Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Onregelmatigheidstoeslag hypotheek

Onregelmatigheidstoeslag hypotheek

De hypotheekaanbieder kijkt naar je inkomen om je maximale hypotheek te berekenen. Soms heb je naast je standaard maandsalaris een onregelmatigheidstoeslag. Bijvoorbeeld als je regelmatig in het weekend werkt of als je ploegendiensten draait. Soms is je onregelmatigheidstoeslag een variabel bedrag; soms is het een vaste toeslag. Als de onregelmatigheidstoeslag structureel van aard is, kun je die soms meenemen om je hypotheek te berekenen.

Benieuwd hoeveel jij maximaal kunt lenen? Onze hypotheekadviseurs berekenen het graag voor je en nemen daarbij alle aspecten van je inkomen mee.

Gratis gesprek over je hypotheekopties

 

Onregelmatigheidstoeslag voor je hypotheek meenemen?

De onregelmatigheidstoeslag kan een onderdeel zijn van je inkomen. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om de onregelmatigheidstoeslag voor je hypotheek mee te nemen. Je kunt dan op basis daarvan wat meer lenen. Daarvoor gelden de volgende eisen:

  • De onregelmatigheidstoeslag moet een structurele aard Het gaat dus niet om een toeslag die je eenmalig of af en toe ontvangt.
  • Het past bij jouw functie, dienstverband en beroepsgroep om deze onregelmatigheidstoeslag te ontvangen.
  • Je kunt bewijzen dat je deze toeslag hebt ontvangen door een recente loonstrook te laten zien en een ingevulde werkgeversverklaring te overhandigen.

Gebruikt jouw hypotheekaanbieder (zoals de meeste aanbieders) de regels van de Nationale Hypotheek Garantie om je maximale hypotheek vast te stellen? Dan mag je de gehele toeslag meenemen voor het berekenen van je hypotheek. Maar let op: sommige aanbieders wijken hiervan af en nemen niet de hele toeslag mee in je hypotheekberekening.

Oscar NoorlagTip: Onder bepaalde voorwaarden mag je je onregelmatigheidstoeslag meenemen om je hypotheek te bepalen. Je kunt dan dankzij die toeslag iets meer lenen dan anders. Krijg via onze rekentool een eerste indicatie van jouw maximale hypotheek.

Hoeveel hypotheek kun jij krijgen?

Wil je exact weten hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen? Onze hypotheekadviseurs zijn hier goed in thuis en zien daarbij geen enkele inkomenscomponent over het hoofd. Vraag een gratis eerste gesprek met een van onze adviseurs aan en ontdek zo binnen een uur wat jouw leenruimte is.

Gratis oriëntatiegesprek

 

Mensen vragen ook

Niet alleen je maandelijkse loon geldt als inkomen. Je mag ook andere soorten inkomen meenemen bij het bepalen van je maximale hypotheek. Daarbij geldt wel dat deze inkomstenbronnen van structurele aard moeten zijn. Het gaat om de volgende typen extra inkomen: vakantiegeld, een dertiende maand, een structurele winstuitkering, een vaste eindejaarsuitkering, een structurele provisie, andere structurele toeslagen (bijvoorbeeld voor overwerk) of een structurele onkostenvergoeding. Ontvang je maandelijks partneralimentatie of bepaalde sociale uitkeringen? Die mag je onder bepaalde voorwaarden ook bij je inkomen optellen. Houd er rekening mee dat onder andere een WW-uitkering, WGA-uitkering en inkomen uit arbeid na de AOW-leeftijd niet meetellen voor je hypotheekberekening.

Ga voor de berekening van je onregelmatigheidstoeslag na hoeveel je de afgelopen 12 maanden aan toeslag hebt ontvangen. Tel die bedragen bij elkaar op. Dan weet je jouw jaarlijkse onregelmatigheidstoeslag.

De onregelmatigheidstoeslag is een toeslag die je als werknemer ontvangt bovenop je brutoloon als je op onregelmatige tijden werkt. Het kan gaan om een structurele toeslag met een vast bedrag of om een variabele toeslag afhankelijk van de werkelijke gemaakte uren. Vaak zijn in de CAO afspraken gemaakt over de toeslag.