Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Oosterhout Torenstraat 15
4901 EG Oosterhout
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Oosterhout

Pensioenadvies in Oosterhout

Hoe goed ben jij op de hoogte van je pensioen? Je hebt waarschijnlijk al eens gesproken met een pensioenadviseur op je werk, en hebt vast ook wel een beeld van wat je ongeveer aan pensioen uitgekeerd krijgt. Maar weet je ook wat je aankomende pensioen concreet betekent voor je maandinkomen straks? Is dat voldoende om je vaste lasten mee te kunnen betalen? Hoe zit het met je lopende hypotheek: is die dan nog betaalbaar? En ook: hoe kun je het financieel haalbaar maken om eventueel al eerder te stoppen met werken? Over die en meer vragen adviseren wij je met ons pensioenadvies in Oosterhout.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Oosterhout: belangrijker dan je denkt

Het klopt dat er als het goed is al het nodige is geregeld voor je hypotheek. Je hebt waarschijnlijk maandelijks pensioen opgebouwd via je werkgever en eventuele vorige werkgevers. En via Mijnpensioenoverzicht.nl kun je zo terugvinden hoeveel dat precies is. Maar waar het overzicht op die site je geen zicht op geeft, is dit: wat betekent je pensioen nu werkelijk voor jouw financiële situatie straks?

Besef wel dat je pensioeninkomen vaak zo’n 30% lager ligt dan je gebruikelijke inkomen in loondienst. Dat betekent dat je minder geld hebt om van rond te komen dan nu. Dat terwijl je vaste lasten (op een wat lager belastingtarief na) niet zomaar dalen. En misschien heb je ook wel mooie pensioenplannen, waar ook een prijskaartje aan hangt. Een bijzondere wereldreis, een verbouwing van je huis of een tweede woning bijvoorbeeld.

Ons pensioenadvies in Oosterhout is erop gericht jouw plannen voor later nu al financieel haalbaar te maken. Wij geven je zicht op je financiële situatie nu en op wat je aanvullend kunt doen om je pensioen waar nodig uit te breiden. Kun je bijvoorbeeld besparen op je vaste lasten, zodat je structureel meer geld overhoudt? Of kun je je overwaarde verzilveren, zodat je los van je spaargeld een mooie extra buffer hebt? Over al die mogelijkheden denkt financieel adviseur Johan met je mee.

Hoe zit het met jouw hypotheek vanaf je 57e?

En dan is er nog iets waar je rekening mee moet houden. Je hypotheekmogelijkheden zijn al vanaf je 57e (tien jaar vóór je pensioengerechtigde leeftijd) beperkter. Doordat je pensioeninkomen wat lager uitvalt dan je huidige inkomen, kun je minder hypotheek krijgen als je bijvoorbeeld een andere woning koopt, je hypotheek oversluit of je overwaarde wilt verzilveren. Dus heb je de kans om zulke hypotheekplannen al vóór je 57e te realiseren? Dan doe je daar zeker goed aan. Je profiteert dan vaak nog van een hogere maximale hypotheek.

Wij kunnen je zowel voor als na je 57e helpen met persoonlijk hypotheekadvies, rekening houdend met je pensioen. Concreet kunnen we je adviseren over hypotheekvragen als:

 • Hoeveel kun je na je pensionering aan seniorenhypotheek krijgen?
 • Kun jij flink besparen op je maandlasten (ondanks de boeterente) door je hypotheek over te sluiten?
 • Is een opeethypotheek voor jou een slim product om je hypotheek te verhogen?
 • Welke mogelijkheden heb je om je kinderen te helpen bij het financieren van hun eerste woning?
 • Welke mogelijkheden zijn er als je aflossingsvrije hypotheek binnenkort afloopt? Welke alternatieven zijn er om niet in één keer de volledige hypotheeksom te moeten terugbetalen?
 • Doe jij er slim aan om tussentijds af te lossen op je hypotheek?
 • Kun je je hypotheek verhogen en zo een extra financiële buffer creëren voor je pensioen?

Heb jij een vraag rondom hypotheek en pensioen? Stel hem aan Johan in een gratis eerste gesprek. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Oosterhout of we kunnen je via een online videogesprek verder helpen.

Gratis eerste afspraak

Wat kun je met je overwaarde?

We stipten het net al kort aan: je overwaarde kan een interessante aanvulling op je pensioen zijn. En nee hoor, je overwaarde komt niet pas vrij als je gaat verhuizen naar een andere woning. Je kunt dit bedrag ook op andere manieren uit de stenen krijgen. Als je woning meer waard is dan de openstaande hypotheekschuld, kun je wellicht je hypotheek verhogen met bijvoorbeeld een tweede hypotheek, een krediethypotheek of een opeethypotheek. Door die verzilvering komt er een mooi bedrag vrij. Dat kun je bijvoorbeeld besteden aan een verbouwing, zonnepanelen op het dak of je kunt het op je spaarrekening laten storten als pensioenbuffer.

Wil je weten hoe jij dit geld uit de stenen krijgt zonder dat je je huis direct te koop moet aanbieden? Adviseur Johan buigt zich er graag over en kan alle opties voor je op een rij zetten. 

Plannen voor een nieuwe woning?

Lijkt het jou geweldig om je langverwachte oude dag door te brengen op een fijne andere plek? Bijvoorbeeld in een kleiner huis met lagere maandlasten? Of in een bungalow die gelijkvloers is en daarmee volledig toekomstbestendig, ook als je ooit minder goed te been bent? Of lijkt het je vooral fantastisch om naar een ander deel van Nederland te verhuizen, zodat je daar van elkaar en van een ander stuk van het land kunt genieten?

In al die situaties staan wij graag voor je klaar met hypotheekadvies én makelaardij. Onze financieel adviseur Johan is namelijk ook een ervaren makelaar in deze Brabantse regio. Daardoor kan hij je zowel begeleiden bij de financiering van een woning (en alle pensioenzaken daaromheen) als bij het vinden van een geslaagd huis. En laat je voor de verhuizing een bestaande woning achter? Dan helpt hij je als makelaar ook graag om je huidige woning voor een goede prijs te verkopen. Dát is het voordeel van financieel advies en makelaardij onder één dak.

Wil je jouw hypotheekmogelijkheden weten? Wij duiken er graag voor je in. Al in een eerste (kosteloos!) gesprek kan Johan je laten weten binnen welk budget jij naar een nieuw onderkomen kunt zoeken.

Plan je gratis eerste gesprek

Ook voor breed financieel advies

Wat het fijne is aan ons pensioenadvies in Oosterhout, is dat we met ons financiële advies verder kijken dan je pensioenopbouw alleen. We kijken naar je gehele financiële situatie, ontdekken snel waar de kansen liggen en wijzen je ook op mogelijke aandachtspunten. Zo kunnen we je ook adviseren over je hypotheek, verzekeringen, overwaarde en andere financiële vraagstukken.

We kunnen je los van je pensioen bijvoorbeeld ook advies geven over:

 • het kopen van een verhuurwoning;
 • geld schenken aan je (klein)kinderen;
 • de financiële afwikkeling van een scheiding en de pensioenverdeling daarbij;
 • een verbouwing financieren;
 • besparen op je maandlasten;
 • verzekeringen die wel of niet nuttig voor je zijn;
 • je hypotheek oversluiten om zo je lasten te drukken;
 • lijfrentes voor je pensioen;
 • aflossen op je hypotheek.

Gratis kennismaking plannen voor pensioenadvies in Oosterhout

Je bent bij het kantoor van Van Bruggen Adviesgroep in Oosterhout vijf dagen per week welkom voor persoonlijk pensioenadvies in Oosterhout. Ook via een online videogesprek kunnen we je goed en persoonlijk helpen. Net wat jij fijn vindt!

Ons kantoor staat voor:

 • Makelaardij en financieel advies op één plek
 • Advies over je hypotheek en andere financiële vragen
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Alles voor jou geregeld
 • Ook voor advies rondom o.a. verzekeringen en pensioen
 • Meedenken over aanvullende mogelijkheden
 • Gratis kennismakingsgesprek

Wil je een keer vrijblijvend met ons in gesprek gaan over jouw pensioenmogelijkheden? Plan dan je gratis kennismakingsgesprek met ons in. Dat kan via de knop hieronder, door te mailen naar oosterhout@vanbruggen.nl of door te bellen naar 0162 – 690 069.

We hopen je binnenkort te zien!

Gratis eerste gesprek