Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Leeuwarden
Leeuwarden
0800 1600
Bel mij terug
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Leeuwarden

Pensioenadvies in Leeuwarden

Heb je er al eens over nagedacht welke gevolgen jouw pensioen heeft voor je financiële situatie straks? Dat je nooit meer ’s ochtends in de file belandt en je dagen voortaan kunt besteden aan andere dingen dan werk, is namelijk niet het enige verschil als je met pensioen gaat. Ook je financiën zien er compleet anders uit. Veel mensen krijgen na hun pensioen te maken met een pensioengat doordat ze flink terugvallen in inkomen. Maar daar kun jij wat aan doen. Schakel ons in voor pensioenadvies in Leeuwarden, zodat je naar een financieel onbezorgd pensioen kunt toewerken.

Maak een afspraak

Wanneer moet ik pensioenadvies inschakelen?

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook als je op je 55e in de bloei van je leven bent en een fantastisch inkomen verdient, moet je er rekening mee houden dat er vanaf je 57e met je pensioeninkomen wordt gerekend. Dat betekent dat je maximale hypotheek vanaf dat moment aanzienlijk lager uitvalt. Zeker als je zelf nauwelijks pensioen hebt opgebouwd. Daarom is het ook belangrijk om van tevoren iets te regelen voor je pensioen.

We adviseren dan ook aan vijftigers om al op tijd voor pensioenadvies in Leeuwarden naar ons toe te komen. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter je kansen zijn om je opgebouwde pensioen bij je werkgever en je AOW aan te vullen met een eigen spaarpotje. Daar bestaan allerlei manieren voor, die wij haarfijn voor je in kaart kunnen brengen. Natuurlijk altijd in heldere taal, zonder moeilijke woorden en ingewikkelde uitleg. En met inzicht in al jouw opties, risico’s en bespaarkansen.

Pensioenadvies in Leeuwarden met 100% maatwerk

Bij pensioen gaat het vaak om complexe materie. De pensioenregels veranderen continu en bij elke werkgever krijg je weer te maken met een andere vorm van pensioenopbouw. Er bestaan wel handige sites als Mijnpensioenoverzicht.nl, maar ook een blik op die site maakt nog niet volledig duidelijk welke gevolgen je opgebouwde pensioen nu echt voor je situatie later heeft. Want hoe zit het bijvoorbeeld als je straks een aflossingsvrije hypotheek in één keer moet aflossen? Wij zijn er als financieel advieskantoor om je dat praktische inzicht te geven in jouw persoonlijke opties.

We vinden het belangrijk om te zoeken naar alle mogelijkheden en onmogelijkheden, en om daarbij geen detail over het hoofd te zien. Je gaat bij ons dan ook niet weg met een simpel antwoord op één enkele pensioenvraag. We zullen ons ook altijd verdiepen in andere aspecten waar met pensioen gaan consequenties voor heeft. Wat moet je bijvoorbeeld regelen voor je aflossingsvrije hypotheek? Wat kun je doen met je overwaarde? En hoe zit het met je toekomstplannen voor bijvoorbeeld een verbouwing, verhuizing of geldschenking? Ook die vragen nemen we mee in je persoonlijke pensioenplanning.

Overwaarde whitepaper downloaden

Onze zeven voordelen op een rij

Die maatwerkaanpak is voor veel klanten een reden om juist voor Van Bruggen Adviesgroep in Leeuwarden te kiezen. Daarnaast staan wij voor de volgende zeven voordelen:

 • Voor elke financiële vraag een maatwerkoplossing
 • Deskundig financieel advies over pensioen, verzekeringen en hypotheken
 • Altijd begrijpelijke uitleg zonder vakjargon
 • Begeleiding van A tot Z bij verduurzaming van je woning
 • Ook aankoopbemiddeling mogelijk
 • Klein team met persoonlijke aandacht voor jou
 • 100% onafhankelijk advies (ook online)

Nog een voordeel van ons kantoor? De eerste kennismaking is bij ons altijd volledig vrijblijvend en kosteloos.

Je zit nog nergens aan vast, terwijl je na de kennismaking al een stuk wijzer naar huis gaat. En je kiest zelf of je live afspreekt voor pensioenadvies in Leeuwarden of dat je liever online kennismaakt.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Je pensioen aanvullen – wat zijn jouw opties?

Veel mensen schrikken als ze ontdekken dat ze na hun pensioen mogelijk flink terugvallen in inkomen. Gelukkig is er geen reden tot grote zorg als je pensioen nog een tijdje op zich laat wachten. Dan heb je namelijk nog de gelegenheid om je pensioen aan te vullen. Hiervoor kun je natuurlijk zelf een bedrag bij elkaar sparen, maar je kunt het ook zoeken in opties die je nauwelijks merkt in je huidige koopgedrag.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • het verzilveren van je overwaarde. Als je woning in de loop der jaren in waarde is gestegen, biedt dat wellicht kansen om een tweede hypotheek af te sluiten en dit geld op te nemen als aanvulling op je pensioen.
 • besparen op je hypotheek. De hypotheeklasten zijn voor veel mensen ook na hun pensioen een grote kostenpost. Daar is misschien nu al wat aan te doen door je hypotheek bijvoorbeeld vervroegd af te lossen of door je hypotheek over te sluiten. Juist met de huidige lage hypotheekrentes kan oversluiten een heel aantrekkelijke optie zijn. Wij onderzoeken graag jouw mogelijkheden hiervoor.
 • verduurzamende maatregelen realiseren. Hoeveel zou het schelen als jij voortaan minder of zelfs nauwelijks nog geld kwijt bent aan je energieleverancier? Door je woning te verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, kun je fors besparen op je energierekening. Dat levert je vaak een mooi rendement op je spaargeld én een grote besparing op. Wij kunnen je hier samen met Greenfactor (expert in verduurzaming) van begin tot eind bij begeleiden.
 • verhuizen naar een voordeligere woning. Heb je op dit moment heel hoge hypotheeklasten? Dan kun je misschien verhuizen naar een kleinere woning, zodat je 1) standaard minder kwijt bent aan je hypotheek, en 2) een hypotheek tegen de huidige lage rente kunt afsluiten. Ook dat kan je jarenlang een grote besparing opleveren.
 • verzekeringen stopzetten of oversluiten. Niet alle verzekeringen heb je nog nodig als je pensioenleeftijd al in zicht komt. Door verzekeringen stop te zetten of over te sluiten naar een andere verzekeraar kun je soms een paar tientjes tot zelfs een paar honderd euro per maand overhouden. Tel uit je winst.

Ben je nieuwsgierig welke opties jou de grootste besparing opleveren? Dit zoeken we altijd in een persoonlijk gesprek met jou samen uit. Natuurlijk met oog voor jouw wensen en toekomstplannen.

In een eerste gesprek kunnen we je al meer vertellen over hoe het ervoor staat met je pensioen en welke opties jij hebt. Plan gerust een gratis eerste kennismaking in.

Plan een gratis kennismaking

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Veel vijftigplussers zijn bang dat ze vanaf hun 56e nog maar nauwelijks opties hebben voor hun hypotheek. Inderdaad, het afsluiten van een hypotheek verloopt na die leeftijd net wat anders. Ook zal je maximale hypotheek mogelijk later uitvallen. Maar vergis je niet: er kan vaak nog veel meer dan je denkt. Wie weet biedt je overwaarde bijvoorbeeld kansen en kun je die uit de stenen halen om zo toch die gedroomde verbouwing te financieren. Met ons hypotheekadvies zijn wij er juist voor je om al die mogelijkheden helder in kaart te brengen.

Heb je een aflossingsvrije hypotheek en vraag je je af hoe het aflossen daarop in zijn werk gaat als het eind van de looptijd straks dichterbij komt? Ook daarin denken we graag met je mee. Soms biedt oversluiten goede kansen. Het kan ook zijn dat je vervroegd kunt aflossen. Beide opties leveren je vaak een flinke besparing op, die je mooi bij je opgebouwde pensioen kunt optellen!

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Welke pensioenvragen kunnen wij voor je beantwoorden?

Ons pensioenadvies in Leeuwarden is er vooral op gericht jou te helpen aan een haalbare en passende pensioenplanning. In die pensioenplanning nemen wij al je vragen rondom jouw pensioen mee. En vanuit onze uitgebreide expertise in financieel advies rondom hypotheken verzekeringen en pensioen wijzen we je ook op aandachtspunten waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht.

Zo kunnen we je antwoord geven op de volgende vragen:

 • Welke gevolgen heeft mijn opgebouwde pensioen voor mijn financiën straks?
 • Wat moet ik regelen om voldoende pensioen op te bouwen?
 • Hoe kan ik mijn opgebouwde pensioen zelf aanvullen?
 • Wat kan ik regelen voor mijn aflosvrije hypotheek als de einddatum in zicht komt?
 • Wat moet ik regelen voor mijn hypotheek na mijn pensioen?
 • Kunnen de maandelijkse lasten voor mijn hypotheek of verzekering omlaag?
 • Kan ik een tweede hypotheek afsluiten?
 • Welke mogelijkheden biedt mijn overwaarde?
 • Hoe kan ik een verbouwing of verduurzaming van mijn huis financieren?
 • Hoeveel bedraagt mijn maximale hypotheek na mijn pensioen?
 • Kan ik nog een nieuwe woning kopen als ik al met pensioen ben?

Vraag pensioenadvies in Leeuwarden aan

Wil jij ook zonder geldzorgen aan je hoofd toewerken naar een pensioen dat financieel goed in elkaar zit? Onze financieel adviseurs helpen jou graag aan deskundig pensioenadvies. Hoe groot of klein je vraag ook is, wij duiken er voor je in en voorzien je van een passend en volledig advies.

De eerste kennismaking met een van onze adviseurs kost je niets, maar levert je wel al veel inzicht op in jouw situatie. We vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Maak gratis een eerste afspraak

Wil je eerst een medewerker aan de lijn hebben om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar 0800 – 1600. Ook via de telefoon staan we je graag te woord.