Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Rotterdam-Oost Maltaplein 5
3059 XW Rotterdam
Opent vrijdag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 15:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Rotterdam-Oost

Pensioenadvies in Rotterdam

Verwacht je over een jaar of tien of vijftien met pensioen te gaan? Dan is het verstandig om daarvoor nu al het nodige te regelen. Met een goed financieel plan op de plank hoef je niet bang te zijn voor een pensioengat als jij straks van je welverdiende pensioen geniet. Wij gaan hier graag met je voor zitten. Dankzij ons pensioenadvies in Rotterdam weet jij nu al precies wat je kunt doen om straks zorgeloos rond te komen én je mooie pensioenplannen waar te maken. Wellicht kun je zelfs al eerder stoppen met werken.

Maak een afspraak

Waarom nu al naar mijn pensioen kijken?

Op het moment dat je met pensioen gaat, verandert er in één klap van alles. Het verschil zit ‘m er niet alleen in dat je nooit meer in de ochtendspits naar je werk hoeft te gaan. Ook op financieel gebied sta je er plotseling anders voor. Je inkomen bestaat niet meer uit een maandelijkse loonstrook, maar uit AOW en werkgeverspensioen. Dat bedrag valt lager uit dan wat je gewend was maandelijks op je rekening gestort te krijgen. Met ook de nodige gevolgen van dien als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt aanvragen, oversluiten of aanpassen.

Gelukkig is er niet meteen een reden tot zorg als je nog geen spaarpotje voor je pensioen hebt klaarstaan. Er zijn naast sparen en beleggen ook heel andere manieren te bedenken om je pensioen aan te vullen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer opties er ook zijn. Zo kun je wellicht je overwaarde verzilveren om het bedrag vrij besteedbaar te maken. En wat dacht je van besparen op je hypotheek en verzekeringen om zo elke maand een paar honderd euro over te houden? Of aflossen op je aflosvrije hypotheek, zodat je je straks niet druk hoeft te maken over een gedwongen verkoop?

Overwaarde whitepaper downloaden

Een pensioenplan op maat voor jou

Je las het hierboven al: opties zijn er genoeg. Maar welke van al die mogelijkheden past bij jou? Wat levert jou het meeste op? Dat is nu juist waar wij ons bij ons deskundige pensioenadvies in Rotterdam in verdiepen. We lichten je complete financiële situatie door, kijken naar je wensen en naar je mogelijkheden, en stellen op basis daarvan een gedegen plan op. Daarin staat precies welke opties je hebt, wat die opties je opleveren en waarin je daarvoor actie moet ondernemen.

Aan dat plan gaan natuurlijk persoonlijke gesprekken met jou vooraf. Het plan moet niet alleen een mooie pensioenaanvulling opleveren, maar moet vooral bij jou passen. Wil jij bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Is je grootste droom om oud te worden in je huidige woning, ook al levert dat wat hogere maandlasten op dan een klein appartement? Juist die wensen nemen we mee in ons advies. Zo komt uit ons advies een plan voort waar jij nu én later fijn mee kunt leven.

Pensioenadvies aanvragen

Over ons pensioenadvies in Rotterdam

Op elk van onze kantoren in Rotterdam en omgeving adviseren we klanten over pensioen, hypotheken, verzekeringen en andere financiële zaken. Juist doordat we van elk van die aspecten verstand hebben, kunnen we met een brede blik naar je pensioen kijken.

Van Bruggen Adviesgroep in Rotterdam en omgeving staat voor:

 • Deskundig financieel advies met een ruime blik
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, scheiden en pensioen
 • Begeleiding van A tot Z om jou te ontzorgen
 • Onafhankelijk financieel advies (keuze uit vele aanbieders)
 • Complete ontzorging bij verduurzamen mogelijk
 • Vlot contact en goede bereikbaarheid
 • Advies op een van onze kantoren of online

Wat wil jij weten over je pensioen?

Wil je een financiële planning op maat voor je pensioen laten opstellen? Of heb je een meer specialistische pensioenvraag over bijvoorbeeld je hypotheek of scheiding? Elk van die vragen is bij ons welkom. We zijn er onder meer voor pensioenadvies in Rotterdam en omstreken over de volgende vragen:

 • Welke gevolgen heeft mijn pensioen voor mijn financiële situatie?
 • Hoe kan ik zelf mijn pensioen aanvullen?
 • Welke opties heb ik om mijn overwaarde uit de stenen te krijgen?
 • Kan ik besparen op mijn hypotheek of verzekeringen?
 • Wat levert het oversluiten van mijn hypotheek me op?
 • Zijn mijn verzekeringen nog up-to-date voor mijn pensioen? Kunnen ze voordeliger?
 • Welke hypotheekmogelijkheden heb ik na mijn pensioen?
 • Hoe zit het met mijn opbouwende en uitkerende lijfrente?
 • Hoe kan ik meer zekerheid krijgen over mijn maandlasten?

