Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring is een door uw werkgever in te vullen verklaring waarin uw inkomenssituatie wordt toegelicht. De geldverstrekker gebruikt dit document om vast te stellen wat uw inkomen is en of u de kosten voor de hypothecaire lening kunt betalen. De werkgeversverklaring is een vast onderdeel bij het aanvragen van een hypotheek, maar is niet altijd noodzakelijk. In sommige gevallen kunt u ook een hypotheek aanvragen zonder een werkgeversverklaring

Hoe kom ik als werknemer aan een werkgevers- en intentieverklaring?

De meeste werkgevers hebben ervaring met het verstrekken van werkgeversverklaringen. Wees er wel alert op de het meest recente model gebruikt wordt. Via deze link is de laatste versie te downloaden. U voldoet dan zeker aan de wet- en regelgeving van 2021.

 

Tips voor het invullen van een werkgeversverklaring

Het in (laten) vullen van een werkgeversverklaring kan in sommige gevallen zorgen voor problemen. Sommige werkgevers doen dit niet op de juiste manier, waardoor u nog een keer terug moet en het opnieuw moet aanvragen. Dat is zonde, want dat zorgt voor vertraging in het hele proces. Voor u is het van belang dat uw hypotheek snel geregeld is. Hoe sneller dat gaat, hoe sneller u zekerheid hebt dat die mooie woning straks van u is. Daarom delen we graag wat tips voor het juist in (laten) vullen van een werkgeversverklaring.

  1. Laat verklaring door slechts door één persoon bij de werkgever invullen. Meerdere personen maken de verklaring ongeldig.
  2. Gebruik over dezelfde kleur inkt: blauw of zwart. Of nog beter, maak gebruik van de online modules die veel geldverstrekkers aanbieden.
  3. In het geval van een intentieverklaring (tijdelijk contract of proeftijd): check de begin- en de einddatum van het contract.
  4. Zorg dat de verklaringen compleet zijn. Wees er bijvoorbeeld zeker van dat het KvK-nummer van uw bedrijf is ingevuld en zorg voor een bedrijfsstempel.

Zelfstandig ondernemer en dus geen loonstrook

Ondernemers die voor het fiscale regime van IB-ondernemer gekozen hebben, hebben geen loonstrook. Zij zijn namelijk niet in dienst bij een werkgever. Toch moet voor deze aanzienlijke groep (meer dan 700.000) ook een inkomen bepaald kunnen worden. Van Bruggen Adviesroep werkt op dit gebied samen met de specialisten van Raadhuys. Deze gespecialiseerde dienstverlener maakt een professionele analyse van de jaarrekeningen van uw onderneming. De analyse heeft als doel de haalbaarheid van de verkrijging van een financiering voor de eigen woning nauwkeurig in te schatten. De analyse en de uitkomst hebben voor een geldverstrekker dezelfde waarde als en loonstrook.