Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Meppel Stationsweg 40
7941 HE Meppel
Opent woensdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Meppel

Pensioenadvies in Meppel

Nog een aantal jaar werken en dan is het moment daar: je pensioen. Je hebt al wat plannen gesmeed voor als het zover is. Genoeg om naar uit te kijken! Wil jij zorgeloos van die periode kunnen genieten? Zorg dan dat je financieel alles goed geregeld hebt, zodat jij straks voldoende inkomen hebt om een fijn pensioen tegemoet te gaan en daar geldzorgenvrij van te genieten. Met ons pensioenadvies in Meppel helpen wij je graag aan een financieel pensioenplan op maat. Hoeveel pensioen heb je nodig? Hoe kun je je pensioen aanvullen? In al die vragen duiken wij voor jou.

Maak een afspraak

Waarom je nu al aan pensioenadvies moet denken?

Moet je je echt al vijftien jaar van tevoren over je pensioen buigen? Ja dus. Voor je pensioen geldt dat hoe eerder je er dingen voor regelt, hoe meer er nog mogelijk is. Je zult na je 57e merken dat je hypotheekmogelijkheden beperkter zijn door je naderende pensioen. Daardoor wordt het bijvoorbeeld lastiger om je overwaarde op te nemen of je hypotheek over te sluiten. Ook heb je minder hypotheekbudget voor eventuele verhuisplannen. Als je er al vóór die tijd bij bent, zal je zien dat er aanzienlijk meer mogelijk is.

Nog los van je hypotheekopties, zien we vaak dat wat aanvullend pensioen bij mensen heel welkom is. Je werkgeverspensioen is meestal vrij beperkt. Ga uit van zo’n 70% van wat je gewend was te verdienen. Als jij gewoon je vaste lasten moet blijven betalen en ook nog de nodige dingen wilt beleven na je pensioen, is dat misschien niet voldoende om van rond te komen. Door op tijd pensioenadvies in Meppel in te schakelen, kun je daar nu al iets op verzinnen. Zo voorkom je dat je straks met een pensioengat zit. 

Wat houdt ons pensioenadvies in Meppel in?

Ons pensioenadvies in Meppel gaat veel verder dan alleen uitrekenen hoeveel je aan pensioen hebt opgebouwd. Wij kijken juist in hoeverre je pensioeninkomen matcht met de vaste lasten die je na je pensionering hebt en met de wensen die jij hebt voor later. Daarnaast nemen we je financiële situatie onder de loep. Kun je op bepaalde vaste lasten besparen? Kun je ergens een aanvulling op je pensioen vandaan halen?

Zo zorgen we voor een financieel goed verzorgd pensioen voor jou. Ook kunnen we alles in gang zetten om dit voor je te regelen. Van hypotheekaanvraag tot regelwerk rondom verzekeringen.

Aangezien wij niet alleen specialist zijn in pensioenen, maar vooral allround financieel adviseur, kunnen we je gehele financiële situatie meenemen in ons advies aan jou. Dat is prettig, want het levert jou een uitgebreid totaaladvies op. We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over:

 • het opnemen van je overwaarde als pensioenaanvulling;
 • de keuze voor wel/niet verhuizen naar een woning met lagere maandlasten;
 • besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten;
 • manieren om te besparen op je verzekeringen;
 • een opeethypotheek afsluiten om je overwaarde te verzilveren;
 • geld schenken aan je (klein)kinderen rond je pensioenleeftijd;
 • een verbouwing of verduurzaming van je woning financieren om deze toekomstbestendig te maken;
 • een tweede woning kopen van je overwaarde en die verhuren voor extra inkomsten;
 • een vakantiehuisje komen om een deel van je pensionado-leven door te brengen.

Ons pensioenadvies is altijd afgestemd op jou. Maatwerk dus. Elk pensioen is immers anders en iedereen heeft ook weer andere pensioenplannen.

