Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

De risico’s van ondernemers

Wist je dat veel risico’s te verzekeren zijn? De risico’s van een ondernemer zijn in drie belangrijke aandachtsgebieden op te delen:

  1. De ondernemer in privé
  2. De onderneming
  3. Het personeel

De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep zijn gespecialiseerd in het raakvlak tussen de ondernemer en zijn of haar privésituatie. Kun jij als ondernemer financieel advies gebruiken? Van Bruggen Adviesgroep beschikt over een breed netwerk. Voor bepaalde vraagstukken werken wij samen met andere gespecialiseerde advieskantoren. Jij mag dus áltijd rekenen op passend advies van de juiste professional.

Maak direct een afspraak

Financieel advies voor ondernemers: onze werkwijze

Stap 1. Voor deskundig, onafhankelijk advies maak je een afspraak met één van onze adviseurs, door te bellen naar 0800-1600 óf ons online formulier in te vullen. Eén van onze financieel adviseurs neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met je op; samen stellen we vast waar jouw pijnpunten liggen, welke vragen je hebt of welke doelen jij wilt bereiken. Door middel van gerichte vragen bepalen we het nut en de noodzaak van een risico-inventarisatie.

Stap 2. Om gericht advies te kunnen geven, heeft jouw persoonlijke financieel adviseur wat meer informatie nodig over jou en jouw onderneming.

Verzamel benodigde documenten:

  • Pensioenoverzicht.
  • Polisblad van je arbeidsongeschiktheidsverzekering en eventuele levensverzekering(en).
  • De laatste jaarstukken van jouw onderneming.
  • Een recente aangifte inkomstenbelasting van jou en jouw partner.
  • Een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven. 
  • Een plan voor de komende jaren.

Deel deze documenten en je wensen met jouw financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.

Stap 3. In een persoonlijk gesprek met jouw financieel adviseur kijk je samen naar de mogelijkheden die er zijn om lopende risico’s op een passende manier te verzekeren. Daarnaast bespreken we hoe we jouw wensen voor de toekomst zeker kunnen stellen. Uiteraard geven wij jou onafhankelijk, transparant en deskundig advies; of dit nu je hypotheek, verzekeringen, leningen of overige financiële vragen betreft. Als onze klant sta jij centraal voor ons en niet de geldverstrekkers en verzekeraars met wie wij samenwerken. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en duidelijkheid staan voorop in onze dienstverlening. Zo weet jij altijd precies waar je aan toe bent.

Stap 4. De financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep gaat met alle informatie aan de slag. Met als resultaat: een inventarisatie van de verzekeringen die in jouw persoonlijke situatie ontbreken óf waar verbetering of besparing mogelijk is. Ook lopende (schade)verzekeringen - zoals inboedel, opstal, rechtsbijstand en aansprakelijkheid – checken we.

Stap 5. Wij bespreken de risico-inventarisatie met jou, tijdens een persoonlijk gesprek van ongeveer anderhalf uur. Tijdens dit gesprek worden (suggesties voor) concrete maatregelen en producten met je besproken. Aan de hand van het persoonlijk financieel plan bespreek je samen met jouw financieel adviseur je wensen en ambities en de concrete mogelijkheden om deze te realiseren. Samen bepalen we voor welke producten we een offerte aanvragen.

Stap 6. Je ontvangt de offertes van diverse verzekeraars of geldverstrekkers per e-mail. Ga je hiermee akkoord? Dan zorgt onze financieel adviseur ervoor dat alle benodigde documenten compleet en correct bij de notaris, verzekeraar of geldverstrekker aangeleverd worden. Bij Van Bruggen Adviesgroep bewaken we het proces tot en met het moment van ingang van de verzekeringen.

Stap 7. Elke risico-inventarisatie of persoonlijk financieel plan is een momentopname. Jouw leven – en dat van je gezin – staat immers nooit stil. Het is daarom verstandig om jouw persoonlijk financieel plan minimaal iedere twee jaar samen met een financieel adviseur bij te werken. Zo kun je blijven bijsturen als dat nodig is.

Wijzigingen in je persoonlijke situatie, maar ook veranderingen in wet- en regelgeving kunnen een grote invloed hebben op je inkomen en vermogen. Bij belangrijke gebeurtenissen zoals verhuizen, trouwen, kinderen krijgen, stoppen met werken, ontslag en aanzienlijke wijzigingen in inkomen is het daarom van essentieel belang dat je contact opneemt met jouw financieel adviseur. Onze ervaring leert dat er in het leven standaard én minder standaard momenten voorbij komen waarop financieel advies het verschil kan maken. Klik hier voor meer informatie over ons Comfort Servicepakket.

Wat kost financieel advies voor ondernemers?

De diensten en tarieven verschillen per vestiging en zijn ook afhankelijk van je persoonlijke situatie en welke adviesvragen je hebt. Na het kennismakingsgesprek kunnen we de kosten voor jouw specifieke situatie inzichtelijk maken.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak