Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Purmerend Weerwal 18
1441 AL Purmerend
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Purmerend

Pensioenadvies in Purmerend

Als je denkt aan je pensioen, denk je waarschijnlijk aan zorgeloos genieten. Niet meer dagelijks in de file naar het werk staan, maar in plaats daarvan alle tijd hebben voor je hobby’s, voor mooie reizen en voor de (klein)kinderen. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is het handig om nu alvast alles voor je pensioen financieel goed te regelen. Dan weet je zeker dat je je straks geen zorgen hoeft te maken over geld en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Schakel ons in voor pensioenadvies in Purmerend. Wij stellen een uitgebreide financiële planning voor je op voor later.

Maak een afspraak

Een blik op je pensioen: hoe eerder, hoe beter!

Regelmatig krijgen we van klanten de vraag “Waarom moet ik nu al dingen voor mijn pensioen regelen?”. Een terechte vraag. Veel mensen gaan ervanuit dat hun pensioen al via hun werkgever goed geregeld is of zien hun pensioen als iets wat nog een aardige tijd op zich laat wachten. Maar vergis je niet: het is heel belangrijk om je ook zelf uitgebreid in je pensioen te verdiepen én om daar al jaren voordat je met pensioen gaat een en ander voor te regelen.

Wist je bijvoorbeeld dat je pensioeninkomen standaard lager uitvalt dan het inkomen dat je in loondienst of vanuit je onderneming verdient? En dat je dus in principe straks terugvalt in inkomen als je niet zelf geld opzij zet? En heb je er al eens bij stilgestaan welke consequenties dat heeft voor je hypotheek, je maandlasten of je wensen voor je oude dag? En nog iets: je pensioen heeft ook gevolgen voor je hypotheekmogelijkheden – al vanaf je 55e. Allemaal redenen waarom je het beter niet te ver voor je uit kunt schuiven en het beste nu al dingen kunt regelen voor je pensioen.

Ons deskundige pensioenadvies in Purmerend

Voordat je in de stress schiet van de waslijst aan vragen hierboven, wees gerust: je hoeft niet zelf het internet af te struinen op zoek naar een antwoord op al je vragen. Ons kantoor biedt deskundig en persoonlijk pensioenadvies in Purmerend. Wij kijken mee hoe je pensioen er op dit moment uitziet, welke gevolgen je pensioeninkomen heeft voor je financiële situatie later en wat je kunt doen om je pensioen zelf aan te vullen.

Daarbij vergeten we geen enkel detail. Tot aan een mogelijke besparing op je hypotheeklasten aan toe. Het resultaat van ons advies? Een heldere financiële planning, waardoor jij nu opgelucht kunt gaan slapen – wetende dat jouw pensioen straks in kannen en kruiken is.

Waarover geven wij pensioenadvies?

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Purmerend kunnen we je antwoord geven op elke vraag die jij hebt over je pensioen én we kunnen een compleet financieel plan voor je maken. We adviseren je over pensioenen, verzekeringen, hypotheken en makelaardij, en geven ook algemeen financieel advies. Dat betekent dat geen enkele vraag onbeantwoord hoeft te blijven.

Zo kunnen we je advies geven over de volgende vraagstukken:

 • Hoe ziet je financiële situatie eruit na je pensioen?
 • Wat zijn jouw opties om je pensioen aan te vullen?
 • Hoe kun je nu besparen op je maandlasten, zodat je straks meer financiële ruimte hebt?
 • Is het financieel haalbaar om eerder te stoppen met werken?
 • Hoe kun je een verbouwing financieren, bijvoorbeeld om je huis klaar te maken voor later?
 • Hoe kun je je hypotheek aanpassen aan je toekomstige situatie?
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren om deze als aanvulling op je pensioen te gebruiken?
 • Wat levert je hypotheek oversluiten je op (en wat kost het je)?
 • Is een opeethypotheek voor jou een handige optie om je overwaarde te benutten?

Daarnaast kunnen we je bij nog veel meer vragen rondom financieel advies en pensioenadvies helpen. Wil je bijvoorbeeld je woning tegen een goede prijs verkopen? Of ben je nieuwsgierig naar je opties voor een volgende woning, waar je zeker tot je oude dag hoopt te blijven wonen? Ook in die situaties staan we je graag bij. Door onze combinatie van financieel advies, hypotheekadvies en makelaardij kunnen we je daar goed bij helpen.

Pensioenadvies aanvragen

Wat moet ik allemaal regelen voor mijn pensioen?

Een eerste stap die je zelf alvast kunt zetten, is naar Mijnpensioenoverzicht.nl gaan en daar berekenen hoeveel jij aan pensioen hebt opgebouwd. Zo heb je alvast een idee van jouw financiële situatie straks. Vervolgens kunnen we ons in een traject voor pensioenadvies in Purmerend samen verdiepen in jouw mogelijkheden, extra opties en aandachtspunten. Hieronder alvast een paar belangrijke punten op een rij.

Wat zijn jouw wensen voor na je pensioen?

