Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Spaar- of beleggingshypotheek?

Is vervroegd aflossen of oversluiten wel zo aantrekkelijk? Wij geven u graag alle informatie, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.   

Tot 2013 was één van de meest afgesloten hypotheekvormen de zogeheten spaarhypotheek. Deze bestond uit een aflossingsvrij gedeelte en een deel spaarhypotheek, met een bijbehorende spaarverzekering. Een mooie combinatie: maximale hypotheekrenteaftrek én het opbouwen van belastingvrij vermogen waarmee de hypotheek na 30 jaar volledig afgelost kan worden. Andere, relatief vergelijkbare, varianten op deze hypotheek waren de bankspaarhypotheek en beleggingshypotheek. 
 
Deze hypotheekvormen boden tot voor kort weinig mogelijkheden om vroegtijdig wat met dat opgebouwde vermogen te doen. Ook niet bij een verhuizing. Per 1 januari 2017 zijn de regels versoepeld: het opgebouwde kapitaal is te gebruiken voor het aflossen van uw hypotheek.  

Nieuw vanaf 1 april 2017

Wanneer u vanaf 1 april dit jaar uw spaar- of beleggingshypotheek beëindigd, heeft dat geen fiscale gevolgen meer: u ontvangt geen extra belastingafrekening. Vervroegd aflossen van een spaar- of beleggingshypotheek is niet in elke situatie financieel voordelig. Ons advies? Laat de voor- en nadelen op een rij zetten en u goed adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt.

Maak direct een afspraak