Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Harderwijk Ceintuurbaan 2 – 40
3847 LG Harderwijk
Opent maandag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Harderwijk

Pensioenadvies in Harderwijk

Je pensioen is een periode om vooral zorgeloos van te genieten. Om alle plannen waar te maken waar je al jaren over hebt gefantaseerd. En vooral is het een periode waarin je je niet druk wilt hoeven te maken over geld. Je pensioen moet gewoon goed geregeld zijn. Bij voorkeur al ruim voordat de allerlaatste werkdag zich aandient. Daarom staan wij je graag bij met pensioenadvies in Harderwijk. Onze deskundige adviseurs helpen jou aan een financiële pensioenplanning, waarmee jij onbezorgd naar je oude dag kunt toewerken.

Maak een afspraak

Waarover geven wij pensioenadvies?

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Harderwijk kun je rekenen op persoonlijk pensioenadvies van een van onze financieel adviseurs. Het is voor jou een groot voordeel dat zij niet enkel advies geven over pensioen, maar ook over financiën in het algemeen. Daardoor kunnen ze met een brede blik kijken naar je volledige financiële situatie. Zo hoef je niet altijd zelf bij een pensioenfonds aanvullend pensioen op te bouwen. Je kunt je pensioen wellicht ook aanvullen door te besparen op je maandlasten of door de overwaarde op je huis op te nemen.

Dankzij die brede blik krijg je bij ons vaak een oplossing waar je zelf nog niet aan had gedacht. En waarmee je écht goed geholpen bent. Dat is nu juist waarom je ons inschakelt voor pensioenadvies in Harderwijk, toch?!

Zo kunnen we je financieel advies geven over elk van deze vragen:

 • Hoe ziet je opgebouwde pensioen er tot nu toe uit?
 • Kun je met dat pensioenbedrag je vaste lasten betalen?
 • Hoeveel (extra) pensioen heb je nodig om eerder te kunnen stoppen met werken?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen, bijvoorbeeld door je overwaarde te verzilveren?
 • Valt er voor jou wat te besparen op je hypotheek of verzekeringen?
 • Waar doe je verstandig aan qua hypotheek als je richting je pensioen gaat?
 • Kun je je overwaarde opnemen via een opeethypotheek of krediethypotheek?
 • Welke opties heb je om spaargeld belastingvrij te schenken aan je (klein)kinderen?
 • Kun je een seniorenhypotheek afsluiten om ook na je pensioen nog een woning te kopen?

En dat is zeker nog niet alles. Ook met jouw prangende financiële vraag ben je bij ons van harte welkom. Met ons financieel advies staan we je graag bij tijdens alle keuzes die jij voor je kiezen krijgt.

Kennismaking plannen

Hoe zit het met je hypotheek rond je pensioenleeftijd?

Vanaf je 56e verandert er in één klap van alles voor je hypotheekmogelijkheden. Zodra je die leeftijd bent gepasseerd, gaan hypotheekaanbieders namelijk kijken naar je pensioeninkomen in plaats van je gebruikelijke loondienstinkomen. Dat betekent dat je maximale hypotheek lager uitvalt. Dat heeft dan weer consequenties als je na die leeftijd je hypotheek wilt oversluiten, wilt verhuizen of mooie plannen hebt om je overwaarde op te nemen. Alleen al om die reden is het belangrijk om op tijd naar je financiële situatie te kijken met een expert.

Dus wil je bijvoorbeeld iets met je overwaarde? Laten we dan samen onderzoeken wat er voor jou mogelijk is. Dankzij onze combinatie van pensioen- en hypotheekadvies kunnen we bijvoorbeeld voor je onderzoeken of je er goed aan doet om je hypotheek over te sluiten of om je bestaande hypotheek te verhogen. Ook adviseren we je graag over de beschikbare producten waarmee je je overwaarde te gelde kunt maken. Wie weet blijkt je overwaarde zelfs voldoende te zijn om bijvoorbeeld een verbouwing mee te bekostigen of om een vakantiehuis of een andere tweede woning van te kopen.

Eerder stoppen met werken?

De meeste mensen werken meer dan 40 jaar. Een aardige tijd! Het kan dan ook aantrekkelijk zijn om wellicht al één of twee jaar eerder te stoppen met werken. Dat doe je uiteraard niet zomaar; je moet dan wel voldoende financiële middelen hebben om die twee jaar te financieren. Of eerder stoppen voor jou mogelijk is? Laten we daar samen naar kijken. We stellen graag een pensioenplanning met je op waarin we doorlichten hoe jouw financiële situatie eruitziet en welke mogelijkheden je hebt om je pensioen zo aan te vullen dat je wellicht eerder met pensioen kunt gaan.

Soms zijn er niet voor de hand liggende opties die daarbij kunnen helpen. Een opeethypotheek nemen bijvoorbeeld, zodat je ook op latere leeftijd je overwaarde kunt verzilveren – ondanks een bescheiden pensioeninkomen. Of misschien levert oversluiten je zo’n grote besparing op dat je maandelijks fors kunt sparen voor later. Ook een vastgoedinvestering is soms een optie. Zo verdien je maandelijks huurinkomsten, die je weer voor je pensioen kunt gebruiken.

Kortom: wat er mogelijk is qua pensioen verschilt enorm van persoon tot persoon. Laten we daarom kennismaken en samen kijken wat in jouw situatie mogelijk is. Het eerste gesprek kost je niets en verplicht je nog nergens toe.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Harderwijk

Ons pensioenadvies in Harderwijk is gericht op persoonlijke aandacht voor jou. We vinden het belangrijk om jouw verhaal en wensen heel helder te hebben. Pas als we daar alles van afweten, duiken we in de cijfers en kijken we samen naar jouw mogelijkheden. Daarbij is er alle ruimte om vragen te stellen en doen we ook ons best om zelfs de meest complexe materie voor jou begrijpelijk te maken. Zo weet je niet alleen dát je ergens verstandig aan doet, maar ook waarom dit in jouw geval wel of niet gunstig is.

De voordelen van ons pensioenadvies in Harderwijk op een rij:

 • Financieel advies tegen een scherpe prijs
 • Ruime ervaring met pensioen, hypotheken en verzekeringen
 • Ook voor deskundig verzekeringsadvies
 • Samenwerking met tientallen geldverstrekkers (= onafhankelijk advies)
 • Altijd persoonlijke aandacht en heldere uitleg
 • Makelaardij én financieel advies onder één dak
 • Zes dagen per week beschikbaar

Vrijblijvende kennismaking

Voordat we ons storten op pensioenadvies in Harderwijk, maken we graag persoonlijk kennis met je. In het eerste gesprek vertellen we je meer over onze werkwijze en zijn we andersom benieuwd naar jouw vragen aan ons.

Een keer kennismaken? Stuur een e-mail naar zwolle@vanbruggen.nl, vul het formulier hieronder in of bel naar 038 – 429 09 17. Dan prikken we een moment om elkaar te ontmoeten.

Maak een afspraak