-beschikkingen al gezien dat je woning flink in waarde is gestegen. Oftewel: je hebt overwaarde op je huis. Vaak wordt gedacht dat dat bedrag pas vrijkomt als je gaat verhuizen. Maar er zijn een aantal manieren waarop je de overwaarde ook zonder een verhuizing in handen kunt krijgen. Je kunt het dan als bedrag laten uitkeren en daarmee mooie plannen waarmaken. Vul er je pensioen mee aan of gebruik het bedrag bijvoorbeeld voor een verbouwing, de aankoop van een tweede huis of een schenking aan je kinderen.

Je overwaarde opnemen kun je doen door je hypotheek te verhogen. Je sluit daarvoor bijvoorbeeld een tweede hypotheek af of je kiest voor een specifiek hypotheekproducten, zoals een opeethypotheek of een krediethypotheek.

Verlaag je vaste lasten

Nog een manier om te sparen voor later is door je vaste lasten pensioenproof te maken. Oftewel: kijk hoe je je vaste lasten nu al kunt verlagen, zodat je straks per maand minder aan kosten kwijt bent. Daardoor heb je vanzelfsprekend ook minder pensioeninkomen nodig om rond te komen. Bij je vaste lasten verlagen denk je misschien als eerste aan de verwarming een graad lager zetten of minder lang onder de douche staan, maar je kunt veel meer besparen dan die kleine beetjes. Met name door kritisch te kijken naar je hypotheek en verzekeringen.

Je hypotheek oversluiten

Wellicht kan je lopende hypotheek een stuk voordeliger. Je hebt vast al lucht gekregen van de huidige lage hypotheekrentes. Door je hypotheek over te sluiten, kun je profiteren van die lage rente en tegelijkertijd nieuwe voorwaarden afspreken. Had je bijvoorbeeld een (deels) aflossingsvrije hypotheek? Dan is het misschien gunstig om die over te sluiten naar een hypotheek waarop je wel maandelijks aflost. Dat levert je meer zekerheid op.

Wij zoeken graag voor je uit of oversluiten jou, ondanks de boeterente die je dan moet betalen, een grote besparing oplevert of niet. Ook denken we met plezier mee over andere opties, zoals verhuizen naar een woning met lagere hypotheeklasten of je rente middelen.

Je verzekeringen aanpassen

Voor sommige verzekeringen stijgt je verzekeringspremie naarmate je ouder wordt, doordat dan de risico’s voor de verzekeraar groter zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor een overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een goede reden om eens kritisch te kijken of je die verzekeringen nog wel nodig hebt. En, als je ze nodig hebt, of je wellicht de dekking kunt aanpassen of bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Ook dat kan je zomaar een paar tientjes tot zelfs honderden euro’s per maand schelen. Die kun je weer mooi bij je pensioen optellen!

Opties genoeg dus. Maar waar doe jij goed aan? Wij adviseren je graag over jouw mogelijkheden voor en na je pensioen. Vraag een gratis eerste gesprek aan voor verzekerings-, pensioen- of hypotheekadvies.

Pensioenadvies aanvragen

Investeer in een verhuurwoning

Als je die overwaarde eenmaal hebt opgenomen of als je zelf een mooi bedrag aan spaargeld hebt liggen dat je kunt missen, dan is dit wellicht ook een optie: een verhuurwoning kopen. Denk aan een appartement in Nederland dat je kunt verhuren of wellicht een mooie vakantiewoning over de grens.

Een verhuurhypotheek steekt net iets anders in elkaar dan een gewone hypotheek. Wij vertellen je er graag alles over. We kunnen je zelfs helpen bij de aankoop van een woning in het buitenland. Zo hebben we nauw contact met een lokale adviseur in Spanje, waardoor hypotheken in Spanje een van onze specialismen zijn. Maar ook verhuurhypotheken in Nederland is een onderwerp waarin we goed thuis zijn.

Hoeveel kun je na je pensioen krijgen aan hypotheek?

We benoemden het net al kort: je hypotheek valt vanaf je 57e een stuk lager uit dan voor die tijd. Maar je kansen op een hypotheek zijn ook vanaf die leeftijd zeker nog niet verkeken. Ook niet als je graag naar een ander huis wilt verhuizen. Wij rekenen graag je maximale hypotheek voor je uit en kunnen ook specifiek kijken hoeveel je aan seniorenhypotheek na je 57e kunt krijgen. Ook als je ondernemer bent trouwens; over zzp-hypotheken adviseren we je ook graag.

En wil je je kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste huis? Dan denken we ook mee over de opties. Kun je bijvoorbeeld je overwaarde gebruiken om hen te steunen? Is een belastingvrije schenking een optie? Of kun je een woning kopen voor of met je kinderen en die aan hen verhuren? We denken graag met je mee over jouw hypotheekopties.

Pensioenadvies in Drachten (op kantoor, bij je thuis of online)

Bij Corjan ben je verzekerd van financieel advies, makelaardij en pensioenadvies in Drachten – allemaal op één plek. Een fijne gedachte, want daardoor kunnen we alle belangrijke aspecten uit je leven en wensen meenemen in ons advies aan jou.

Daarnaast kun je rekenen op:

  • Advies over al je financiële vragen op één plek
  • Volledige aankoopbegeleiding voor je nieuwe woning
  • 25+ jaar ervaring
  • Ook advies voor ondernemers en verhuurders
  • 100% onafhankelijk (keuze uit veel aanbieders)
  • Netwerk van lokale taxateurs en notarissen
  • Advies op kantoor, aan huis of online mogelijk

Wat kun jij doen voor je pensioen?

Wil je weten wat in jouw geval slim is om te regelen voor je pensioen? Welke mogelijkheden je hebt en waar jij precies slim aan doet? In een gratis eerste kennismakingsgesprek kunnen we daar samen met jou naar kijken.

Bel naar 0800 – 1600 of mail naar drachten@vanbruggen.nl voor het plannen van een eerste afspraak of om je vraag te stellen. Klikken op de knop hieronder kan ook.

Spreken we je binnenkort? Voor de kennismaking komen we graag bij jou langs, maar je bent ook welkom bij ons op kantoor of we kunnen er een videogesprek van maken. Net wat jij prettig vindt!

Plan een eerste gesprek