Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Groter wonen tegen dezelfde woonlasten

Voor veel mensen die bijvoorbeeld tussen 2010 en 2016 hun woning hebben gekocht, is het vaak mogelijk om naar een grotere woning te verhuizen zonder dat de hypotheeklasten toenemen. Dit als gevolg van de hoge hypotheekrente die ze nu betalen en de mogelijkheid om zonder boeterente naar de hypotheekrente van nu te gaan.

Voorbeeld
We laten dit zien aan de hand van een concreet voorbeeld van Petra en Harold. Zij hebben in 2014 een woning gekocht van €250.000,- die inmiddels €300.000,- waard is. Zij hadden de rente 20 jaar vast gezet voor 4,4%. Nu is dat een hele hoge rente, maar toen was dat een historisch lage rente.

Zouden zij hun hypotheek nu willen oversluiten, dan moeten zij een boete betalen van ruim €50.000,-. Maar in plaats daarvan kozen ze ervoor om te verhuizen, waardoor ze boetevrij hun hypotheek konden beëindigen.

Ze hebben nu een grotere woning van €370.000,-, waarbij hun hypotheek hoger is, maar hun maandlasten zijn ruim €100,- lager geworden. Dit komt omdat ze nu nog slechts een rente van iets meer dan 2% betalen voor 20 jaar vast.

Zij hadden natuurlijk wel extra kosten voor bijvoorbeeld de makelaar, overdrachtsbelasting voor de nieuwe woning, verhuis- en inrichtingskosten, maar die bedroegen bij elkaar €20.000,-, dus veel minder dan de boeterente.

In gesprek met jouw adviseur?
Betaal jij nog een hoge rente van bijvoorbeeld 4% of meer en zou je wel graag een grotere woning willen hebben? Er is een grote kans dat dit kan tegen ongeveer dezelfde maandlasten als je nu hebt. Maak een afspraak met onze financieel adviseur in jouw regio, die berekent welke mogelijkheden er zijn in jouw specifieke situatie.

Maak een afspraak