Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Ridderkerk Ridderpoort 33 (unit 4)
2984 BG Ridderkerk
Vandaag open tot 21:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 21:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 21:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Ridderkerk

Pensioenadvies in Ridderkerk

Heb jij al eens nagedacht over je pensioen? En dan niet alleen over de mooie plannen die je hebt voor als je stopt met werken, maar ook over hoe je het financieel gaat doen. Er verandert namelijk nogal wat. Je hebt geen maandelijkse loonstrook meer, maar leeft van je werkgeverspensioen, je AOW en een eventueel aanvullend pensioen. Welke impact heeft dat op je financiële situatie straks? Hoe voorkom je een pensioengat? En hoe vul je zelf je pensioeninkomen aan? Al die vragen beantwoorden wij in een goed financieel plan met pensioenadvies in Ridderkerk.

Maak een afspraak

Pensioenadvies, is dat echt nodig?

Je vraagt je misschien af waarom je nu al – járen voordat je je allerlaatste werkdag hebt – je hoofd over je pensioen moet breken. Bovendien krijg je toch elke maand te zien op je loonstrookje hoeveel pensioen je hebt opgebouwd? Klopt, maar het is nog best lastig om chocola te maken van al die losse gegevens. Vaak heb je bij verschillende werkgevers pensioen opgebouwd, is de pensioenregelgeving in de tussentijd een aantal keer op de schop gegaan en is het ook nog eens lastig om uit je pensioenopbouw te halen welke gevolgen dat heeft voor je financiële plaatje later.

Voor een eerste helder overzicht van je pensioen kun je zelf een bezoekje brengen aan Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en door welke maatschappijen je pensioen wordt beheerd. Maar hoe weet je nu of jouw pensioen ook echt “goed” te noemen is? Dat is waar wij om de hoek komen kijken.

Wij combineren jouw pensioengegevens met de situatie rondom je hypotheek en de situatie bij onverhoopt overlijden. Zo krijgt je volledig inzicht in hoe je ervoor staat. Ook kunnen we vandaaruit waar nodig bijsturen. Dat betekent trouwens niet per se dat je een polis moet sluiten. Er zijn ook diverse spaarproducten. Bovendien zijn er vaak binnen je hypotheek mogelijkheden die ervoor zorgen dat je een onbezorgd pensioen tegemoet kunt zien. Wij diepen de vele opties graag voor je uit en stellen een compleet financieel plan op maat voor je op.

Wat is jouw pensioenvraag?

Heb jij een gerichte vraag voor het regelen van je pensioen? Of vind je het fijn om je complete financiële situatie te laten doorlichten, zodat je met een duidelijk financieel plan naar je pensioen kunt toewerken? Wij zijn er voor al je grote en kleine pensioenvragen. Bijvoorbeeld als je jezelf het volgende afvraagt:

 • Hoe ziet mijn financiële situatie er na mijn pensioen uit?
 • Welke manieren zijn er om mijn pensioen zelf aan te vullen?
 • Wat zijn mijn opties om de overwaarde op mijn woning te benutten?
 • Hoe kan ik besparen op mijn maandlasten?
 • Levert mijn hypotheek oversluiten mij een besparing op?
 • Welke opties heb ik om een (belastingvrije) schenking te doen aan mijn (klein)kinderen?
 • Hoe kan ik mijn verbouwing financieren?
 • Welke mogelijkheden zijn er om te sparen voor mijn pensioen?

Bij elke pensioenvraag zijn wij er voor persoonlijk advies. Altijd gericht op jouw situatie en op het verlenen van zo goed mogelijke service – daar staan wij voor.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een eerste oriënterend gesprek in. Daarvoor kun je vijf avonden per week én twee avonden terecht bij ons op kantoor. Ook video-advies is mogelijk.

Maak een afspraak

Hypotheek na je pensioen – hoe zit dat?

Een van de onderwerpen waar we met je in zullen duiken, is je hypotheek na je pensioen. Aan de ene kant biedt je hypotheek wellicht goede mogelijkheden om maandelijks geld over te houden en zo te besparen op je pensioen. Door je hypotheek over te sluiten, kun je bijvoorbeeld misschien een flink bedrag besparen per maand. Je kunt dan profiteren van de huidige rente en weet ook nog eens zeker dat de nieuwe hypotheek qua voorwaarden goed bij je situatie later past. Zo kun je met een gerust hart nog een tijdje in je woning blijven wonen.

Aan de andere kant biedt je overwaarde misschien mooie mogelijkheden. We spreken van ‘overwaarde’ als je woning meer waard is dan je openstaande hypotheekschuld. Die overwaarde is dan misschien nu nog geen bedrag dat je op je rekening hebt staan, maar dat kun je er wel van maken. Zo kun je het bedrag gebruiken om een tweede hypotheek te nemen. Dat geld biedt misschien een mooie spaarpot voor na je pensioen of geeft je extra mogelijkheden om je woning compleet te verbouwen. Allemaal interessante opties die wij graag voor je op tafel leggen.

Dan is er nog iets: wist je dat je hypotheekmogelijkheden na je 56e mogelijk meer beperkt zijn, omdat de bank dan met je pensioeninkomen gaat rekenen? Een extra reden dus om al vóór die tijd naar je hypotheek te laten kijken! Zeker als je plannen hebt om je hypotheek over te sluiten of te verhogen of als je voor een nieuwe droomwoning een nieuwe hypotheek wilt afsluiten.

Wil je precies weten waar jij aan moet denken rondom je hypotheek na je pensioen? Plan een kennismaking in bij ons voor hypotheekadvies én pensioenadvies in Ridderkerk. We helpen je graag verder.

Maak een eerste afspraak

Over ons pensioenadvies in Ridderkerk

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Ridderkerk komen klanten juist voor persoonlijk en klantgericht pensioenadvies. Altijd met oog voor elk mogelijke detail. Adviseur Menry heeft namelijk niet alleen verstand van pensioenen, maar houdt zich ook dagelijks bezig met onder andere hypotheken, verzekeringen en andere financiële kwesties. Hij legt je op een heldere manier uit welke opties je hebt, maakt daar een goed plan voor en stelt daarbij altijd jouw persoonlijke wensen centraal.

Ons kantoor staat voor:

 • Financieel totaaladvies voor al jouw vragen
 • Deskundig in hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Uitgeroepen tot klantvriendelijkste adviseur (2019 en 2020)
 • Goede service en duidelijke uitleg
 • Onafhankelijk advies (keuze uit tientallen aanbieders)
 • Online advies mogelijk
 • Ook ’s avonds geopend

Verbouwen of verduurzamen voor je oude dag?

Als oud worden in je huidige woning jouw grootste droom is, dan zou het natuurlijk heel mooi zijn als je je woning daarop kunt inrichten. Met een aantal veranderingen in huis kun je er ook over tien, twintig of dertig jaar nog wonen. Zo vind je het misschien fijn om je tuin een flinke make-over te geven, zodat je een nog fijnere buitenruimte hebt. Of wellicht wil je je woning gelijkvloers maken, zodat je er ook kunt blijven wonen als je ooit minder mobiel bent. Of je wilt je woning verduurzamen om meer zelfvoorzienend te zijn in je energieverbruik en daarmee ook nog aan het milieu bijdragen.

Nu vraag je je misschien af van welk spaargeld je dat alles moet bekostigen. Maar dat is nu juist het mooie: dat hoeft niet. Wellicht biedt je hypotheek goede mogelijkheden om je verbouwing of verduurzamingsslag mee te financieren. Met overwaarde op je huis zijn er vaak wel opties waarmee je voor jouw mooie woonplannen je spaargeld deels onaangeroerd kan laten. Wij praten je hier graag over bij en denken daarin met plezier mee over jouw persoonlijke opties.

Schakel pensioenadvies in

Zijn jouw verzekeringen al goed geregeld?

Je oude dag ga je het liefst zorgeloos tegemoet. Dat draait niet alleen om het nodige regelwerk voor je hypotheek en pensioen. Het afsluiten van de juiste verzekeringen is daarvoor ook een belangrijk onderdeel. Er kan (helaas) altijd onverwachts iets gebeuren wat grote impact heeft op jouw situatie. Je partner komt bijvoorbeeld te overlijden of jij raakt arbeidsongeschikt. Hoe zit het dan met bijvoorbeeld de betaling van je hypotheek, waarvoor je maandlasten gewoon doorlopen?

Menry kan je als financieel adviseur ook over al je verzekeringsvragen adviseren. Natuurlijk altijd op een eerlijke manier. Blijkt bijvoorbeeld dat je zelf al andere opties hebt om dergelijke risico’s op te vangen? Dan laat hij je ook eerlijk weten dat een verzekering niet nodig is. Heb je al verzekeringen lopen? Dan kan hij kritisch meekijken of die verzekeringen de juiste dekking bieden en of het wellicht bij een andere verzekeraar voordeliger kan.

Pensioenadvies in Ridderkerk én online

Wil jij je pensioen volledig laten doorlichten en met een goed financieel plan je pensioen tegemoet gaan? Dan staan wij voor je klaar voor pensioenadvies in Ridderkerk. Afspreken kan zowel op ons kantoor als online. En heb je liever een afspraak na werktijd? Ook dat is geen probleem. We zijn namelijk ook op maandag- en woensdagavond geopend tot 21.00 uur.

Plan jouw eerste oriënterende gesprek voor pensioenadvies in (via de knop hieronder of door te bellen naar 0800 – 1600). Dan helpen wij jou graag verder.

Maak een eerste afspraak