Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Het Gooi Gijsbrecht van Amstelstraat 56
1213 CL Hilversum
Vandaag open tot 21:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 21:30
Dinsdag
09:00 - 21:30
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Het Gooi

Pensioenadvies in Hilversum

Vroeg of laat krijg ook jij te maken met je pensioen. In welke leeftijdsfase je ook zit, het is belangrijk om naar de toekomst te kijken. Hoe zien je financiën er over een aantal jaar uit? Wil je eerder stoppen met werken? Een grote reis maken? Of gebruikmaken van de overwaarde op je huis? Met ons deskundige pensioenadvies in Hilversum staan we jou bij al die beslissingen bij. Maak een afspraak op ons kantoor of online. Dan gaan we graag met jou zitten voor een financiële planning voor later. Zodat je nu alvast weet dat je straks goed zit.

Maak een afspraak

Wat moet ik regelen voor mijn pensioen?

Het berekenen van je pensioeninkomen is niet veel werk. Via Mijnpensioenoverzicht.nl kun je een eerste indicatie krijgen. Maar dan is de volgende vraag: welke consequenties heeft dat pensioeninkomen voor je situatie in de toekomst? Hoe zit het met de aflossing van je hypotheek? Is eerder stoppen met werken wel of niet mogelijk? Wat kun je doen met de overwaarde op je huis? En wat kun je nu alvast regelen om straks een mooie aanvulling op je pensioen te hebben?

Met dat soort vragen kun je bij ons terecht voor deskundig pensioenadvies in Hilversum. Als financieel adviseur kijken wij uitgebreid naar jouw specifieke situatie. Wij maken jouw situatie inzichtelijk zodat je weloverwogen keuzes kunt maken voor nu én de toekomst. Dat doen we door eerst uit te zoeken hoe het ervoor staat met je pensioen en welke gevolgen dat heeft voor de toekomst. Vervolgens gaan we samen met jou zitten om een financiële planning te maken. Bijvoorbeeld om je pensioen aan te vullen of om eerder te kunnen stoppen met werken. Jouw wensen voor nu en later zijn daarbij het uitgangspunt.

Je pensioen aanvullen, hoe werkt dat?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je bestaande pensioen aan te vullen. Eén daarvan is de mogelijke overwaarde op je woning verzilveren. Het is soms verstandig om dit al ruim voor je pensioen te doen. Dan rekent de hypotheekaanbieder namelijk nog met je huidige inkomen bij het vaststellen van jouw hypotheek. Als je woning meer waard is geworden in de afgelopen jaren of als je simpelweg hebt afgelost op je hypotheek, biedt dat wellicht opties voor een extraatje bovenop je AOW en werkgeverspensioen. Of dat ook voor jou geldt en hoe dat precies in zijn werk gaat, zoeken wij graag voor je uit.

Nog een goede manier is je maandlasten verlagen, zodat je elke maand meer overhoudt dan nu. Dat kan wellicht door je hypotheek over te sluiten. De hypotheekrente ligt op dit moment uitzonderlijk laag. Wellicht een mooie kans dus om maandelijks minder rente te betalen. Wij zoeken graag voor je uit of oversluiten in jouw situatie een besparing oplevert, hoeveel het kost en wat er dan onderaan de streep als besparing overblijft.  En als oversluiten geen gunstige optie is, dan kun je wellicht rentemiddeling overwegen of kijken of je verzekeringen voordeliger kunnen. Elke besparing kan je een extra aanvulling op je pensioen opleveren.

Benieuwd naar jouw opties voor een aanvulling op je pensioen? Laten we een keer kennismaken – geheel vrijblijvend. Al in een eerste gesprek kunnen we je meer vertellen over jouw mogelijkheden.

Kennismakingsafspraak plannen

Hoe zit het met de hypotheek na je pensioen?

Meer in het algemeen is het zinvol om vóór je pensioenleeftijd een keer kritisch naar je lopende hypotheek te kijken. Vanaf je 56e valt je maximale hypotheek vaak lager uit dan wanneer je vóór die leeftijd een hypotheek afsluit. Dit heeft ermee te maken dat je hypotheekaanbieder vanaf die leeftijd naar je pensioeninkomen kijkt om te bepalen of jij je hypotheeklasten kunt dragen. Dat inkomen is vaak lager dan wat je op dit moment verdient in loondienst of als ondernemer. Als je iets wilt veranderen aan je hypotheek, kun je dat dus het beste vóór die leeftijd doen. Hetzelfde geldt als je plannen hebt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, bijvoorbeeld voor een nieuwe woning.

Droom je bijvoorbeeld van een vakantiewoning waar je de weekenden kunt doorbrengen? Een tweede hypotheek biedt daarvoor wellicht opties. Slim om daar al vóór je pensioen naar te kijken! En heb je de wens om je woning te verbouwen, zodat je er nog langer met plezier kunt blijven wonen? Ook dan is het verstandig om al voor die tijd een keer naar je hypotheek te kijken om te zien hoe je dat kunt realiseren.

Wist je dat Mark uit ons team ook makelaar is? Daardoor kan hij je ook uitstekend helpen bij het vinden en kopen van je droomhuis of bij het verkopen van je huidige woning. Een fijn idee voor jou, want zo hoef je niet voor je hypotheek- en makelaarsvragen naar verschillende experts te stappen.

Opeethypotheek voor gepensioneerden

En heb je al eens gehoord van een opeethypotheek? Een speciale optie voor gepensioneerden of mensen die binnenkort met pensioen gaan. Dat type hypotheek biedt je goede kansen om je overwaarde te verzilveren als je (bijna) gepensioneerd bent en dat geld als extra pensioen te gebruiken. En dat terwijl je gewoon in je huis kunt blijven wonen.

Wil je ook jouw hypotheekzaken na je pensioen goed geregeld hebben? Schakel Van Bruggen Adviesgroep in voor pensioenadvies. Doordat wij zowel pensioenadvies als hypotheekadvies aanbieden, zit je met al jouw vragen bij ons goed.

Pensioenadvies aanvragen

Wat is jouw pensioenvraag?

In ons deskundige advies over je pensioen nemen we alle mogelijke onderwerpen mee. We weten precies wat belangrijk is om op te letten en kunnen je daardoor zo goed mogelijk helpen. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Hilversum nemen we in ons pensioenadvies onder andere de volgende zaken mee:

 • Hoeveel bedraagt je pensioeninkomen op dit moment?
 • Welke consequenties heeft dat inkomen voor je financiële situatie straks?
 • Hoe kun je je pensioen zelf aanvullen?
 • Wat zijn je opties om te besparen op je maandlasten?
 • Kun je eerder stoppen met werken dan de AOW-leeftijd?
 • Is je hypotheek over sluiten voor jou gunstig?
 • Een verbouwing financieren, wat zijn daar je opties voor?
 • Hoe zit het met de aflossing op je hypotheek?
 • Hoe kun je de overwaarde op je woning verzilveren?

Ook voor allround financieel advies

Naast pensioenadvies in Hilversum én online, kloppen klanten ook bij ons aan voor allerlei financiële vraagstukken. Dat kan gaan over je pensioen, over je hypotheek, je verzekeringen of over een financiële planning voor de toekomst bijvoorbeeld.

Zit jij bijvoorbeeld nog goed waar je zit qua verzekeringen? Of kan dat voordeliger? Daar duiken Mark en Enno als verzekeringsadviseurs graag voor je in. En hoe zit het met het doen van een (liefst belastingvrije) schenking aan je (klein)kinderen? Ook daar zijn we goed in thuis. Net als bij de belastingregels die daarbij om de hoek komen kijken.

Met 20 jaar aan ervaring in financieel advies op zak zijn er weinig financiële vragen waarop wij je het antwoord verschuldigd moeten blijven. Daarom helpen we klanten ook graag met een totaalpakket aan financieel advies. Niet alleen over je pensioen, maar ook over andere vragen rondom je financiële situatie die je misschien hebt. Van het financieren van een verbouwing tot het besparen op je hypotheek. Maar wees gerust: we gaan niet uit onszelf zomaar los. In een kennismaking horen we graag waar jij hulp bij kunt gebruiken. Jouw vraag is altijd leidend in ons advies.

Zullen we een keer kennismaken om te kijken hoe we jou verder kunnen helpen? Dat kan zowel bij ons op kantoor (met verse koffie) als online.

Maak een afspraak via de knop hieronder of bel naar 035 – 642 3505. We spreken je graag.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Hilversum – online of op kantoor

Al veel klanten weten ons kantoor te vinden voor pensioenadvies in Hilversum. Ook als je liever online via de video afspreekt, zijn wij met plezier jouw financieel adviseur. Altijd met persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg.

Schakel je ons kantoor in voor pensioenadvies in Hilversum? Dan profiteer je van deze voordelen:

 • Voor pensioenadvies, financieel advies én makelaardij
 • Financieel adviseurs met 20 jaar ervaring
 • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid
 • Oog voor méér dan alleen de standaard pensioenzaken
 • Ruime kennis van de mogelijkheden
 • Altijd op zoek naar een creatieve oplossing
 • Onafhankelijk advies (ook online)

Kennismaken?

Wees van harte welkom op ons kantoor aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 56 in Hilversum. Met een kop verse koffie heten wij je van harte welkom. Zonder dat je ergens aan vastzitten én zonder extra kosten. De eerste afspraak is namelijk altijd geheel vrijblijvend en op onze kosten.

Maak hieronder een eerste afspraak of bel naar 035 – 642 3505 voor een eerste contact. Spreken we je snel?

Plan een eerste gesprek