Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Dilemma: rentemiddeling, oversluiten of wachten?

Heeft u nog een korte rentevaste periode te gaan, dan heeft u een mooi vooruitzicht in de toekomst: een lagere rente en lagere hypotheeklasten. Maar daarmee zit u ook direct met een dilemma: wat gaat de rente doen?

Als de rente in die resterende periode stijgt, dan verliest u een gedeelte van het voordeel. Een stijging van de rente met bijvoorbeeld een half procent, kan over een nieuwe rentevast periode al snel duizenden euro’s schelen.

Het is geen gemakkelijk dilemma, omdat niemand ook met zekerheid kan voorspellen welke kant de rente op zal gaan. Wij hebben wel een verwachting, maar ook wij kunnen niet met zekerheid zeggen wat de rente gaat doen. Aan onze renteverwachting kunt u daarom geen rechten aan ontlenen. Onze verwachting is dat de hypotheekrente de komende jaren licht zal stijgen. Twee belangrijke redenen:

1. Het gaat economisch steeds beter waardoor de Europese Centrale Bank haar stimuleringsmaatregelen in de loop van de tijd gaat afbouwen;

2. De kans is groot dat er strengere regels gaan gelden voor banken en verzekeraars, waardoor ze meer kapitaal achter moeten houden, met als gevolg een hogere rente.

Wilt u nu al zekerheid hebben over een lange periode dan kunt u verschillende acties ondernemen:

  • Rentemiddelen bij uw huidige geldverstrekker;
  • Oversluiten bij uw huidige geldverstrekker;
  • Oversluiten naar een nieuwe geldverstrekker.

Elk van deze opties heeft zo zijn voor- en nadelen en uw financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan berekeningen voor u maken en adviseren welke optie goed bij uw situatie aansluit.

Maak direct een afspraak