Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Annuleringskosten

Annuleringskosten

Als je een getekende hypotheekofferte annuleert, dan kunnen hiervoor annuleringskosten in rekening gebracht door de geldverstrekker. Hoeveel die kosten bedragen, verschilt per geldverstrekker. De kosten bedragen meestal 1% van de hoofdsom, maar zijn soms lager. Soms zijn de annuleringskosten een vast bedrag, bijvoorbeeld € 600,- of € 700,-. Bij sommige geldverstrekkers is het mogelijk om kosteloos te annuleren, op voorwaarde dat de geldigheidsdatum van de offerte nog niet is verlengd.

Hypotheekadvies nodig?

 

Waarom betaal je annuleringskosten?

Je betaalt deze kosten omdat de geldverstrekker er al vanuit is gegaan dat jij de besproken hypotheek afneemt. Zij hebben ook al stappen ondernomen om jou de hypotheek tegen het afgesproken rentepercentage te kunnen aanbieden. Daarbij gaat de geldverstrekker ervan uit dat jij daadwerkelijk de hypotheek afsluit en dat zij dus de hele rentevaste periode lang het afgesproken bedrag zullen ontvangen. Als je de hypotheek alsnog annuleert, loopt de geldverstrekker daardoor rentebetalingen mis. Daarom brengt de geldverstrekker mogelijk annuleringskosten in rekening.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Je kunt annuleringskosten voorkomen door met een hypotheekadviseur op zoek te gaan naar een hypotheek die verantwoord is én past bij jouw financiële en persoonlijke situatie. We helpen je graag.

Wanneer betaal je annuleringskosten?

Niet in elke situatie ben je annuleringskosten verschuldigd als je de hypotheek annuleert.

De voorwaarden voor het kosteloos annuleren van de hypotheekofferte verschillen per aanbieder.

 

Wij helpen je aan een passende hypotheek

Hoe kies je nu een passende hypotheek uit het grote aanbod? Wij zijn er om je te helpen. We vergelijken de verschillende hypotheken voor je, zodat je zeker bent van een hypotheek die volledig bij je past. Benieuwd? Laten we gratis kennismaken.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Mensen vragen ook

Soms is het inderdaad mogelijk om de hypotheek te annuleren. Wel betaal je daarvoor bij veel geldverstrekkers annuleringskosten. Hoeveel die bedragen, verschilt per geldverstrekker. Ga uit van 1% van de hoofdsom of een vast bedrag van bijvoorbeeld € 600,- of € 700,-.

De hypotheekofferte is een bindend aanbod. Dit betekent dat je na het tekenen van de offerte in principe aan deze hypotheek vastzit. Eerder heb je al een renteaanbod ontvangen en ondertekend; daarna komt pas de hypotheekofferte. Na het tekenen van die offerte moet je bij sommige geldverstrekkers annuleringskosten betalen als je toch onder de hypotheek uit wilt komen.