Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen die je in huis hebt staan (de inboedel) tegen schade. Voor een inboedelverzekering maakt het niet uit of je een huur- of koopwoning hebt. Mocht er dan iets gebeuren (zoals diefstal, brand of lekkage), dan kun je (afhankelijk van de situatie en voorwaarden) een bedrag terugkrijgen van de verzekering.

Naast een inboedelverzekering sluit je voor een koopwoning vaak ook een opstalverzekering af. Daarnaast kun je kiezen voor bijvoorbeeld een woonlastenverzekering of een overlijdensrisicoverzekering. Welke verzekeringen jij precies nodig hebt en waar je die voordelig afsluit? Dat is iets waar onze financieel adviseurs je graag eerlijk en persoonlijk advies over geven.

Gratis eerste gesprek aanvragen

 

Hoe hoog moet je inboedelverzekering zijn?

Het is belangrijk dat je inboedelverzekering goed is afgestemd op de waarde van je inboedel. Anders loop je het risico dat je onderverzekerd bent en dus te weinig geld terugkrijgt bij schade.

Marleen OverduinTip: Een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan je helpen om een passende inboedelverzekering af te sluiten, die zowel qua bedrag als qua voorwaarden aansluit op je situatie. Wees welkom voor een vrijblijvende afspraak.

Wat is verzekerd bij een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen die los in huis staan. Het gaat dan niet om een gemonteerde keuken of de muren van je woning, maar wel om onder meer de televisie, meubel of losstaande keukenapparatuur.

Bij een inboedelverzekering kun je kiezen voor verschillende dekkingen. Zo zie je vaak dat je bij heel uitgebreide dekkingen ook verzekerd bent tegen schade die door je eigen schuld is ontstaan. Bij minder uitgebreide dekkingen ben je alleen verzekerd als schade is ontstaan door andere personen of door situaties waar jij niets aan kunt doen (zoals diefstal, lekkage, blikseminslag of brand).

Het is dus niet zo dat je altijd een bedrag ontvangt als je bijvoorbeeld schade hebt aan je laptop. Dit hangt sterk af van je dekking, van de oorzaak van de schade en van de plek waar de schade is ontstaan.

 

Jouw verzekeringen laten checken?

Je wilt wél goed verzekerd zijn, maar niet te veel betalen. Logisch! Daar helpen de adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep je graag bij. Onze onafhankelijke adviseurs kunnen je verzekeringen voor je checken. Zij laten je weten waar jij goed aan doet en waar je mogelijk op kunt besparen. Een eerste check-up is bij ons altijd gratis!

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Mensen vragen ook

De inboedelverzekering verzekert schade aan spullen die je los in huis hebt staan. Dus spullen die niet vastzitten aan de muren, vloer of plafonds, en die je in principe kunt verplaatsen. Daardoor valt bijvoorbeeld een gemonteerde koelkast niet onder de inboedelverzekering, maar een losstaande koelkast wel. Wat er exact onder jouw inboedelverzekering valt, hangt af van de gekozen dekking en de gemaakte afspraken met je verzekeraar.

De kosten voor een inboedelverzekering hangen af van de regio waar je woont, de verzekeraar die je kiest en de dekking die je afspreekt. In sommige regio’s betaal je meer dan in andere regio’s. Ga voor een gemiddelde woning in een goedkopere regio uit van ongeveer € 10,- tot € 19,- premie per maand. Als je een vrijstaande woning hebt, liggen de kosten iets hoger. Reken op ongeveer € 15,- tot € 30,- per maand gemiddeld. Die prijzen zijn indicaties. Een verzekeringsadviseur kan de exacte premie voor jouw inboedel berekenen.