Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Drachten De Drift 1A
9203 GG Drachten
Opent zaterdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Drachten

Hypotheekadvies in Drachten

Een huis kopen is nogal een spannende aangelegenheid. Eerst moet je een huis zien te vinden en dan moet je daarna ook nog allerlei keuzes maken rondom de financiering ervan. Neem je een deels aflossingsvrije hypotheek of wil je wél aflossen op je hypotheek? Hoeveel kun je precies aan hypotheek krijgen? En waar sluit je een voordelige hypotheek af, die ook over een aantal jaar nog bij je past? Over die vragen hoef je nu niet meer zelf je hoofd te breken. Corjan staat voor je klaar met onafhankelijk hypotheekadvies in Drachten en kan je daarnaast helpen als makelaar.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Makelaar én hypotheekadviseur in Drachten

De combinatie van makelaardij en hypotheekadvies zie je niet vaak op één plek. Wij geloven dat dit een handig combinatie-aanbod is en bieden daarom beide diensten aan. Corjan Bal is zowel hypotheekadviseur in Drachten als een ervaren makelaar en aankoopbegeleider. Hij kent het aanbod aan te koop staande woningen in de regio, adviseert je over wel/niet overbieden en ontbindende voorwaarden en laat je ook precies weten hoeveel jij aan een woning te besteden hebt. Dat alles maakt je zoektocht naar een huis in Drachten of omgeving een stuk makkelijker.

En heb je je zoektocht eenmaal succesvol afgerond en je handtekening onder het voorlopig koopcontract gezet? Dan staat Corjan ook voor je klaar voor onafhankelijk hypotheekadvies. Met 25 jaar ervaring kent hij de hypotheekmarkt, de vele opties en de aandachtspunten waar je misschien zelf niet direct aan denkt. Daardoor kan hij je uitstekend helpen bij het afsluiten van een voor jou passende hypotheek. Inclusief alle randzaken die daarbij komen kijken: je verzekeringen, de taxatie van je nieuwe woning en eventueel zelfs de verkoop van je huidige woning. Daardoor heb jij er zo min mogelijk werk aan.

Behalve dat Corjan je kan adviseren over de aankoop van je eerste woning of een volgend huis, kan hij je ook hypotheekadvies in Drachten geven over allerlei andere vragen rondom je hypotheek in Drachten. Je hypotheek oversluiten, verhogen of gebruiken voor een verbouwing zijn bijvoorbeeld ook vragen waar hij goed in thuis is.

Wat zijn jouw opties voor een hypotheek in Drachten?

Spannend, de kogel is door de kerk: jij wilt een nieuwe woning kopen. Dat traject begint met zicht krijgen op je financiële mogelijkheden. Oftewel: hoeveel bedraagt je maximale hypotheek? En hoeveel heb je daarnaast aan eigen geld nodig? Dat alles zoeken we graag voor je uit in een eerste kennismakingsgesprek. Na afloop weet je precies wat jij aan een woning te besteden hebt, waardoor je daarna je zoektocht naar een woning nog gerichter kunt voortzetten.

In ons hypotheekadvies in Drachten kijken we ook mee naar andere mogelijkheden die je hebt om wellicht meer te kunnen lenen. Zo kun je misschien wel een Starterslening afsluiten voor extra budget. Of wat dacht je van een huis kopen via Duokoop, waardoor je minder in één keer hoeft neer te tellen? Duokoop betekent dat je alleen de woning financiert en dat de stichting achter Duokoop de grond voor je voorschiet (daar betaal jij dan erfpacht voor).

Verder is onze ervaring dat je niet altijd zo flink hoeft te overbieden op huizen als vaak wordt gedacht. Als je financieel goed voorbereid bent, de juiste ontbindende voorwaarden opneemt en met een aankoopbegeleider op huizenjacht gaat, kun je misschien ook al met een lager bod de nieuwe eigenaar van een huis worden.

Kortom: opties genoeg. Wil je weten welke mogelijkheden jij hebt? Vraag dan een eerste gesprek aan, zodat we ons daar samen in kunnen verdiepen.

Gratis oriëntatiegesprek/div>

Een huis kopen als ondernemer

Het lijkt soms onmogelijk om als ondernemer een hypotheek af te sluiten. Ook op veel plekken op internet lees je vooral informatie over een hypotheek afsluiten met een vast inkomen. Maar als ondernemer werkt dat proces net even anders. Gelukkig staat dat je mogelijkheden voor een hypotheek in Drachten niet in de weg. Het is soms al mogelijk om, zelfs als je pas een half jaar ondernemer bent, een hypotheek te krijgen. We kijken dan naast je inkomen uit je onderneming ook naar wat je in de jaren daaraan voorafgaand hebt verdiend.

Corjan heeft heel wat jaren ervaring met het afsluiten van hypotheken voor ondernemers. Ook jou helpt hij daar graag bij, inclusief eventueel de bijpassende verzekeringen. Maak een afspraak om te ontdekken hoeveel jouw maximale zzp-hypotheek bedraagt.

Maak een afspraak

Kun je meer lenen dankzij je overwaarde?

We zien bijna dagelijks mensen die vragen hebben over hun overwaarde. Vijftigplussers hebben in de loop der jaren soms wel meer dan een ton overwaarde opgebouwd op hun woning. Als je inkomen dat toelaat, kun je de overwaarde verzilveren. Zo maak je het geld vrij besteedbaar aan wat je maar wilt: een nieuwe auto, een schenking aan je kleinkinderen, een verbouwing of wellicht zelfs de tweede woning in het buitenland waar je al heel lang van droomt.

Nu is je overwaarde niet een bedrag dat je zomaar bij de bank kunt pinnen. Het gaat iets anders in zijn werk en er zijn een aantal mogelijkheden, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je denken aan de volgende opties om je hypotheek op basis van je overwaarde te verhogen:

 • Een gebruikelijke manier is een tweede hypotheek nemen: een hypotheek bovenop je huidige hypotheek. Dat extra hypotheekdeel kun je bijvoorbeeld specifiek voor een verbouwing gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met een krediethypotheek.
 • Soms kun je je hypotheek onderhands verhogen. Je hoeft dan niet opnieuw een hypotheekakte te tekenen en je woning opnieuw te laten taxeren. Dit is mogelijk als je je hypotheek destijds voor een hoger bedrag in het Kadaster hebt laten inschrijven.
 • Je kunt een opeethypotheek Dit is een speciaal hypotheekproduct voor gepensioneerden met een laag pensioeninkomen. Zo kun je ondanks je lage inkomen toch je overwaarde opnemen.
 • Verder kun je je hypotheek oversluiten. Dan sluit je een compleet nieuwe hypotheek af in plaats van je bestaande hypotheek. En dat tegen gunstigere voorwaarden en een lagere rente.
 • Of je kunt een consumptief krediet nemen om de overwaarde te verzilveren.
 • Verhuizen naar een andere optie is ook een manier om de overwaarde in geld uitgekeerd te krijgen.

In een persoonlijk traject voor hypotheekadvies in Drachten kijken we graag met jou welk van die opties bij je past. Plan een eerste afspraak in om te ontdekken hoe wij jou verder kunnen helpen.

Eerste gesprek plannen

Welke financiële vraag heb jij?

Ons hypotheekadvies in Drachten is altijd persoonlijk en 100% onafhankelijk. Dat eerste betekent dat we goed luisteren naar jouw wensen en naar je situatie, zodat we je hypotheek altijd perfect op je situatie kunnen afstemmen. Het tweede houdt in dat we vele hypotheekaanbieders en producten voor je kunnen vergelijken. Zo komen we altijd tot een hypotheekproduct dat qua voorwaarden past bij je situatie en dat je een lage rente oplevert. Tel uit je voordeel!

Aangezien we zowel hypotheekadvies als allround financieel advies en advies over je pensioen geven, kunnen we jou bij al je financiële vragen goed op weg helpen. In welke levensfase je ook zit en wat je situatie ook is. Nog een paar voorbeelden van financiële vragen die wij voor je kunnen beantwoorden:

 • Hoe kun jij besparen op je maandelijkse hypotheek- en verzekeringskosten?
 • Welke verzekeringen heb je naast je hypotheek nodig (en welke zijn in jouw geval overbodig)?
 • Kun jij een verbouwing financieren vanuit je hypotheek?
 • Welke hypotheekopties heb je na een scheiding of na overlijden van een partner?
 • Hoe werkt een hypotheek voor een verhuurwoning en welke opties heb jij daarvoor?
 • Hoe zorg je ervoor dat je hypotheek ook na je pensioen nog bij je past?
 • Waar doe je goed aan als de looptijd of rentevaste periode van je hypotheek afloopt?
 • Kun jij een geldschenking doen aan een familielid en tot welk bedrag kan dat belastingvrij?
 • Wat kun je nog meer regelen om je opgebouwde pensioen aan te vullen?

Hypotheek voor een verhuurwoning

Heb je veel spaargeld liggen of heb je een forse overwaarde? Dan is een verhuurwoning wellicht een slimme manier om daar een mooi rendement op te behalen. Door een vastgoedinvestering te doen, ontvang je maandelijks een bedrag aan huur. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor je pensioen, je (klein)kinderen of andere toekomstplannen. Waar je op moet letten bij een verhuurhypotheek? En welke specifieke voorwaarden gelden? Wij zijn specifiek in dit type hypotheek goed thuis en vertellen je graag meer over de kansen, opties en aandachtspunten.

P.S. Wist je dat we ook advies kunnen geven over een tweede woning kopen in het buitenland? We werken nauw samen met een lokale adviseur in Spanje, en kunnen je daarom uitstekend helpen om een hypotheek in onder meer Spanje af te sluiten voor jouw vakantiehuis. Voor jezelf of voor de verhuur.

De voordelen van ons hypotheekadvies in Drachten

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Drachten kunnen we je van A tot Z advies geven over en begeleiden bij jouw hypotheek in Drachten en andere financiële vragen. Bij ons ben je verzekerd van:

 • Advies over al je financiële vragen op één plek
 • Volledige aankoopbegeleiding voor je nieuwe woning
 • 25+ jaar ervaring
 • Ook advies voor ondernemers en verhuurders
 • 100% onafhankelijk (keuze uit veel aanbieders)
 • Netwerk van lokale taxateurs en notarissen
 • Advies op kantoor, aan huis of online mogelijk

Kennismaken voor hypotheekadvies in Drachten (of online)?

Bij ons ben je van harte welkom voor hypotheekadvies in Drachten wanneer het jou uitkomt. Samen plannen we een geschikt moment en jij bepaalt ook waar je graag afspreekt. Is dat bij ons op kantoor in Drachten of liever bij jou thuis of online via videogesprekken. Kan allemaal! We kunnen zelfs op zaterdag of in de avonduren afspreken.

Plan direct een gratis en vrijblijvende eerste afspraak in via 0800 – 1600 of via drachten@vanbruggen.nl. Ook via de knop hieronder kun je ons bereiken.

Plan een kennismaking