Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Deels woonomgeving, deels bedrijfs-/winkelpand

Wil je als ondernemer een pand aankopen dat je wilt gebruiken om in te wonen en deels om je bedrijf of winkel in te vestigen? Dan moet je er rekening mee houden dat niet elke geldverstrekker bereid is om een hypotheek te verstrekken. Geldverstrekkers die wel bereid zijn om een hypotheek te verstrekken, stellen vaak aanvullende eisen. Bijvoorbeeld dat het woongedeelte minimaal 50% van het totale pand vertegenwoordigd. De maximale financiering is soms beperkt en ook gelden er vaak extra regels, bijvoorbeeld dat het pand niet op een industrieterrein mag liggen.

Fiscaal moet er een splitsing gemaakt worden. De hypotheekrente is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en als bijtelling heb je het eigenwoningforfait (voor het deel van de eigen woning). De rente over het zakelijke deel vormt een kostenpost voor je bedrijf.

Meer over een woning met bedrijfsruimte >

Volledig bedrijfs- of winkelpand

Wil je een volledig bedrijfs- of winkelpand financieren? Een pand dat je niet of slechts voor een klein deel bewoont? Dan ben je afhankelijk van de zakelijke financiering door met name de banken. Van Bruggen Adviesgroep kan je daarover niet adviseren. De bank bepaalt de rente na een risicoanalyse en zij maken afspraken over de looptijd van de bedrijfshypotheek. De hypotheekrente is een kostenpost voor je bedrijf.

Beleggingspand

Ben je belegger in één of meerdere panden voor de verhuur? Dan zijn er gespecialiseerde geldverstrekkers die hier, onder voorwaarden, een verhuurhypotheek voor willen verstrekken. De meeste geldverstrekkers verstrekken een hypotheek tot maximaal 70% van de waarde van de woning. De huuropbrengsten tellen mee om te bepalen of de hypotheek betaalbaar is.

Laat de verschillende mogelijkheden uiteenzetten door een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep en neem vroegtijdig contact op.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak