Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Meppel Stationsweg 40
7941 HE Meppel
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Meppel

Hypotheekadvies in Meppel

Je staat op het punt een grote stap in je leven te zetten: een (nieuwe) woning kopen. Je wensenlijst heb je helder en Funda staat al bij je favoriete sites opgeslagen. Het is tijd om op huizenjacht te gaan! Maar voordat je die stap zet, wil je nog één ding weten: hoeveel kun jij krijgen aan hypotheek? Wij zijn er om je antwoord te geven op die vraag en om al je hypotheekopties in kaart te brengen. Ook als je je hypotheek wilt oversluiten, verhogen of aanpassen, staan we je bij. Schakel ons hypotheekadvies in Meppel in voor alle hypotheekvragen waar jij expertise bij nodig hebt.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Sta sterker in de huizengekte dankzij hypotheekadvies in Meppel

Hoewel de huizenmarkt in Meppel niet zo’n gekkenhuis is als in de Randstad, worden woningen ook in deze omgeving vaak heel snel verkocht. Vaak ook voor meer dan de vraagprijs. Hoe je ervoor zorgt dat jij sterker staat op deze bizarre woningmarkt? Door jouw financiële opties heel helder te hebben! Als jij precies weet hoeveel je maximale hypotheek bedraagt, wat je dus kunt bieden en of financieringsvoorbehoud daarbij nodig is, dan kun je sneller toehappen bij nieuw woningaanbod.

Als hypotheekadviseur in Meppel is dat precies waar wij je bij helpen. Al voordat je op woningjacht gaan, kunnen we je hypotheekopties voor je vaststellen. Ook als jij ondernemer bent en dus voor een zzp-hypotheek in aanmerking hoopt te komen. Zo kun je gerichter en met meer zelfvertrouwen bieden op woningen.

Er is nog een voordeel van ons hypotheekadvies in Meppel: wij halen graag het onderste uit de kan. Heb je het idee dat jouw hypotheekopties heel beperkt zijn als starter op de woningmarkt? Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. Wij duiken er graag voor je in en wijzen je ook op interessante aanvullende opties, zoals een Starterslening, NHG of een geldschenking.

Een hypotheek afsluiten voor jouw nieuwe woning?

Heb je het winnende bod uitgebracht op een mooie woning in Meppel of omgeving? Dan is het tijd voor de volgende stap in het proces: hypotheekadvies in Meppel bij ons op kantoor. Wij kunnen de vele tientallen hypotheekaanbieders voor je vergelijken. Daarbij kijken we naar de rentes, de voorwaarden en andere aandachtspunten. Zo komen we altijd tot een hypotheek die specifiek past bij jouw situatie en die je ook gunstige maandlasten oplevert.

Daarbij kunnen we alles voor je regelen. We vragen het rente-aanbod voor je aan bij de hypotheekaanbieder waar jij een hypotheek wilt afsluiten. Ook wijzen we je op belangrijke voorwaarden, adviseren we je over mogelijke verzekeringen en laten we je weten welke opties je hebt om je huidige hypotheek mee te nemen of over te sluiten als je gaat verhuizen. Daarnaast verzorgen we al het papierwerk voor je. Tot en met de definitieve hypotheekakte hoef jij nergens zelf achteraan te rennen.

Ontdek jouw opties in een gratis gesprek

Bespaar op je huidige hypotheek

Je hypotheek is een kostenpost waar je dertig jaar aan vastzit en die ook nog eens vaak een groot deel van je maandinkomen opslokt. Dat maakt het extra fijn als je waar mogelijk op je hypotheeklasten kunt besparen. Nu de hypotheekrentes lager liggen dan zo’n tien jaar geleden en de huizenprijzen juist hoger, is die mogelijkheid er misschien voor jou. Al veel Nederlanders gingen je voor door hun hypotheek over te sluiten. Ook jij kunt op die manier wellicht een forse besparing realiseren. Oversluiten kost je dan misschien een boeterente; in het gunstigste geval heb je die binnen niet al te lange tijd terugverdiend.

Als je al lage rente hebt op je hypotheek of als je boeterente erg hoog uitvalt, dan is oversluiten misschien niet de beste optie. In dat geval wijzen we je graag op alternatieven. Rentemiddeling is daar een goed voorbeeld van. Je blijft dan bij je huidige hypotheekaanbieder, maar maakt nieuwe afspraken over het rentepercentage. Ook kun je wellicht je risico-opslag verlagen als je huis in waarde is gestegen. Je hoeft daar nauwelijks iets voor te doen, terwijl je toch van een mooi rentevoordeel profiteert.

Wij zoeken graag met je uit welke bespaarkansen er voor jou zijn en hoeveel die je opleveren.

Kan ik dankzij mijn overwaarde meer lenen?

Als je extra financiële ruimte nodig hebt, hoef je daarvoor niet altijd fanatiek te gaan sparen. Misschien biedt je overwaarde uitkomst en kun je daardoor ook zonder te sparen je buffer vergroten. Dit doe je door je overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld met een hypotheekverhoging, een tweede hypotheek of met een opeethypotheek (die laatste alleen voor 65+’ers).

Doordat je in principe 100% van je woningwaarde mag lenen (op voorwaarde dat je daarvoor voldoende verdient), kun je extra hypotheek krijgen als je woning in waarde is gestegen. Uiteraard moet je daar wel het nodige voor regelen, opnieuw hypotheekaanbieders vergelijken en zo ontdekken waar jij goed aan doet. Wij helpen je hier graag bij. Zo kunnen we de overwaarde vrijmaken als vrij besteedbaar bedrag voor de plannen die jij hebt, zoals:

 • je huidige woning verbouwen;
 • een tweede huis kopen (een vakantiehuisje, een woning voor de verhuur, een appartement in de stad, etc.);
 • verduurzamende maatregelen doorvoeren;
 • een nieuwe keuken laten installeren;
 • je tuin renoveren;
 • een wereldreis maken;
 • je pensioen aanvullen;
 • geld schenken aan je kinderen;
 • een nieuwe auto kopen.

Verder kun je het geld simpelweg op je spaarrekening storten, zodat je altijd een buffer hebt voor bijvoorbeeld een kapotte wasmachine, lekkage bij de kozijnen of ander onaangekondigd ongemak.

Schakel Van Bruggen Adviesgroep Meppel in voor onafhankelijk hypotheekadvies in Meppel over jouw opties met je overwaarde. Wij kijken graag wat voor jou gunstig en haalbaar is.

Gratis oriëntatiegesprek over je hypotheek

Meer dan alleen hypotheekadvies in Meppel

Het fijne aan ons hypotheekadvies in Meppel is dat we kennis hebben van veel meer financiële onderwerpen dan alleen je hypotheek. Daardoor kunnen we naar je volledige financiële situatie kijken en je ook wijzen op aandachtspunten waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Ook los van je hypotheek, kun je met veel financiële vragen bij ons terecht. Zo geven we je ook graag onafhankelijk financieel advies over elk van deze vraagstukken:

 • Zijn je hypotheeklasten ook na je pensioen nog betaalbaar?
 • Zijn er meer dingen die je financieel gezien moet regelen in aanloop naar je pensioen?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou wel en niet handig/nodig bij je hypotheek?
 • Welke opties heb je om een verbouwing te financieren (los van er zelf voor sparen)?
 • Waar doe jij verstandig aan als je rentevaste periode binnenkort afloopt?
 • Waar moet je aan denken als je een woning voor de verhuur komt als investering?
 • Welke hypotheekopties heb je na een scheiding?
 • Wat is er financieel mogelijk en nodig als je gaat samenwonen of trouwen?

Kortom: wat je financiële vraag ook is, wij kunnen je er vast financieel advies over geven.

Waarom hypotheekadvies in Meppel via Van Bruggen Adviesgroep?

Wij gaan altijd uit van jouw wensen en situatie, en baseren ons advies daarop. We kijken uitgebreid naar het brede aanbod aan hypotheken, verzekeringen en andere opties, en selecteren daaruit specifiek de optie die past bij jou. Dat levert je gunstige voorwaarden en lagere maandlasten op én ook de zekerheid dat je over een aantal jaar nog steeds goed zit.

Daarnaast ben je bij ons hypotheekadvies in Meppel zeker van:

 • Financieel adviseur met ruime ervaring in Meppel e.o.
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor goede kwaliteit
 • Onafhankelijk advies (vergelijking van tientallen geldverstrekkers)
 • Jouw wensen en situatie zijn leidend
 • Advies over bespaarkansen die je zelf nog niet had gezien
 • De volledige aanvraag voor jou geregeld
 • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Wat wil jij weten over je hypotheek?

Wil je weten welke financiële mogelijkheden jij hebt om een woning in Meppel te kopen? Ben je toe aan een frisse blik op je lopende, niet al te voordelige hypotheek? Of heb je andere financiële vragen?

Wij zetten graag de koffie voor je klaar bij een kosteloze eerste kennismaking. Bel, mail of contact ons om een afspraak te maken. We zijn te bereiken via 0522 – 256 158, via meppel@vanbruggen.nl of via het formulier hieronder.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen