Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Emmeloord Voorpoort 3
8325 CL Vollenhove
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Emmeloord

Pensioenadvies in Emmeloord

Van je pensioen genieten lukt het beste als je zeker weet dat alles financieel goed geregeld is. Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd zijn je werkgeverspensioen en AOW bepalend voor je pensioeninkomen. Maar ook speelt een rol wat je vaste lasten op dat moment zijn en wat je zelf aan buffer hebt opgebouwd. Kun je met dat verzamelinkomen al je pensioenplannen waarmaken? Om dat zeker te weten, doe je er goed aan om vroegtijdig inzicht te krijgen in jouw financiële situatie nu en straks. Ruben helpt je hier graag bij met zijn pensioenadvies in Emmeloord.

Maak een afspraak

Waarom nu al pensioenadvies in Emmeloord inschakelen?

Je pensioen draait niet alleen om hoeveel je via je werkgever hebt opgebouwd. Die gegevens kun je vrij eenvoudig inzien via Mijnpensioenoverzicht.nl. Maar vooral belangrijk is wat die inkomenscijfers precies betekenen voor je financiële situatie later. Heb je voldoende buffer om van rond te komen? Is je hypotheek straks nog betaalbaar? Welke verzekeringen heb je op dat moment nog nodig en welke kun je mogelijk stopzetten? En hoe kun je eventueel extra pensioen opbouwen om een pensioengat te voorkomen?

In elke situatie geldt: hoe eerder je je in je pensioen verdiept, hoe meer mogelijkheden er nog zijn om een pensioengat voor te zijn. Als je ons pensioenadvies in Emmeloord inschakelt, kunnen we ervoor zorgen dat…

 • …je hypotheek ook later nog betaalbaar is;
 • …je niet méér dan nodig betaalt voor je verzekeringen;
 • …je alsnog goed verzekerd bent;
 • …je je overwaarde, als je dat wilt, op een passende manier kunt opnemen;
 • …je een eventuele verbouwing op een voordelige manier kunt financieren;
 • …je een pensioengat kunt voorkomen door je pensioen op de juiste manier aan te vullen;
 • …je niet plotseling verrast wordt door een aflossingsvrije hypotheek die afloopt en waarvoor je een flinke som geld moet ophoesten.
 • …je de juiste financiële zaken voor later geregeld hebt.

Ook belangrijk om rekening mee te houden: je hypotheekmogelijkheden zijn beperkter zodra je de leeftijd van 56 bent gepasseerd. Dat zit als volgt. Hypotheekaanbieders gaan vanaf je 57e deels rekenen met je pensioeninkomen om je maximale hypotheek te bepalen. Dat inkomen ligt vaak een stuk lager dan wat je gewend was te verdienen in loondienst. Daardoor kun je minder lenen als je bijvoorbeeld een ander huis wilt kopen, je overwaarde wilt opnemen of je hypotheek wilt oversluiten. Ook daarom doe je er goed aan om op tijd pensioenadvies in Emmeloord in te schakelen.

Gratis oriëntatiegesprek

Hoe kun je je maandlasten verlagen?

Je maandlasten verlagen is een slimme manier om te voorkomen dat jij straks niet rondkomt. Je kunt daarbij denken aan een besparing op je hypotheek en verzekeringen. Dat kan je soms wel een paar honderd euro per maand schelen. Daardoor spaar je 1) meer geld voor later, en 2) heb je ook na je pensionering lagere lasten. Financieel adviseur Ruben praat je graag bij over jouw mogelijkheden.

Je hypotheek oversluiten

De hypotheekrentes liggen nu een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Dat maakt het oversluiten van de hypotheek voor veel mensen een interessante optie. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af om je huidige hypotheek te vervangen. Daarbij kies je opnieuw voor een hypotheekaanbieder (een voordelige natuurlijk!) en maak je ook je keuzes voor de voorwaarden opnieuw. Dat is vaak gunstig, want het betekent dat je de hypotheek op je huidige situatie kunt afstemmen én dat je mogelijk fors geld bespaart.

Nu krijg je bij oversluiten wel te maken met een boeterente. Voor de één is oversluiten ondanks dat een heel voordelige optie; voor de ander leveren alternatieve opties meer op. Denk bijvoorbeeld aan rentemiddeling, gebruikmaken van een lagere risico-opslag of tussentijds aflossen. Al in een eerste gesprek kan Ruben Straatman voor je berekenen waar jij goed aan doet en hoeveel je met elk van die opties wel of niet bespaart.

