Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Hypothecaire geldlening

Hypothecaire geldlening

Hypothecaire geldlening is een ander woord voor hypotheek. Dit is dus een geldlening waarbij het onderpand vaak een woning of ander onroerend goed is.

Advies over je hypotheek?

 

Waar sluit ik een passende hypotheek af?

Als je een hypothecaire geldlening wilt afsluiten voor een nieuwe woning, moet je een keuze maken tussen tientallen geldverstrekkers en verschillende producten. Belangrijk voor je keuze zijn onder andere de volgende zaken:

Verdiep je daarnaast goed in de kleine lettertjes en vergeet ook de verzekeringen bij je hypotheek niet. Geen zorgen: een hypotheekadviseur kan je bij al deze vragen begeleiden en geeft je er advies over. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Marleen OverduinTip: Schakel je hypotheekadvies in? Check dan altijd of de hypotheekadviseur onafhankelijk is. Dit betekent dat de adviseur met een groot aantal hypotheekverstrekkers samenwerkt. De adviseur kan dan gericht op zoek gaan naar een hypotheek die binnen het grote aanbod specifiek bij jou past.

Onafhankelijk advies inschakelen?

Kun jij de hulp van een financieel adviseur goed gebruiken bij het afsluiten van je hypotheek? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs staan voor je klaar. Vraag een gratis eerste gesprek aan. Dan vertellen we je meer over jouw hypotheekopties.

Gratis eerste hypotheekgesprek

Mensen vragen ook

Hoeveel hypotheek je kunt afsluiten, hangt af van je toetsinkomen en van de waarde van je (toekomstige) woning. In principe kun je maximaal 100% van je woningwaarde lenen (of 106% als je energiebesparende maatregelen meefinanciert). Wel wordt de hypotheek getoetst aan je inkomen. Dit moet voldoende zijn om, volgens de normen van de geldverstrekker, de hypotheek te kunnen dragen.

In principe sluit je een hypotheek af voor 30 jaar. Dat is de gebruikelijke looptijd. Soms kun je ook een kortere of langere looptijd afspreken.