Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Hypotheekrente reageert amper op besluiten ECB

Ondanks eerdere berichten dat door besluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) de rente mogelijk zou gaan stijgen, is dit niet gebeurd. We zagen de afgelopen weken een paar sporadische hypotheekrenteverlagingen en een enkele verhoging. 

Hypotheekrente in komende weken

Voorlopig zien we dus vooral wat kleine renteverlagingen, maar wat de komende weken nog een extra rol kan spelen is de drukte aan het eind van het jaar. De maand december is traditioneel de drukste maand waarin de meeste passeringen van het jaar plaatsvinden. Als geldverstrekkers verwachten dat ze die drukte niet volledig aan kunnen, dan zouden ze de hypotheekrente kunnen verhogen. Overigens moeten ze dit wel op tijd doen, omdat de aankondiging van een verhoging van de hypotheekrente in eerste instantie juist leidt tot een toename van het aantal aanvragen.

Hypotheekrente in 2018

Waarschijnlijk houden we de eerste maanden van 2018 een lage hypotheekrente. de belangrijkste gevolgen van de besluiten van de ECB lijken toch wat verder in de tijd vooruit geschoven te zijn. Overigens blijft de ontwikkeling van de hypotheekrente altijd een onzekere factor. Door onverwachtse politieke of economische ontwikkelingen kan de rente opeens stijgen of dalen.

Bekijk hier alle actuele rentestanden