Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Maatwerkhypotheek

Maatwerkhypotheek

Bij een maatwerkhypotheek wordt minder streng gekeken naar de gebruikelijke toetsingsnormen voor een hypotheek. De hypotheekaanbieder past maatwerk toe. Daardoor kun je bijvoorbeeld mogelijk meer lenen als je langere tijd een hoge huur hebt betaald of als je in scheiding ligt. De hypotheekadviseur kijkt gericht wat in jouw situatie een passende en verantwoorde hypotheek is die voldoet aan jouw wensen.

Gratis afspraak met een adviseur?

 

Wanneer kun je een maatwerkhypotheek krijgen?

Een maatwerkhypotheek is voor ieder persoon weer anders. Het is niet één hypotheektype. Wat alle maatwerkhypotheken gemeen hebben, is dat de hypotheekaanbieder zich niet blind staart op de standaard leennormen, maar verder kijkt dan dat.

Je kunt bijvoorbeeld mogelijk een maatwerkhypotheek krijgen als…

  • je duurhuurder bent en dus minimaal drie jaar minstens één derde van je netto-inkomen aan maandlasten hebt betaald (en als je voor je nieuwe koopwoning minder kwijt bent aan maandlasten);
  • je starter bent op de woningmarkt en geen vast contract hebt maar wel inkomen;
  • je minder dan drie jaar ondernemer bent en een zzp-hypotheek wilt aanvragen;
  • je in scheiding ligt en je partner wilt uitkopen of interesse hebt om in je eentje een nieuwe woning te kopen;
  • je een seniorenhypotheek wilt aanvragen na je pensioenleeftijd.

Let op: in elk van die situaties is niet gegarandeerd dat je een maatwerkhypotheek kunt krijgen. Het is belangrijk dat de hypotheekadviseur onderbouwt waarom in jouw geval maatwerk passend is én uitlegt waarom jij alsnog de maandlasten voor een hypotheek kunt dragen. Daarbij kan het bijvoorbeeld helpen als je een bedrag aan eigen geld of een schenking inbrengt.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Bij een maatwerkhypotheek kun je, net als bij standaard hypotheken, veel keuzes nog zelf maken. Hoe lang zet je de rente bijvoorbeeld vast? Voor welke hypotheekvorm kies je? Onze hypotheekadviseurs vertellen je graag wat voor type hypotheek bij jou past.

Benieuwd naar jouw hypotheekopties?

Wil je weten wat jij aan hypotheek kunt krijgen? En ben je benieuwd of jouw situatie onder een maatwerkhypotheek valt of niet? Onze hypotheekadviseurs duiken er graag voor je in en laten je precies weten wat er voor jou mogelijk is. Maak een gratis eerste afspraak.

Gratis eerste gesprek

 

 

Mensen vragen ook

Hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt, heeft met twee dingen te maken: de marktwaarde van je woning en je toetsinkomen. Ten eerste wordt de hypotheek naast je inkomen gelegd. Dit is bepalend voor hoeveel maandlasten je kunt dragen. Ten tweede geldt dat je nooit méér dan 100% van de waarde van je woning kunt lenen. Als je verduurzamingsmaatregelen treft, kun je mogelijk wel iets meer hypotheek krijgen: 106%. Gebruik onze rekentool om een eerste indicatie van je maximale hypotheek te krijgen. Wil je precies weten hoeveel je kunt lenen? Plan dan een gratis afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Soms is het inderdaad mogelijk om ook zonder vast contract een hypotheek af te sluiten. Als je flexwerker bent, kun je misschien alsnog een hypotheek krijgen dankzij een perspectiefverklaring. En ben je ondernemer? Ook dan zijn er mogelijkheden voor een zzp-hypotheek als je minimaal één jaar ondernemer bent. Lees ons artikel over een hypotheek zonder vast contract om te ontdekken wat jouw opties zijn. Wil je precies weten wat er voor jou mogelijk is? Vraag dan een gratis kennismaking aan met een van onze hypotheekadviseurs.