Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Sittard Marktstraat 14B
6114 HS Susteren
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Sittard

Pensioenadvies in Sittard

Het voelt misschien nog als een ver-van-je-bed-show: je pensioen. Voorlopig kun je de deur op het werk nog niet achter je dichttrekken, hoewel je in gedachten wel al fantaseert over wat je straks met al die extra vrije tijd gaat doen. Maar vergis je niet: je pensioen komt al eerder om de hoek kijken dan je denkt. Zelfs al tien jaar vóór je laatste werkdag heeft je naderende pensioen gevolgen voor je toekomstige financiële situatie. Een goede reden om je op tijd te oriënteren op pensioenadvies in Sittard. Laat dat nu net onze expertise zijn. Schakel Steve in voor pensioenadvies op maat.

Maak een afspraak

Is mijn pensioen dan niet goed geregeld via mijn werkgever?

We horen het bij Van Bruggen Adviesgroep in Sittard nog vaak van klanten: ze verwachten dat het pensioen via hun werkgever wel goed geregeld is. Elke maand wordt er loon ingehouden voor hun pensioen, dus dan moet het toch goed komen?! Dat zou je inderdaad vermoeden. Maar het is toch echt verstandig om zelf een keer goed naar je pensioen te kijken. Zeker in deze tijd waarin de wetgeving over pensioenen bijna jaarlijks verandert en waarin elke werkgever er zijn eigen pensioenregeling op nahoudt.

Het komt nog steeds te vaak voor dat gepensioneerden na hun pensioen schrikken van de terugval in hun inkomen. Zowel zzp’ers als mensen die in loondienst hebben gewerkt. Je pensioeninkomen is vaak een deel van wat je normaal per maand krijgt bijgeschreven op je rekening. Dat bedrag is niet altijd voldoende om de levensstijl aan te houden zoals je die gewend was. Gelukkig kun je daar op tijd iets aan doen en ervoor zorgen dat jouw pensioeninkomen wél toereikend is. Dat is waar wij als financieel adviseur over pensioenen om de hoek komen kijken.

Waar moet je op letten bij je pensioen?

In kaart brengen hoe het er voor staat met jouw pensioen gaat over meer dan enkel een blik werpen op je opgebouwde pensioen bij je werkgever. Een paar belangrijke aandachtspunten lees je hieronder.

Je financiële wensen in kaart brengen

Genieten van je pensioen gaat het best als je je geen zorgen hoeft te maken over geld. Je hebt misschien nu al mooie wensen voor na je laatste werkdag. Een prachtige vakantie, meer tijd doorbrengen met je kleinkinderen, een extra huisje op het platteland? Allemaal mooie plannen die je zonder gedoe met geld wilt kunnen realiseren. Daarom is het verstandig om op tijd in kaart te brengen hoeveel geld jij eigenlijk nodig hebt om na je pensioen te kunnen leven zoals jij in gedachten hebt. Daar kunnen we je met ons pensioenadvies in Sittard goed bij helpen.

Inzicht in je pensioenopbouw

Een volgende stap is onderzoeken wat je tot nu toe aan pensioen hebt opgebouwd. Is dit bedrag voldoende? Of is het verstandig om je pensioen zelf nog aan te vullen? Bij ons pensioenadvies in Sittard kunnen we precies voor je uitzoeken hoe jij zelf je pensioen kunt aanvullen. Zo kan je overwaarde daar een goede optie voor zijn, kun je misschien fors besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten of kan beleggen of sparen een slim idee zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te checken hoe het zit met je hypotheek. Over veel beslissingen rondom je hypotheek kun je het beste al vóór je 55e gaan zitten. Hypotheekaanbieders rekenen al vanaf die leeftijd met je pensioeninkomen bij het vaststellen van je hypotheek. Omdat dat inkomen lager ligt dan wat je op dit moment verdient, heb je vaak meer mogelijkheden voor je hypotheek als je je er vóór die leeftijd over buigt. Dat geldt voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, maar ook als je plannen hebt om een tweede hypotheek te nemen of om je bestaande hypotheek over te sluiten. Bovendien geldt: hoe eerder je over je pensioen nadenkt, hoe meer tijd je hebt en hoe voordeliger het is om een eventuele aanvulling op je pensioen te regelen.

Maak je trouwens geen zorgen op basis van deze lange lijst met aandachtspunten. Al die keuzes rondom je pensioen en financiën hoef je niet in je eentje te maken. Wij verdiepen ons er graag voor je in.

Als deskundig financieel adviseur kan Steve je bij elk van deze punten goed op weg helpen met pensioenadvies in Sittard.

