Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Nieuwsbrief april 2016

De Van Bruggen Adviesgroep nieuwsbrief van april 2016 is uit.

  • Restschuld en toch verhuizen?
  • Grens NHG blijft dit jaar € 245.000,-
  • Flexibel werken én een hypotheek
  • In 7 stappen naar een eerste koopwoning
  • 50% Nederlanders heeft geen idee over pensioen

Bekijk al onze actuele berichten

Restschuld en toch verhuizen?

In geval van verhuizing kan een bestaande hypotheek vrijwel altijd boetevrij worden afgelost. Dé manier om in aanmerking te komen voor de huidige lage hypotheekrente.

Zonder boete woont u in een duurder huis met lagere of gelijke maandlasten. Dit kan veelal ook als u een restschuld heeft op uw huidige woning. Afhankelijk van het inkomen kan de restschuld meegefinancierd worden. Ook zijn er speciale kredieten met een lage rente mogelijk voor een restschuldfinanciering. Bovendien is de rente van het krediet maximaal 15 jaar aftrekbaar. Bijvoorbeeld: een restschuld van € 30.000,- kost u maandelijks € 234,- aan rente en aflossing gedurende 15 jaar. Tevens is de rente fiscaal aftrekbaar, zodat u hiervan in het eerste jaar maandelijks ruim € 45,- terugkrijgt. Het belastingvoordeel neemt af doordat u jaarlijks steeds minder rente betaalt vanwege de aflossing.  Weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. We kijken het graag voor u na.

Let op: deze regeling dat de rente over een restschuld 15 jaar aftrekbaar is geldt alleen als de restschuld is ontstaan tussen 29 oktober 2012 én 31 december 2017. Verkoop je pas in 2018 je woning met een restschuld dan geldt deze regeling niet meer.

Maak direct een afspraak

Grens NHG blijft dit jaar € 245.000,-

Het zat in de planning om de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per 1 juli te verlagen van € 245.000,- naar € 225.000,-. Doordat de gemiddelde woningwaarde is gestegen, heeft minister Blok besloten om dit niet te doen. Vanaf 1 januari 2017 wordt deze grens gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs.

Dat de kostengrens niet daalt, is goed nieuws voor huizenkopers. Zij kunnen voor de aankoop van een woning met een prijs tot € 231.132,- blijven profiteren van de voordelen van een hypotheek met NHG: een verantwoorde en betaalbare hypotheek met minder financiële risico’s en een lagere hypotheekrente.

Flexibel werken én een hypotheek

De huizenmarkt trekt weer aan. Het gaat beter met de economie en mensen krijgen weer meer vertrouwen in hun financiële toekomst. Een goed moment dus om een koophuis te overwegen! Maar hoe regelt u dat, een hypotheek als u flexibel werkt?

Bijna 20% van de totale beroepsbevolking heeft tegenwoordig een flexibele arbeidsovereenkomst. Als u 3 jaar een bestendig inkomen heeft, kunt u bij de meeste geldverstrekkers een hypotheek krijgen. Banken zijn huiverig om een hypotheek te geven als u minder dan 3 jaar een bestendig inkomen heeft. En dat is niet altijd terecht. Hiervoor is de zogenaamde perspectiefverklaring ontwikkeld waarbij wordt gekeken naar de verwachte carrièreontwikkeling. Een innovatie op de arbeidsmarkt! Zo kunt u namelijk wel een hypotheek krijgen. Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet u werkzaam zijn via Randstad/Yacht/Tempo Team en op dit moment tenminste één jaar aaneengesloten werkervaring hebben. 

In 7 stappen naar een eerste koopwoning

Niets zo spannend als het kopen van een eerste eigen huis. Voor wie de stap nog niet heeft gezet, hebben we een overzicht uitgewerkt met informatie over wat er allemaal bij komt kijken. In 7 stappen van het kijken naar het kopen van een eerste huis. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier [https://www.vanbruggen.nl/startershypotheek]

50% Nederlanders heeft geen idee over pensioen

Uit onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat de helft van de Nederlanders geen idee heeft wat later zijn pensioeninkomen gaat worden. Er wordt gedacht dat werkgever wel automatisch pensioen afdraagt en er verder geen aandacht nodig is. Dat is helaas niet juist.

Juist de laatste jaren blijkt dat er niets meer vaststaat. Aan zowel de uitkeringen als pensioenleeftijd is de afgelopen jaren flink gesleuteld. Hoe eerder u een beeld kunt vormen van uw toekomst, hoe meer invloed u er op heeft. Ook is het de vraag of, wanneer u wilt stoppen met werken, dat wel financieel mogelijk is. De AOW leeftijd wordt stapsgewijs verhoogd naar 67 jaar in 2021, dat betekent echter niet het einde van de stijging. Na 2021 wordt de pensioenleeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Experts verwachten een verdere stijging van  de pensioenleeftijd richting 69 jaar. Heeft u zich nooit verdiept in uw haalbare pensioenleeftijd en hoogte van uw pensioen? Dan komt u wellicht voor een onaangename verrassing te staan. Over het algemeen geldt: wie vroeg het heft in eigen handen neemt, is veel goedkoper uit. We helpen u hierbij graag. Klik hier voor een afspraak.

De actuele hypotheekrente

Hypotheekrente overzicht