Om te weten hoeveel inkomen jij na je pensioen nodig hebt, gaan we kijken wat je voor wensen hebt voor je oude dag. Wil je bijvoorbeeld het liefst oud worden in dit huis en moet je daarvoor het nodige verbouwen? Of zou je liever in een andere woning met grote tuin wonen en heb je daarvoor een nieuwe hypotheek nodig? Of wil je misschien een mooi bedrag schenken aan je (klein)kinderen, bij voorkeur belastingvrij? Zodra we dat helder hebben, kunnen we kijken hoe je de financiële ruimte kunt creëren om die plannen haalbaar te maken.

Hoe kun je je pensioen zelf aanvullen?

Omdat je pensioeninkomen lager uitvalt dan je huidige inkomen, is de kans groot dat je wel wat extra middelen kunt gebruiken. Zo voorkom je een pensioengat: een flinke terugval in je inkomen na je pensioen. Gelukkig zijn er vaak prima mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Dat hoef je niet per se te zoeken in elke maand een flink bedrag opzij zetten en daarvoor op een houtje moeten bijten. Nee hoor, misschien kun je je pensioen aanvullen door je overwaarde te verzilveren, door te besparen op je maandlasten of door te kijken of je verzekeringen voordeliger kunnen.

Wij denken hierin met je mee en lichten je hele financiële situatie door, waardoor we jouw opties boven tafel krijgen en je daar goed over kunnen adviseren.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Wat niet veel mensen weten, is dat je aankomende pensioen al vanaf je 55e op je hypotheekmogelijkheden drukt. Bij veel geldverstrekkers voor hypotheken wordt namelijk al vanaf je 55e gerekend met je pensioeninkomen. Daardoor valt je maximale hypotheek vanaf dat moment lager uit. Dat heeft invloed als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten voor een volgende woning, maar ook als je je hypotheek wilt oversluiten, je overwaarde wilt opnemen of een tweede hypotheek wilt nemen.

Daarom is wellicht nu hét moment om daarvoor actie te ondernemen. Want als jij al vóór je 55e je hypotheek afsluit, oversluit of aanpast, zijn je hypotheekmogelijkheden groter dan straks.

Oversluitgids

Hoe kan ik besparen op mijn maandlasten?

Hoe minder geld je maandelijks kwijt bent aan vaste lasten, hoe meer je overhoudt om apart te houden voor na je pensioen. Daarom denken we graag mee hoe je op je maandlasten kunt besparen. Zo kunnen we je huidige verzekeringen doorlichten en kijken of daarin iets te besparen valt. Ook werpen we met plezier een kritische blik op je hypotheek. Levert oversluiten je een besparing op? Kun je je rente naar beneden laten bijstellen vanwege de overwaarde op je woning? Of is rentemiddeling een slimme optie? Wij kennen de mogelijkheden en zoeken precies voor je uit wat jou helpt om onderaan de streep een mooi bedrag over te houden.

Wat je pensioenvraag ook is, wij helpen je er graag bij. Altijd met persoonlijk, deskundig en helder pensioenadvies. Zodat jij zeker weet dat je nu al goede keuzes maakt voor straks.

Pensioenadvies aanvragen

Hoe kun je je overwaarde benutten?

We stipten het net al kort aan: de overwaarde. Op veel huizen rust op dit moment overwaarde, omdat de huizenprijzen de laatste jaren fors gestegen zijn. Zeker als je al jarenlang in hetzelfde huis woont, zit er waarschijnlijk een aardige som geld in de stenen. Dat biedt kansen om je pensioen aan te vullen. Dat kun je doen door te verhuizen, maar als je geen plannen in die richting hebt, zijn er ook andere manieren om je overwaarde te verzilveren.

Denk bijvoorbeeld aan een verhoging van je hypotheek, een tweede hypotheek of een opeethypotheek. Bovendien kun je je overwaarde gebruiken om je woning te verbouwen of verduurzamen, als je plannen in die richting hebt. Wij kijken mee wat jouw mogelijkheden zijn en helpen je met plezier om het geld uit de stenen te krijgen, zodat jij er zinvolle dingen mee kunt doen.

De voordelen van ons pensioenadvies in Purmerend

Kies je voor Van Bruggen Adviesgroep in Purmerend voor pensioenadvies in Purmerend? Dan ben je verzekerd van:

 • Advies over financiën, hypotheken en verzekeringen onder één dak
 • Ook voor makelaardij (aan/verkoopbemiddeling en taxaties)
 • Ruime en brede ervaring in financieel advies
 • Persoonlijke aandacht en heldere uitleg
 • Goed bereikbaar voor vragen (ook ’s avonds en in het weekend)
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Ook mogelijkheden voor online advies

Vraag een kennismaking aan

Kun jij pensioenadvies in Purmerend gebruiken? Voor een gerichte vraag of om je complete situatie door te lichten? Maak een afspraak voor een kennismaking op ons kantoor in hartje Purmerend of plan een kennismaking via de telefoon of video.

Dan helpen we jou graag om alles voor je pensioen goed geregeld te hebben – al ruim voordat je laatste werkdag erop zit.

Plan een eerste gesprek