Plan een gratis kennismaking
Overwaarde whitepaper downloaden

Persoonlijk pensioenadvies in begrijpelijke taal

Pensioenen en hypotheken zijn waarschijnlijk geen onderwerpen waar jij je dagelijks mee bezighoudt. Daarom vinden we het belangrijk om je te adviseren in begrijpelijke taal. Zonder ingewikkelde kleine lettertjes. Gewoon met goede uitleg over wat je opties zijn en wat wel en niet bij je past. Wel zo fijn dat je op die manier zelf goede keuzes kunt maken.

Kies je voor advies van Van Bruggen Adviesgroep in Sittard? Dan profiteer je van deze voordelen:

 • Ruime ervaring in pensioenadvies
 • Financieel advies, hypotheekadvies en pensioenadvies
 • Duidelijke uitleg over complexe onderwerpen
 • Persoonlijk advies met oog voor nu én de toekomst
 • Ook voor verzekeringsadvies en makelaardij
 • Advies op kantoor of online
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)

Oversluitgids

Hoe zit het als ik eerder wil stoppen met werken?

Zie je het wel zitten om al één of twee jaar eerder de deur op het werk achter je dicht te trekken? Geen verkeerde gedachte, zeker als je je leven lang hard hebt gewerkt. Extra lang kunnen genieten van je welverdiende oude dag is in dat geval een goed vooruitzicht. Het goede nieuws is dat er, zeker als je er op tijd voor gaat zitten, wellicht mogelijkheden voor zijn. Een andere optie is dat je al eerder minder gaat werken. Voorwaarde is in beide gevallen wel dat je al op tijd kijkt hoe je dit financieel voor elkaar kunt krijgen. Dit vraagt namelijk om een goede financiële onderbouwing, waarmee je een terugval in je toekomstige pensioeninkomen voorkomt.

Daar kun je wellicht een en ander voor regelen. Als er overwaarde rust op je woning, zou je die bijvoorbeeld kunnen verzilveren om het vervolgens als aanvulling op je pensioen te gebruiken. Ook kun je je hypotheek misschien oversluiten, zodat je voortaan maandelijks minder aan je hypotheek kwijt bent. Dat levert je over de hele looptijd van je hypotheek wellicht een mooi bedrag op. En wat dacht je van je woning verduurzamen, zodat je voortaan minder geld kwijt bent aan je energieleverancier? Ook een goede optie.

De keuze tussen al die mogelijkheden hoef je niet nu te maken. Met ons deskundige pensioenadvies in Sittard stellen we graag samen met jou een financiële planning op waarmee jij eerder stoppen met werken financieel haalbaar maakt.

Plan een eerste gesprek

Stel ons jouw pensioenvraag

Wat wil jij goed uitgezocht hebben voor je pensioen? Wil je simpelweg weten hoeveel je hebt opgebouwd? Heb je nog aanvullende vragen? Of wil je je volledige financiële situatie eens goed laten uitlichten?

Wij kunnen je bijvoorbeeld antwoord geven over de volgende vragen:

 • Hoeveel heb je aan pensioen opgebouwd?
 • Hoeveel pensioen heb je nodig voor jouw wensen voor na je pensioen?
 • Wat kun je doen om je pensioen zelf aan te vullen?
 • Wat levert het je op om je hypotheek over te sluiten?
 • Hoe kun je besparen op je maandlasten?
 • Hoe kun je je woning (door te verbouwen) klaar maken voor je oude dag?
 • Waar moet je aan denken rondom de aflossing van je aflosvrije hypotheek?
 • Hoe kun je de overwaarde op je woning benutten?
 • Hoe gaat een (belastingvrije) schenking aan je (klein)kinderen in zijn werk?

Wat je vraag ook is, Steve geeft je graag deskundig pensioenadvies.

Schakel pensioenadvies in

Pensioenadvies in Sittard of online

Bij het inschakelen van pensioenadvies, vind je het waarschijnlijk fijn om niet ver te hoeven reizen voor een goede adviseur. Dat hoeft gelukkig ook niet. Ons kantoor vind je aan de Marktstraat in Susteren, op slechts een steenworp afstand van Sittard. Het kan trouwens zelfs nog dichterbij: Steve geeft ook financieel advies via de videoverbinding. Zo kunnen we je zelfs vanaf je bank helpen met goed advies.

Ook fijn is dat het eerste kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of online altijd op onze kosten is. Zo kun je zonder dat je ergens aan vast zit alvast uitzoeken of pensioenadvies voor jou zinvol is.

Plan jouw eerste afspraak in. Geheel vrijblijvend. Dan zien we je binnenkort graag bij ons op kantoor of via de video.

Plan een eerste gesprek