Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

PERSBERICHT- Stopzetten rentemiddeling niet in belang consumenten

Steeds meer geldverstrekkers besluiten om de mogelijkheid van rentemiddeling niet meer aan te bieden. Daarmee vervalt een laagdrempelige manier voor consumenten om de rente tussentijds voor een langere periode vast te zetten bij de huidige geldverstrekker.

Nieuwe wetgeving

Rentemiddeling is voor sommige consumenten een mooi alternatief voor oversluiten. Bijvoorbeeld als ze geen spaargeld hebben om een boeterente in één keer te betalen. Nadeel was dat geldverstrekkers bij rentemiddeling een extra rente-opslag rekenden van veelal 0,2%. Het leek dan ook goed nieuws dat door nieuwe wetgeving geldverstrekkers per 1 juli geen extra rente-opslag meer mochten rekenen.

Stoppen met rentemiddeling

Michiel Meijer, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep, constateert dat sinds de invoering van de nieuwe wetgeving er helaas al vijf geldverstrekkers zijn die tijdelijk of permanent gestopt zijn met het aanbieden van rentemiddeling. Het betreffen AEGON, ASR, NIBC Direct, Obvion en Rabobank. “Een slechte zaak voor de consument, die daardoor bij steeds meer geldverstrekkers slechts de optie heeft om over te sluiten, waarbij de kosten in één keer betaald moeten worden en het daardoor een hogere drempel is om voor een langere periode zekerheid te krijgen over de hoogte van de rente. Zeker als de rente op een bepaald moment gaat stijgen en consumenten die lange zekerheid van hun hypotheeklasten graag op een eenvoudige wijze willen vastleggen”, aldus Michiel.

Over Van Bruggen Adviesgroep

Als landelijke organisatie met onafhankelijke, financieel adviseurs heeft Van Bruggen Adviesgroep een duidelijk hoofddoel: dé meest klantvriendelijke dienstverlener van Nederland worden én bij alle life-events altijd het verschil kunnen maken voor de klant. Naast financieel advies biedt zij ook verzekerings- en makelaardijdiensten, zodat de klant op één adres terecht kan voor alle zaken rond de koop of verkoop van een huis.