Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Let op: Geld lenen kost geld!

Een autolening, welke opties heb ik eigenlijk?

  1. Je koopt en financiert de auto via een dealerprogramma

Veel autodealers bieden een financieringsprogramma aan met een aantrekkelijke maandlast. Dat komt doordat aan het einde van de looptijd de lening nog niet volledig is afgelost. Dat heet een slottermijn, die termijn heeft de omvang van de waarde van de auto.

Hoe dat werkt? Stel je koopt een auto van € 18.000,- en leent dit bedrag, na vier jaar is de auto naar schatting nog € 9.000,- waard. In die vier jaar heb je keurig € 9.000,- afgelost. Maar dan komt ook het moment dat die overgebleven € 9.000,- afgelost moet worden.

Je kunt dan de auto inruilen, verkopen of de slottermijn van € 9.000,- aflossen. Dan is de auto helemaal van jou. Dit is een kredietvorm die huurkoop wordt genoemd.

  1. Een private lease constructie

Bij deze constructie betaal je iedere maand een vergoeding om een bepaalde auto te rijden. Dat bedrag, het zogenaamde leasebedrag, is inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Zelf betaal je de benzine en na drie tot vijf jaar lever je de auto weer in.

Is het echt zo gemakkelijk? Ja eigenlijk wel, ook de leasemaatschappij doet een BKR-check en controleert of je voldoende verdient en de auto kan betalen. Maar private lease kies je echt voor het gemak.

  1. Je leent geld om de auto zelf aan te schaffen

In dit geval wordt de auto wel jouw eigendom. Je onderhoudt de auto zelf en zorgt zelf voor de verzekering. Ondertussen los je af en betaal je maandelijks de rente. Je hebt dus meer vrijheid ten opzichte van private lease. We hebben vijf tips voor jouw autolening.

5 tips voor een passende lening voor jouw auto

  1. Kies voor een lening waarbij je zelf eigenaar van de auto wordt. Je hebt dan meer vrijheid om je auto tussentijds in te ruilen, te verkopen of om hem nog wat langer te houden als je er echt aan gehecht bent. Dit sluit aan bij een persoonlijke lening.

  2. Zorg dat de looptijd van de lening aan sluit bij de levensduur van de auto. Jouw auto wordt, hoe spijtig ook, iedere maand minder waard. Maar er komt een moment dat je weer en andere auto zal kopen. Dan is het fijn dat jouw lening (grotendeels) is afgelost.

  3. Kijk naar de totale kosten van de auto en de lening samen. Een laag maandbedrag is leuk, maar kijk nog even naar tip twee, zorg dat je voldoende af kan lossen. Een grote auto is soms voordeliger in de aanschaf dan een kleine auto, maar je betaalt meer aan wegenbelasting, verzekering en brandstof.

  4. Verzeker je auto het liefst allrisk, ook wel bekend als volledig casco. Stel dat je jouw auto in het kanaal parkeert, dan staat het water je letterlijk en figuurlijk aan je lippen. Want je hebt zonder deze verzekering, geen schadevergoeding, geen auto maar wel een schuld.

  5. Leen niet meer dan nodig, en betaal niet meer dan nodig. Laat je goed informeren en gebruik onze tips.

Contact opnemen

We kunnen ons goed voorstellen dat je met vragen of twijfels zit. Een afspraak maken is zo gemaakt! Maak direct een afspraak. Je wordt dan teruggebeld door een van onze medewerkers. Zij hebben inzicht in de agenda van onze adviseurs. Zo plannen we een afspraak op een moment die jóu uitkomt. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Je kunt ons uiteraard ook altijd direct bellen via het telefoonnummer 0800-1600.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak