Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Hoofddorp Elemastraat 67
2151 AJ Nieuw-Vennep
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Hoofddorp

Pensioenadvies in Hoofddorp

Je pensioen laat misschien nog even op zich wachten, je weet ook: “Hoe eerder je erbij bent, hoe beter!”. Want heb jij eigenlijk voldoende pensioen opgebouwd om straks van rond te komen? In de praktijk blijkt dat veel mensen er met alleen hun werkgeverspensioen flink op achteruitgaan als ze daarnaast geen extra buffer hebben opgebouwd. Tot wel 30%! Hoe zorg je ervoor dat jij ook na je pensionering voldoende hebt om lekker van te leven? Wij stellen graag een financiële planning voor je op en beantwoorden al je andere vragen op het gebied van pensioenadvies in Hoofddorp.  

Maak een afspraak

Waarom moet je nu al denken aan pensioenadvies in Hoofddorp?

Uit de praktijk blijkt dat mensen gemiddeld na hun pensionering gemiddeld nog 70% van hun huidige inkomen verdienen. Best een achteruitgang dus! Dat terwijl de vaste lasten voor je hypotheek en dergelijke vaak gewoon doorlopen. En dan is er nog iets: na je 57e zijn je hypotheekmogelijkheden meer beperkt doordat je pensioen eraan zit te komen. Dat verkleint bijvoorbeeld je budget voor een verhuizing en geeft je minder ruimte om de overwaarde op te nemen.

Door bij voorkeur al vóór je 57e pensioenadvies in Hoofddorp in te schakelen krijg je zicht op jouw mogelijkheden om voldoende buffer te creëren voor later. We helpen je bijvoorbeeld om je hypotheek betaalbaar te houden, kijken of je je overwaarde kunt verzilveren, denken mee of verhuizen wel of niet verstandig is en kunnen je ook helpen om te besparen. Vaak zijn er talloze opties waarmee jij een extra pensioenvoorziening kunt opbouwen. Zo hoef je niet bang te zijn voor een pensioengat.

Wat houdt ons pensioenadvies in Hoofddorp in?

Uitrekenen hoe jouw pensioen er op dit moment uitziet, kun je zelf doen via sites als Mijnpensioenoverzicht.nl. Maar ons pensioenadvies gaat veel verder dan dat. We kijken naar je uitgavenpatroon en je volledige situatie. Ook je toekomstwensen nemen we mee. Dat alles analyseren we om je professioneel advies te kunnen geven over jouw financiële mogelijkheden voor je pensioen. Kun je zelf extra pensioen opbouwen? Kun je besparen? Wij laten het je weten.

Ons team bestaat uit meerdere financieel adviseurs die uitgebreide kennis (op HBO+-niveau) hebben van onder meer hypotheken, verzekeringen, pensioen en makelaardij. Daardoor kunnen we je professioneel én persoonlijk advies geven over al jouw pensioenvragen en financiële dilemma’s.

We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over:

 • manieren om je hypotheek na je pensioen betaalbaar te houden;
 • opties om je pensioen aan te vullen;
 • lijfrentes;
 • je overwaarde opnemen als aanvulling op je pensioen;
 • de keuze om wel/niet te verhuizen voor lagere maandlasten;
 • je hypotheek oversluiten (bijvoorbeeld als je een aflossingsvrije hypotheek hebt);
 • besparen op je lopende verzekeringen;
 • met een opeethypotheek je overwaarde verzilveren;
 • geld schenken aan je (klein)kinderen;
 • een verbouwing van je woning financieren;
 • een tweede woning kopen van je overwaarde;
 • je financiën en pensioen na een scheiding;
 • je pensioen regelen als ondernemer.

Of jij nu een financiële planning wilt laten maken of één enkele vraag hebt, wij helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Plan een vrijblijvende kennismaking op ons kantoor of via Teams voor pensioenadvies in Hoofddorp. Dat is altijd gratis en vrijblijvend. In dat gesprek vertellen we je hoe we jou kunnen helpen.

Gratis gesprek aanvragen

Hoe houd je je hypotheek betaalbaar?

Dat is één van de vragen die speelt rondom je pensioen. Je moet voortaan leven van je werkgeverspensioen en de AOW en die vallen samen een stuk lager uit dan wat je gewend was te verdienen. Hoe zorg je ervoor dat je hypotheek betaalbaar blijft? En hoe pak je het aan als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die je over een tijdje volledig moet aflossen? Naar al die vragen kijken we mee. Hypotheekadvies is namelijk één van onze expertises. We helpen je om jouw hypotheek ook in je nieuwe situatie betaalbaar en passend te houden.

We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over vragen als:

 • Is je hypotheek oversluiten voor jou wel of niet gunstig?
 • Wat kun je doen als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die binnenkort afloopt?
 • Wat zijn verstandige keuzes als de rentevaste periode van je hypotheek bijna om is?
 • Welke opties heb je om je overwaarde op te nemen, bijvoorbeeld met een tweede hypotheek?
 • Wat zijn je hypotheekopties na een scheiding?
 • Hoe kun je vanuit je hypotheek een verbouwing financieren?
 • Hoe kun je een (klein)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van hun eerste huis?
 • Kun je je hypotheek verhogen als extra pensioenbuffer?
 • Hoe gunstig (of niet) is een opeethypotheek voor jou?

Jouw overwaarde gebruiken?

Door de stijging van de huizenprijzen de afgelopen jaren zien we dat veel mensen overwaarde op hun huis hebben. Zeker als je al langere tijd woont waar je woont, kan dat een flink bedrag zijn. Die overwaarde kun je ook vrijspelen zonder te verhuizen. Er zijn allerlei mogelijkheden. Denk aan een opeethypotheek, een tweede hypotheek of een hypotheekverhoging. Daarmee ontstaat er een buffer om je pensioen mee aan te vullen, je huis te verbouwen of verduurzamen of je kinderen een handje te helpen bij grote financiële uitgaven die zij doen.

Nu kleven aan het verzilveren van je overwaarde (en de specifieke producten daarvoor) voor- en nadelen. Hoe dat precies zit en waar jij goed aan doet? Dat vertellen we je graag in een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Maak een afspraak!

Gratis eerste overwaarde-gesprek

Eerder stoppen met werken?

Droom jij ervan om de deur op het werk al vóór de AOW-leeftijd achter je dicht te trekken? Misschien zijn daar mogelijkheden voor of kun je op z’n minst al van tevoren minder gaan werken. Belangrijk daarvoor is vooral hoe je financiële situatie eruitziet. Door een extra buffer te creëren kun jij de periode tot de AOW-leeftijd financieel gezien overbruggen. Ook zijn er andere opties, zoals besparen op je maandlasten (waardoor je straks minder pensioeninkomen nodig hebt) of lijfrentes.

Wat er voor jou precies mogelijk is? Dat zoeken we graag uit in een persoonlijk financieel advies. We maken voor veel klanten uit Hoofddorp, Aalsmeer, Nieuw-Vennep en omgeving een financiële planning op maat. Daarin brengen we jouw volledige situatie en wensen in kaart, en zetten we alles op een rij waar jij aan kunt denken. Zo zit jij financieel gezien sowieso goed na je pensioen.

Pensioenadvies in Hoofddorp voor particulieren en ondernemers

Het maakt bij ons niet uit of je in loondienst werkt of ondernemer bent. In beide gevallen ben je van harte welkom voor persoonlijk pensioenadvies in Hoofddorp. Ons team heeft veel ervaring met pensioen en hypotheken voor ondernemers. Ook in inkomensverzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering, zijn we goed thuis. Zo kunnen we je ook bij al je ondernemersvragen rondom je pensioen en andere financiële onderwerpen goed helpen.

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Hoofddorp kun je altijd rekenen op:

 • Deskundig totaaladvies over hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Makelaar én financieel advieskantoor op één plek
 • Uitgebreide kennis van hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Altijd uitgebreid de tijd voor jouw vragen
 • 100% onafhankelijk (keuze uit tientallen aanbieders)
 • Vind altijd een passende financiële oplossing voor jou
 • Ook opties voor online advies

Zorgeloos jouw pensioen tegemoet gaan?

Wil jij zeker weten dat je er ook na je pensioen financieel gezond bij zit? Wij helpen je graag! Zowel online als op ons kantoor ben je van harte welkom voor een gratis kennismaking. Daarin kijken we samen wat jouw vragen zijn en hoe we je goed kunnen helpen.

Plan je gratis eerste kennismaking bij ons op kantoor of online. Klik op de knop hieronder of mail of bel ons om een moment te prikken. We zijn te bereiken via 023 – 74 10 033. Of mail Miranda via mdrooij@vanbruggen.nl.

Maak een gratis afspraak