Welke vraag heb jij over je pensioen? Waar kunnen we jou bij helpen? We horen er graag meer over bij een vrijblijvende kennismaking.

Wees van harte welkom op een van onze verschillende kantoren in Rotterdam en omgeving. Of kies juist voor online video-advies. Maak hieronder je eerste afspraak voor een oriënterend gesprek.

Maak een afspraak

Hoe zit het met mijn hypotheek op mijn oude dag?

Op dit moment weet je precies wat je aan je hypotheek kwijt bent en kun je de lasten waarschijnlijk goed dragen met je inkomen. Maar hoe zit dat straks als je met pensioen gaat? Je lagere pensioeninkomen drukt ook op de maximale hypotheek na je pensioen. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen als je nog wilt verhuizen naar een fijne woning om je oude dag door te brengen. Ook als je je hypotheek wilt verhogen, wijzigen of oversluiten, is dat iets om rekening mee te houden. Zelfs al vóór je AOW-gerechtigde leeftijd trouwens. Hypotheekaanbieders beginnen namelijk al vanaf je 56e te rekenen met je pensioeninkomen als ze je maximale hypotheek bepalen.

Wat te doen met je aflosvrije hypotheek?

Een specifieke hypotheekvraag waar veel vijftigplussers mee zitten, is hoe het na hun pensioen zit met hun aflossingsvrije hypotheek. Op die hypotheek hoef je gedurende de looptijd niets af te lossen. Maar daar zit een ‘maar’ aan: aan het eind van de looptijd zal je je hypotheek in één keer volledig moeten aflossen. Dat kan een uitdaging zijn als je niet genoeg spaargeld op je rekening hebt staan en je woning ook niet wilt verkopen. Zeker als je door je pensioen ook nog minder inkomen hebt en banken mogelijk minder happig zijn om je aflossingsvrije hypotheek te verlengen. Daarom is het slim om al een aantal jaar voordat je hypotheek afloopt met een hypotheekadviseur te kijken naar je mogelijkheden.

Kun je bijvoorbeeld je aflosvrije hypotheek verlengen nu je nog niet met pensioen bent? Of zijn er opties om je hypotheek over te sluiten naar een annuïteiten- of lineaire hypotheek? Dan heb je meer zekerheid over je maandlasten en profiteer je ook nog eens van de huidige lage rentes.

Ben je benieuwd wat je allemaal moet regelen voor jouw hypotheek na je pensioen? Laten we kennismaken voor deskundig hypotheekadvies én pensioenadvies in Rotterdam.

Vrijblijvend kennismaken

Plannen voor verduurzaming?

Wil je de wereld goed achterlaten voor de volgende generatie? Dan is het een mooie stap om je woning te verduurzamen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zonnepanelen te laten installeren, een warmtepomp te nemen of de isolatie in je woning te laten vervangen. Het mooie van elk van die maatregelen is dat zowel het milieu als jijzelf ervan profiteren. Elk van die maatregelen zorgt namelijk voor een besparing op je energierekening. Alles wat je nu aan kosten bespaart, kun je weer gebruiken om je pensioen aan te vullen. Win-win!

Voor het verduurzamen van je woning heb je aan ons een goede partner. We werken samen met Greenfactor, een platform dat zich bezighoudt met alle aspecten van verduurzaming. Wij zijn er voor het regelen van de financiering van de verduurzamende maatregelen, bijvoorbeeld via een tweede hypotheek of een speciale Energiebespaarlening. Greenfactor kan je daarnaast adviseren over de maatregelen waarbij jouw woning het meeste baat heeft én kan die maatregelen met erkende installateurs voor je realiseren. Daarna heb je er jarenlang – ook op je oude dag – profijt van.

Pensioenadvies in Rotterdam aanvragen?

Je kiest bij ons zelf of je graag pensioenadvies in Rotterdam of op een van onze kantoren in de omgeving krijgt of toch liever thuis blijft voor online advies. Via beide wegen bieden we persoonlijk en deskundig advies én uitgebreide begeleiding van A tot Z.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan een eerste oriënterend gesprek in via de knop hieronder. Dan staan wij graag voor je klaar met pensioenadvies op maat.

Maak gratis een eerste afspraak