Je verzekeringen onder de loep nemen

Naast de hypotheek, zijn ook de verzekeringen voor veel mensen een terugkerende kostenpost. Dat is nodig, want met verzekeringen kun je grote financiële risico’s afdekken. Maar soms zijn bepaalde verzekeringen op latere leeftijd minder hard nodig. Het kan dan zijn dat je je er onnodig blauw aan betaalt. Of misschien heb je een heel hoge dekking of zit je bij een van de duurdere verzekeraars.

In al die situaties kan Ruben je adviseren over je verzekeringen. Hij laat het je weten als je goedkoper uit kunt zijn, en kan dan ook de aanvraag van de verzekering voor je verzorgen.

Verhuizen naar een andere woning

Een derde, wat radicalere, optie om je maandlasten te drukken, is een verhuizing naar een voordeliger huis. Als je toch al droomt van een andere woning, dan is dit daar misschien het uitgelezen moment voor. Als je nu een wat duurdere woning hebt, dan kun je dankzij een verhuizing veel lagere maandlasten krijgen vanwege de lage rentestanden. Bovendien komt op die manier je overwaarde vrij. Die kun je dan inzetten voor je pensioenvoorziening.

Overigens is verhuizen lang niet altijd nodig om te besparen op je vaste lasten. Ga vooral in gesprek met Ruben voor persoonlijk pensioenadvies in Emmeloord – bij ons op kantoor of bij je thuis. Dan vertelt hij je alles over jouw opties.

Pensioenadvies aanvragen

Wat te doen met je overwaarde?

Juist omdat het pensioeninkomen wat kan tegenvallen, is bij veel mensen een aanvulling op hun werkgeverspensioen en AOW heel welkom. Die aanvulling kan ‘m soms zitten in je overwaarde. Steeds meer mensen hebben anno nu een forse overwaarde op hun huis. Dat bedrag kun je o.a. uit de stenen halen door je hypotheek te verhogen. Dat kan door een tweede hypotheek te nemen, een onderhandse verhoging af te spreken (mits je hypotheekinschrijving dat toelaat), een opeethypotheek af te sluiten of een krediethypotheek te nemen.

Door die verzilvering kun je met je overwaarde mooie dingen doen. Je kunt het bedrag natuurlijk op je rekening storten en apart houden voor je pensioen. Maar je kunt het wellicht ook gebruiken om een tweede huis (zoals je gedroomde vakantiewoning in de bossen) van te kopen of om je woning te verbouwen. Waar jij goed aan doet? We geven je graag pensioen- en hypotheekadvies op maat om je daarbij te helpen.

Ook voor je andere financiële vragen

Zodra je gaat nadenken over je pensioen, komen er wellicht ook andere financiële vragen op. Waar doe je bijvoorbeeld goed aan met je hypotheek? Hoe kun je meer financiële ruimte creëren? Of is het mogelijk om met je spaargeld je kinderen te helpen bij de aankoop van hun eerste huis? Wij zijn er ook graag voor al die prangende financiële vragen. Zo kunnen we je ook financieel advies geven rond elk van deze vraagstukken:

 • een schenking doen aan je (klein)kinderen;
 • een seniorenhypotheek afsluiten als je 65 of ouder bent;
 • een zzp-hypotheek afsluiten als ondernemer;
 • je hypotheek en financiën regelen na een scheiding;
 • verhuizen naar een andere woning;
 • lijfrentes voor je pensioen;
 • passende verzekering afsluiten of oversluiten.

Gratis kennismaking voor pensioenadvies in Emmeloord

Schakel je Van Bruggen Adviesgroep Emmeloord in voor pensioenadvies in Emmeloord en omgeving? Dan ben je zeker van:

 • Deskundig financieel adviseur in de gemeente Noordoostpolder
 • Uitgebreid advies over jouw hypotheek, verzekeringen en pensioen
 • Helder zicht op je financiële situatie nu én je opties later
 • Volledig onafhankelijk (= vergelijking van vele aanbieders)
 • Vele jaren ervaring
 • Goed bereikbaar en snel antwoord op je vragen
 • Advies op kantoor of bij jou thuis

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Wij bieden je een kosteloze en vrijblijvende kennismaking aan om jouw opties voor pensioenadvies bij ons te bespreken. Bel of mail ons via 0527 – 26 55 89 of via rstraatman@vanbruggen.nl. Dan vertelt Ruben je graag meer.

Plan een eerste gesprek