Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Je wilde terugverhuizen naar Amsterdam. Hoe ging dat in zijn werk?

“Mijn ouders hebben altijd in een mooi appartement in Amsterdam gewoond, dat uit twee etages bestond. Mijn broer en zijn vriendin woonden al lange tijd op de bovenste etage van dit appartement. Ze deelden één hypotheek voor de twee etages samen. Toen mijn moeder overleed, bleef mijn broer op zijn etage wonen. Het andere deel van de woning erfden mijn broer en ik. Lange tijd verhuurden we die etage, maar het idee was altijd dat mijn vrouw en ik er ooit zouden gaan wonen.

Toen mijn dochters eenmaal het huis uit waren, konden mijn vrouw en ik niet wachten om terug te keren naar Amsterdam. Om voor elkaar te krijgen dat wij in deze woning konden gaan wonen, hadden we alleen wel advies nodig: over de hypotheek, het splitsingsrecht, een verbouwing, etc. Daarvoor kwamen we bij David van Van Bruggen Adviesgroep in Purmerend uit.”

 

Testimonial Fjodor

Waar heeft de financieel adviseur je zoal bij geholpen?

“Pas in gesprek met David ontdekten we dat de kwestie heel complex was. De beide etages waren twee woningen die tezamen één appartementsrecht hadden. Je kon de etages dus niet los van elkaar kopen. De totale woning moest officieel gesplitst worden als mijn vrouw en ik een aparte hypotheek voor ons appartement wilden afsluiten. Dankzij de hulp van David ontdekten we hoe de vork precies in de steel zat en hij heeft ons daarna van deskundig advies voorzien.

Het bleek pas in gesprek met David dat we geen splitsingsakte maar een akte van verdeling nodig hadden. Verder moesten we natuurlijk een hypotheek afsluiten, de overwaarde op ons vorige huis verzilveren en daarbij wilden we ook nog een verbouwing realiseren. Bij al onze vragen over de financiering heeft David ons goed geholpen. Zonder onze adviseur hadden we dit alles nooit voor elkaar gekregen. Het was fijn dat David echt kennis van zaken heeft. We konden altijd op hem vertrouwen. Hij wist precies wat mijn vragen en wensen waren en kon steeds snel en goed antwoord geven.

Het hele proces heeft geruime tijd geduurd, omdat de splitsingsakte (door problemen bij de gemeente) langer op zich liet wachten. David bleef geduldig; we spraken elkaar eens in de zoveel tijd en hij heeft ook een nieuw rentevoorstel gedaan toen het oude was verlopen.”

Testimonial Fjodor

 

Wat heeft het hypotheekadvies jou opgeleverd?

“Ten eerste natuurlijk dat we hier wonen en dat het huis en de hypotheek officieel van ons zijn. Dat was ons zonder deskundig advies nooit zomaar gelukt. Ook heeft David voor ons naar een geschikte hypotheek gezocht. De offerte voor een hypotheek waar hij mee kwam, overtrof al onze verwachtingen. De maandlasten zijn veel lager dan waar we rekening mee hadden gehouden. Ook  konden we de hypotheek iets verhogen om een financiële buffer te hebben. Dat geld hebben we onder meer gebruikt om onze stacaravan te vervangen en willen we gebruiken om over een tijdje op vakantie te kunnen naar familie in de Verenigde Staten.

Onze woning is inmiddels volledig verbouwd en opnieuw ingericht. Dit is deels gefinancierd vanuit de hypotheek. Het voelt nu echt als ons thuis, waar we nog vele jaren met plezier zullen wonen.”

Hoe heb je de service van Van Bruggen Adviesgroep ervaren?

“Heel fijn! De adviseur heeft echt kennis van zaken en kwam met een aantrekkelijk voorstel voor een hypotheek. We waren verbaasd dat hij een hypotheek met zulke lage rentelasten en passende voorwaarden had weten te vinden. Verder verliepen de gesprekken steeds heel soepel. Als iets  onduidelijk was, konden we snel bij de adviseur terecht. Soms was dat op kantoor, soms telefonisch, soms via e-mail.

Het was fijn dat de adviseur doorvroeg totdat hij precies snapte wat de vraag was. Dat wekt vertrouwen: de adviseur zet pas echt stappen als hij 100% doorheeft hoe het in elkaar zit.”

Zou je Van Bruggen Adviesgroep aanraden aan anderen?

Absoluut. Ik had gewild dat ik al bij mijn oude hypotheek naar Van Bruggen Adviesgroep was gegaan. Dan had ik destijds al lagere hypotheeklasten gehad en veel kunnen sparen. Ik raad onze adviseur David regelmatig aan mensen aan. Ook het fijne persoonlijke contact en het feit dat hij altijd doorvraagt, zijn twee pluspunten aan zijn manier van adviseren.”

 

Testimonial Fjodor

Wil jij óók jouw overwaarde verzilveren?

Wil jij weten hoeveel overwaarde je hebt en hoe je dit kunt verzilveren? Doe dan snel de gratis overwaardecheck en ontdek direct jouw mogelijkheden..

Doe de gratis overwaardecheck

*Afbeeldingen gemaakt door: Sandra Stokmans Fotografie

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak