Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Offerterente

Offerterente

Sluit je een hypotheek af? Dan is de kans groot dat de rente zich ontwikkelt tussen het tekenen van de hypotheekovereenkomst en het tekenen van de hypotheekakte. Of je daar iets van merkt in de rente die je uiteindelijk gaat betalen, hangt af van jouw keuze voor offerterente, dagrente of dalrente. De offerterente betekent dat je hoe dan ook het rentepercentage betaalt dat in de hypotheekofferte staat. Wijzigt de rente tussen het tekenen van de offerte en het moment dat je de hypotheekakte bij de notaris tekent, dan worden die rentewijzigingen niet meegenomen.

Naast de offerterente kun je ook kiezen voor dagrente en dalrente. Tussentijdse wijzigingen in het rentepercentage worden dan wel meegenomen in het percentage dat je uiteindelijk gaat betalen.

Wil je advies over een hypotheek met scherpe rente voor jou? Onze hypotheekadviseurs gaan er graag gratis en vrijblijvend met je over in gesprek.

Gratis oriëntatie voor hypotheekadvies

 

Wat zijn de voor- en nadelen van offerterente?

De keuze voor offerterente is voordelig als de hypotheekrente bij het tekenen van de hypotheekakte hoger dan of gelijk is aan de rente die in de offerte staat. Je betaalt dan de afgesproken rente. Het rentepercentage in de offerte ligt bij de offerterente standaard wat lager dan als je kiest voor dag- of dalrente, omdat de hypotheekaanbieder geen risico loopt dat jij alsnog een lagere rente gaat betalen. Daardoor betaal je geen opslag. Dat is een belangrijk voordeel.

Een nadeel is uiteraard dat je niet profiteert van eventuele rentedalingen. Je merkt er niets van als de rente bij het tekenen van de hypotheekakte lager ligt dan toen je de hypotheekofferte tekende. Die Bij dalrente of dagrente heb je dat voordeel wel.

Oscar NoorlagTip: Wil je weten waar jij slim aan doet: dag-, dal- of offerterente? Dan is het verstandig om er een hypotheekadviseur bij te betrekken. Ook kun je zelf de renteverwachtingen in de gaten houden. Die geven je een indicatie of de rente op de lange termijn waarschijnlijk gaat dalen of niet.

Vind een gunstige hypotheek die bij je past

Ben je benieuwd waar jij een hypotheek met lage maandlasten afsluit? Of wil je over je huidige hypotheek graag zo min mogelijk betalen en optimaal profiteren van hypotheekrenteaftrek? Vraag een gratis eerste gesprek aan met een van onze hypotheekadviseurs. Die gaan graag vrijblijvend met je in gesprek.

Gratis eerste afspraak

 

Mensen vragen ook

De hypotheekrente is voortdurend in ontwikkeling. Bij Van Bruggen Adviesgroep houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Op onze site vind je de verwachtingen voor de hypotheekrente en de actuele rentestanden. Ook kunnen onze adviseurs je persoonlijk advies geven over een hypotheek met scherpe rente, die nu en in de toekomst voordelig voor je uitpakt.

Je kunt het percentage hypotheekrente voor een bepaalde periode vastzetten of je kunt kiezen voor een variabele rente. Zo kun je kiezen voor een rentevaste periode van 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar of zelfs 30 jaar. Ook andere periodes zijn mogelijk. Waar je verstandig aan doet, hangt af van de rentestanden op dit moment en de renteverwachtingen. Als er een rentestijging wordt verwacht en de rentes heel laag liggen, is een lange rentevaste periode aantrekkelijk. Verwacht je juist een rentedaling en ligt de hypotheekrente op dit moment hoog? Dan kun je wellicht beter voor een kortere periode kiezen. Onze hypotheekadviseurs adviseren je hier graag over.