Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Leeuwarden
Leeuwarden
0800 1600
Bel mij terug
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Leeuwarden

Hypotheekadvies in Leeuwarden

Met een eigen koophuis kun je er niet onderuit: de hypotheek. Op meerdere momenten in je leven moet je er iets mee. Uiteraard is dat het geval als je een nieuwe woning gaat kopen. Maar ook als je benieuwd bent of je maandelijks meer geld kunt overhouden, als je in scheiding ligt of als je een verbouwing wilt realiseren, komen de hypotheekvragen al snel om de hoek kijken. Ons advies? Breek je hoofd niet zelf over de vele kleine lettertjes en lastige dilemma’s. Met ons deskundige hypotheekadvies in Leeuwarden helpen wij je aan een passende en voordelige hypotheek.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur Leeuwarden

Onze klanten voor hypotheekadvies in Leeuwarden zijn heel divers. Van starters tot senioren. We zijn er voor mensen met grootse verhuisplannen, maar ook voor mensen die goed zitten waar ze zitten. Voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen én voor mensen die vooral graag hun maandlasten omlaag kunnen krijgen. Er zijn dan ook weinig hypotheekvragen waarop we je een antwoord schuldig moeten blijven. Zelfs als jij bang bent dat er geen mogelijkheden meer zijn, gaan we graag met jou op zoek naar een passende oplossing waar je nog niet op was gekomen.

Dat doen we altijd met 100% onafhankelijk hypotheekadvies, iets wat in jouw voordeel werkt. In tegenstelling tot een adviseur van de bank, staren we ons nooit blind op de producten van één en dezelfde aanbieder. We kijken juist breed naar het grote aanbod aan mogelijke hypotheken en verzekeringen, zodat we daaruit een product kunnen kiezen dat in het bijzonder bij jouw wensen past. En dat je ook nog voordelige maandlasten oplevert.

Ook gecertificeerd aankoopbemiddelaar

Ben je op zoek naar een volgende woning of zit je in het biedingsproces voor je droomhuis? Dan bof je: onze adviseur Bert van Dijk is, naast hypotheek- en verzekeringsadviseur, ook gecertificeerd aankoopbegeleider. Daardoor heb je bij ons alle expertise voor het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek onder één dak. Korte lijntjes en snel schakelen staat bij ons centraal.

Daarbij stemmen we onze werkwijze altijd af op jouw vraag. Daarom bieden we ook meerdere mogelijkheden qua tarief. Zo is het ook mogelijk om ons tarief af te stemmen op het resultaat in plaats van te werken met een vooraf bepaald tarief.

Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Afspraak maken

Welke hypotheekvraag heb jij?

Bij ons als hypotheekadviseur in Leeuwarden kun je met allerlei hypotheekvragen terecht. Zeker niet alleen als je op het punt staat een nieuwe woning te kopen. We helpen je bijvoorbeeld aan een passend antwoord op deze vraag:

 • Hoeveel kan ik maximaal aan hypotheek krijgen?
 • Ik werk als zzp’er. Welke hypotheekopties heb ik?
 • Wat moet ik qua hypotheek en makelaardij regelen voor de aankoop van mijn eerste huis?
 • Kan ik een tweede hypotheek afsluiten op basis van mijn overwaarde?
 • Hoe kan ik een verbouwing van mijn woning financieren?
 • Zijn er manieren om mijn hypotheeklasten te verlagen?
 • Kunnen mijn verzekeringen voor naast mijn hypotheek voordeliger?
 • Is oversluiten voor mij een slimme manier om mijn maandlasten omlaag te krijgen?
 • Ik wil mijn woning verduurzamen. Welke manieren van financiering bestaan er daarvoor?
 • Welke hypotheekopties heb ik als ik met pensioen ben of ga?
 • Ik lig in scheiding met mijn ex-partner. Kan ik zelf een hypotheek afsluiten?

Je leest het: onze expertise is heel breed. Ook in specifieke complexere situaties, bijvoorbeeld als je geen vast contract hebt en toch een hypotheek wilt afsluiten, zijn wij er om met jou mee te denken. We gaan graag op zoek naar wat er wél mogelijk is en praten je daar natuurlijk uitgebreid over bij.

Je eerste hypotheek in Leeuwarden afsluiten?

Niet alleen het vinden van je eerste eigen droomhuis, maar ook het rondkrijgen van de hypotheek is een spannende uitdaging. Het huizenaanbod in deze regio is beperkt, terwijl de vraag naar starterswoningen enorm is. Daardoor zijn veel huizen al binnen een paar dagen verkocht en is overbieden aan de orde van de dag.

Vind je het lastig om als starter aan een huis te komen binnen jouw prijscategorie? Als hypotheekadviseur kunnen wij je op weg helpen. Zo maken wij voor starters een financiële pre-scan. Daarmee kun je aan de verkopers van jouw droomhuis aantonen dat er zekerheid is over het rondkrijgen van je financiën. Daaruit blijkt dat voorbehoud financiering voor jou slechts een formaliteit is. Dat kan de verkoper net het laatste zetje in de rug geven om het huis juist aan jou te gunnen.

Ben je nieuwsgierig hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen voor je eerste woning? Die berekening maken onze hypotheekadviseurs graag voor je. Via onze handige rekentool kun je online alvast een eerste indicatie krijgen.

Bereken je maximale hypotheek

De voordelen van ons hypotheekadvies in Leeuwarden

Volgens klanten zijn onze persoonlijke aandacht, uitgebreide expertise op het gebied van financieel advies en heldere uitleg de voornaamste pluspunten van Van Bruggen Adviesgroep in Leeuwarden.

Zelf zijn we vooral trots op deze zeven voordelen van ons kantoor:

 • Voor elke financiële vraag een maatwerkoplossing
 • Deskundig advies over hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Altijd begrijpelijke uitleg zonder vakjargon
 • Begeleiding van A tot Z bij verduurzaming van je woning
 • Ook aankoopbemiddeling mogelijk
 • Klein team met persoonlijke aandacht voor jou
 • 100% onafhankelijk advies (ook online)

Oversluitgids

Kunnen mijn hypotheeklasten omlaag?

Elke cent die je niet aan je hypotheek uitgeeft, kun je aan leukere dingen besteden. Zo ontstaat er meer ruimte om een verre reis te maken, te sparen voor je oude dag of een mooi bedrag voor de spaarrekening van je kinderen bij elkaar te krijgen. Het goede nieuws: er bestaat een serieuze kans dat je flink kunt besparen op je hypotheek. De hypotheekrente ligt op dit moment namelijk erg laag.

Om die reden komen vaker dan ooit klanten bij ons met vragen over het oversluiten van hun hypotheek. Oversluiten houdt in dat je een nieuwe hypotheek afsluit tegen een lage rente en gunstige voorwaarden en daarmee je huidige hypotheek bij een andere aanbieder in één keer aflost. Nu is dat niet met een enkele handtekening geregeld. Er komt wat papierwerk bij kijken, ook om uit te zoeken of dit voor jou inderdaad voordelig is (ook rekening houdend met de boeterente). Wij zijn er om hier uitgebreid voor je in te duiken én de oversluiting voor je in gang te zetten.

En zien we andere bespaarkansen voor jou dan oversluiten? Dan zullen we het je ook laten weten. We vinden het juist een leuke uitdaging om jou te helpen aan de oplossing die je zelf nog niet zag.

Je woning verduurzamen? Van A tot Z geregeld!

Elke stap naar een beter milieu is er één. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor hun woning te verduurzamen. Met zonnepanelen op het dak, nieuwe isolatie of een warmtepomp dragen zij hun steentje bij aan minder CO2-uitstoot én verlagen ze hun eigen energierekening. Zo’n verduurzamingsslag is ook nog eens financieel aantrekkelijk. Je kunt verduurzamende maatregelen namelijk vaak financieren vanuit je hypotheek (bijvoorbeeld via een tweede hypotheek). Ook bestaan er allerlei handige subsidies en regelingen, waardoor je geen beroep op je spaargeld hoeft te doen om de maatregelen te bekostigen.

Voor het verduurzamen van je woning werken wij samen met Greenfactor. We kunnen jou door die samenwerking van A tot Z begeleiding bieden. Het begint met onderzoeken welke maatregelen voor jou een goede investering zijn. Dit brengt Greenfactor in een rapport voor je in kaart aan de hand van een uitgebreide inspectie van je woning. Ook de kosten zetten zij helder voor je op een rij. Als jij hebt bepaald welke aanpassingen je wilt laten doen, kunnen onze financieel adviseurs de financiering voor jou rond maken. En is dat geregeld? Dan zorgt Greenfactor ervoor dat een lokale expert de verduurzamende maatregelen voor jou realiseert.

Je hypotheek na je pensioen

Als je al een tijdje niet meer aan het werk bent, hoeft het echt niet zo te zijn dat je kans op een nieuwe koopwoning en hypotheek verkeken is. Wij denken liever in kansen dan in onmogelijkheden, en hebben er onze missie van gemaakt die voor jou helder in beeld te krijgen. Kom dus ook na je pensioen gerust bij ons langs voor hypotheekadvies in Leeuwarden. Of het nu gaat over het verzilveren van je overwaarde, het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van je nieuwe hypotheek, wij duiken er graag voor je in.

Wil je een algeheel advies over hoe je tijdens je pensioen kunt rondkomen zonder geldzorgen? Laat ons je dan helpen met deskundig pensioenadvies. Ongetwijfeld zijn er meer manieren dan je denkt om jouw pensioen aan te vullen.

Gratis kennismaking op kantoor of online

Ben je benieuwd wat onze hypotheekadviseurs in Leeuwarden voor jou kunnen betekenen? Of wil je direct hypotheekadvies op maat voor de aankoop van een nieuwe woning? We nodigen je van harte uit om geheel vrijblijvend kennis te maken onder het genot van een goed kop koffie. Zowel een kennismaking op kantoor als online is mogelijk.

Wil je een kosteloze eerste afspraak maken voor hypotheekadvies in Leeuwarden? Bel dan naar 0800 – 1600 voor een eerste contact.

Plan een gratis kennismaking