Financieel advies: oversluiten of niet?

Financieel advies: oversluiten of niet?

Het oversluiten van hypotheken is een ‘hot topic’. Wist jij dat 1 op de 3 hypotheekcontracten geen nieuwe financiering betreft, maar een oversluiting? In 2019 werd een groot aantal hypotheken opengebroken, om te profiteren van de (historisch) lage hypotheekrente.

Einde rentevaste periode in zicht?

Als jouw rentevaste periode binnenkort afloopt, is dat hét moment om jouw hypotheek nog eens goed onder de loep te nemen. Dit is namelijk een van de weinige momenten dat je meestal boetevrij kunt overstappen naar een andere hypotheekvorm of geldverstrekker.

Boeterente: hoe zit dat? Lees meer op deze pagina.

Oversluiten bij eigen geldverstrekker

Staat je rente nog voor een paar jaar vast? Dan kan het nog steeds interessant zijn om je rentecontract open te breken bij je huidige geldverstrekker. Vooral als het verschil in hypotheekrente erg groot is. Je moet dan wel een boeterente betalen. Hoe langer jouw rentevaste periode eigenlijk nog duurt, hoe hoger het bedrag dat je aan boeterente moet betalen. Vaak kun je deze kosten mee financieren, zodat je dit bedrag niet in één keer hoeft op te hoesten.

Overstappen naar een andere geldverstrekker

Misschien kun je bij een andere geldverstrekker een nóg betere deal afsluiten. Een extra goed moment om over te sluiten: aan het einde van je rentevaste periode hoef je geen boeterente te betalen als je overstapt. Houd er als je gaat oversluiten wel rekening mee dat ook de oversluiting zelf kosten met zich meebrengt, die moeten met de lagere rente en maandlasten natuurlijk wel goedgemaakt worden.

Is oversluiten in jouw situatie aantrekkelijk?

Wil jij ook profiteren van de lage hypotheekrente? Onze financieel adviseurs bekijken graag jouw mogelijkheden.

Maak direct een afspraak

Of lees eerst meer over de voor- en nadelen van het oversluiten van jouw hypotheek.

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.