Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Het is raadzaam om alle rekeningen en facturen van de uitvaart te bewaren. De kosten die niet worden vergoed door de uitvaartverzekering, kun je mogelijk aftrekken van de erfbelasting. Op de website van de Belastingdienst lees je om welke kosten dit gaat, of vraag ernaar bij jouw financieel adviseur.

Testament en erfbelasting

Als nabestaande kun je een erfenis van de overledene ontvangen. Dit is vastgelegd in het testament. In het Centraal Testamentenregister (Den Haag) is vastgelegd of er een testament is opgemaakt en bij welke notaris. Je kunt dit nagaan via een schriftelijke aanvraag mét een kopie van de overlijdensakte.

Heeft de overledene geen testament? Dan bepaalt het erfrecht wie de erfgenamen zijn. Dit kan de echtgenoot, geregistreerd of samenwonend partner zijn, de (klein)kinderen maar bijvoorbeeld ook broers en zussen van de overledene.

Het nalatenschap bestaat uit de waarde van alle bezittingen, het vermogen en eventuele schulden. Als erfgenaam betaal je hierover erfbelasting, tenzij de waarde van de erfenis lager is dan of gelijk is aan de vrijstelling. De actuele bedragen en tarieven vind je op de website van de Belastingdienst en zijn vanzelfsprekend ook bekend bij onze financieel adviseurs.

Financieel advies bij overlijden

Juist in de emotionele periode na een overlijden, wil je als nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Onze financieel adviseurs begrijpen dat als geen ander en staan je voor, tijdens en na het overlijden bij met (financieel) advies.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak