Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Huis kopen voor starters

Voor starters is het steeds lastiger om een huis te kopen. De hypotheekrente stijgt en het inkomen van starters stijgt niet snel genoeg. Daar komt bij dat de huizenprijzen ook nog eens fors stijgen.

Bij mensen die een volgend huis kopen, de doorstromers, ligt dat vaak net iets anders omdat zij door de stijging van de woningprijzen hun overwaarde in de oude woning zien stijgen en dit kun gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning.

Huizenprijzen

Op dit moment wordt de prijsvorming van huizen voor een groot deel bepaald door de schaarste op de woningmarkt. Het aanbod van woningen is beperkt en neemt af. Gevolg: de prijzen stijgen fors. Op middellange termijn zal de stabilisatie of stijging van de hypotheekrente toch tot gevolg hebben dat de leencapaciteit voor starters en doorstromers beperkt wordt en de huizenprijzen minder hard zullen stijgen.

Dankzij bijvoorbeeld de Nationale Hypotheek Garantie komen gelukkig nog genoeg starters in aanmerking voor een hypotheek. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden voor flexwerkers en zzp'ers. Speciaal voor starters zijn er in sommige gemeenten extra mogelijkheden dankzij de starterlening.

Starterslening

De Starterslening is een (tijdelijke) renteloze lening bovenop de eerste hypotheek met NHG. Een mooie mogelijkheid voor starters op de woningmarkt van wie het inkomen (nog) te laag is om een woning te kopen. Hierdoor bent u wellicht wel in staat om die woning te kopen waarvan de aankoopprijs te hoog is voor uw of jullie bruto inkomen. De voorwaarden en mogelijkheden voor een Starterslening verschillen per gemeente. We kijken natuurlijk graag of u hiervoor in aanmerking komt.

Andere mogelijkheden

Deze regelingen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook op lokaal en regionaal niveau bestaan er goede alternatieven waardoor er ook voor u wellicht meer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de woning, waardoor je mogelijk meer kunt lenen. Maak een afspraak met een financieel adviseur voor een kosteloos gesprek om de mogelijkheden voor u op een rij te zetten.

Direct een afspraak maken