Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Interieurtrends 2015

Het is inmiddels december en we zijn dus hard op weg naar 2015. Graag deel ik met jullie de woontrends van het nieuwe jaar.

Aandacht voor ambacht       
De trend die doorzet is het gebruik van producten die met aandacht en liefde zijn gemaakt door ambachtelijke bedrijven. Eenvoud en persoonlijk zijn daarbij kernwoorden. Met name vlechtwerk zoals manden en handgeweven materialen van bijvoorbeeld hennep of bamboe zie je in deze trend veel terug. Ook stiksels, brei- en haakwerken horen hierbij, maar dan in andere toepassingen zoals een vloerkleed of een plaid met extreem grote steek.
 
Vintage gold
2014 was het jaar van veel kopertinten in de interieurs, in 2015 komt goud daar nog bij, maar dan vooral het verweerde goud. Je kunt dit toepassen in accessoires zoals (deur)knoppen, vazen, kaarsen, maar ook en vooral in meubels zoals bijzettafeltjes of in verlichting. Door het combineren van deze metalen of metaalkleuren met andere oude materialen (bijvoorbeeld hout of metaalsoorten) kun je een mooi vintage of juist industrieel interieur neerzetten. Sla niet te veel door in de metalen, want dan kan een interieur weer te kil gaan aanvoelen.
 
Botanische prints
Ook deze trend was al ingezet en zet zich nu door; haal de natuur in huis.
Dit kan door echte planten en bloemen (grote planten!) maar ook door het gebruik van botanische prints, organische vormen en natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, sisal en steen. De kleuren die bij deze trend passen zijn alle natuurtinten, dus laat je inspireren door wat je ziet in de natuur!
 
Stapelen!
Volume is ook een trend in 2015. Veel dezelfde dingen bij elkaar zetten, leggen of stapelen en eenheid creëren door ze te kaderen of te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan gekoppelde kubussen die samen een kast vormen, een stapel kussens bij elkaar gehouden door een touw of een aantal tafeltjes op elkaar gezet waardoor het een kast wordt.
 
Kleur als statement
Veel mensen zijn gewend om kleur als ‘sluitpost’ te gebruiken in hun interieur middels accessoires. Maar in 2015 mag je groter denken, mag je lef hebben. Kleur is dan geen accent meer, maar een statement. Kleur mag de aandacht trekken!
En wil je iets bijzonders doen met kleur? Kies dan niet voor een egale kleur, maar bijvoorbeeld voor een dip-dye effect, verf een meubelstuk mee in dezelfde kleur of gebruik ‘slordige’ kleurovergangen. De kleur van 2015 is overigens Koper Oranje (bron: Flexa). Een mooie, beetje skin-achtige kleur. Met deze kleur kun je een prachtig statement maken door het bijvoorbeeld te combineren met een okergeel en mooie koperkleurige accessoires.
 
Yolanda van Zuijlen
YoY Styling en interieuradvies
www.yoy4style.nl