Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Acceptatieverklaring

Acceptatieverklaring

De acceptatieverklaring is een onderdeel van de hypotheekofferte. Als je de acceptatieverklaring ondertekent, accepteer je daarmee de uitgebrachte offerte. Ook machtig je met die verklaring de geldverstrekker om, zodra de hypotheek ingaat, de hypotheeklasten periodiek van je rekening af te schrijven.

hypotheekadvies inschakelen

 

Wat is een acceptatieverklaring?

Met de acceptatieverklaring geef je aan de hypotheekofferte te accepteren. Zodra je deze verklaring ondertekend naar de geldverstrekker hebt teruggestuurd, wordt alles definitief in gang gezet. Er wordt dan een hypotheekakte opgesteld, waarmee je de hypotheek officieel rond maakt.

 

Wanneer onderteken je de acceptatieverklaring?

De acceptatieverklaring moet je vóór de aangegeven datum ondertekend hebben. Als je dat niet doet, vervalt het aanbod.

Let op: de hypotheek is pas echt officieel zodra je de hypotheekakte hebt ondertekend bij de notaris. Dit doe je bij het passeren van de hypotheek. Oftewel: bij de sleuteloverdracht. Op de hypotheekofferte staat vermeld wat de uiterste passeerdatum is voor de woning.

Oscar NoorlagTip: Check altijd hoe lang de hypotheekofferte geldig is en zorg dat je deze vóór de verloopdatum ondertekent en terugstuurt. Daarmee voorkom je dat het aanbod vervalt.

Meer weten over een hypotheek afsluiten?

Wil je meer weten over hoe een hypotheek afsluiten in zijn werk gaat en wat daar zoal bij komt kijken? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs staan voor je klaar en kunnen je er alles over vertellen. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Mensen vragen ook

In de acceptatieverklaring staat dat jij verklaart het hypotheekaanbod te accepteren. Dit betekent dat je akkoord gaat met onder andere het rentepercentage, de hypotheeksom en de rentevaste periode. Ook stem je er door de verklaring mee in dat de hypotheekaanbieder periodiek de hypotheeklasten van je rekening afschrijft.

Check altijd of alle gegevens correct zijn vermeld. Klopt bijvoorbeeld je nieuwe adres? Komt de hypotheeksom overeen met het afgesproken bedrag? En is de rente het percentage dat jullie waren overeengekomen? Kijk verder goed na tot wanneer de acceptatieverklaring geldig is en wat de uiterste passeerdatum voor de hypotheekakte is. Zorg ervoor dat je zowel het terugsturen van de ondertekende acceptatieverklaring als het laten passeren van de woning op tijd doet.