Benieuwd wat je voor jouw pensioen nog moet regelen en hoe jij het goed voor elkaar krijgt? Vraag een gratis kennismaking aan.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Besparen op je hypotheek voor je pensioen

Elke besparing is er één. Als jij over niet al te lange tijd met pensioen gaat, is het extra fijn als je niet méér aan maandlasten kwijt bent dan nodig is. Daarom werpen wij graag een kritische blik op je hypotheek. Misschien kan die goedkoper, ook zonder te verhuizen. We kunnen je dankzij onze expertise in hypotheekadvies precies laten weten welke bespaarkansen jij hebt voor je hypotheek. Samen doen we er alles aan om je hypotheek ook na je pensioen betaalbaar te houden.

Zo kunnen we meekijken naar vragen als:

 • Hoe voordelig is het voor jou om je hypotheek over te sluiten (en hoe snel verdien je daarmee je boeterente terug)?
 • Wat zijn je mogelijkheden om je overwaarde op te nemen, bijvoorbeeld met een tweede hypotheek?
 • Welke hypotheekmogelijkheden heb je na een scheiding? Kun je bijvoorbeeld je partner uitkopen?
 • Hoe kun je vanuit je hypotheek je verbouwplannen voor je woning financieren?
 • Zijn er manieren om je kinderen te helpen bij de aankoop van hun eerste huis als jij overwaarde of spaargeld over hebt?
 • Kun je je hypotheek verhogen voor een extra pensioenbuffer?
 • Is een opeethypotheek voor jou een mogelijkheid en hoe gunstig (of niet) is het?
 • Waar doe je slim aan als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die je in principe binnenkort volledig moet aflossen?

In principe geldt: wat je ook voor vraag hebt over je hypotheek, wij helpen je er graag bij. Samen gaan we voor een passende hypotheek die ook na je pensionering binnen je financiële plaatje past.

Eerder stoppen met werken?

Vraag je je specifiek af of jij financieel gezien eerder kunt stoppen met werken? Ook daarover geven we je graag persoonlijk pensioenadvies in Meppel. De opties daarvoor zijn afhankelijk van je financiële situatie en van wat daarin nog meer mogelijk is. Misschien kun je je overwaarde gebruiken om extra geld voor na je pensionering bij elkaar te krijgen. Of wellicht kun je besparen op je maandlasten om zo geld over te houden, waarmee je straks de periode van je prepensioen tot je AOW-leeftijd kunt overbruggen.

Wat er precies haalbaar is voor jou? Wij duiken er met alle plezier in met passend financieel advies voor jou. En als een jaar eerder stoppen met werken niet mogelijk is, dan kijken we graag mee wat er wel kan. Soms is het bijvoorbeeld wel een optie om vóór je pensioen al wat minder uren te gaan maken.

Ons pensioenadvies in Meppel: altijd op jou toegespitst

Bij ons begint pensioenadvies in Meppel altijd met een persoonlijk inventarisatiegesprek. Samen kijken we wat jij zou willen, hoe je situatie er nu uitziet en wat je qua financiële producten hebt lopen. Dat alles is ons uitgangspunt om jou vervolgens goed te adviseren. We nemen dan ook echt de tijd om je te leren kennen en ons advies toe te spitsen op jou. Klanten koppelen regelmatig terug dat ze dat aan ons waarderen.

Daarnaast ben je bij Van Bruggen Adviesgroep in Meppel zeker van deze punten:

 • Financieel adviseur met ruime ervaring in Meppel e.o.
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor goede kwaliteit
 • Onafhankelijk advies (vergelijking van tientallen geldverstrekkers)
 • Jouw wensen en situatie zijn leidend
 • Advies over bespaarkansen die je zelf nog niet had gezien
 • De volledige aanvraag voor jou geregeld
 • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Jouw pensioen goed regelen? Wij helpen!

Wil jij de zekerheid hebben dat je geldzorgenvrij naar je pensioen kunt toewerken? Kun je wat extra buffer gebruiken voor je pensioen of heb je andere vragen rondom je oudedagvoorziening? Laat het ons weten! Wij duiken er gratis en vrijblijvend voor je in.

Bel, mail of contact ons om je eerste afspraak te maken. Wij zijn te bereiken via 0522 – 256 158 of via meppel@vanbruggen.nl. We zetten graag binnenkort de verse koffie voor je klaar.

Maak je gratis afspraak