Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Geen verplichting op overlijdensrisicoverzekering

Sinds 2018 is het niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij een hypotheek met NHG. NHG meldt dat vanaf volgend jaar ook consumenten met een bestaande NHG hypotheek van voor 2018 mogen besluiten om hun overlijdensrisicoverzekering te beëindigen. De geldverstrekker mag overigens zelf bepalen of die daar ook mee akkoord gaat.

Zal ik mijn verzekering beëindigen?

Beëindig niet zo maar je overlijdensverzekering en laat je goed voorlichten. Door je overlijdensrisicoverzekering te beëindigen bespaar je elke maand een aantal euro’s, maar een overlijdensrisicoverzekering biedt ook veel. Namelijk financiële zekerheid als jij of je partner komt te overlijden, afhankelijk van wie verzekerd is. Een overlijden heeft een enorme impact op de nabestaanden, ook financieel. Een inkomen valt weg en als er al een nabestaandenpensioen van toepassing is, dan wordt nog steeds niet het gehele wegvallende inkomen gecompenseerd. Het is dus fijn als door middel van een uitkering vanuit de overlijdensrisicoverzekering een deel of de volledige hypotheek afgelost kan worden, zodat er betaalbare lasten overblijven.

Check-up van je overlijdensrisicoverzekering

Hoewel een overlijdensrisicoverzekering dus in de meeste gevallen niet meer verplicht is, is het in veel situaties wel raadzaam om die af te sluiten of aan te houden. Wel is het goed om je bestaande overlijdensrisicoverzekering eens tegen het licht te houden bij je financieel adviseur. Is het verzekerde bedrag nog passend bij je huidige situatie? Kan de dekking bijvoorbeeld omlaag of is het juist verstandiger om te verhogen? Of wil je bijvoorbeeld je hypotheekvorm aanpassen en past daar ook een ander type overlijdensrisicoverzekering bij? En wellicht kan je premie omlaag doordat er goedkopere verzekeringen zijn gekomen of omdat je gestopt bent met roken.

Maak direct een afspraak