Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
's-Hertogenbosch Van Berckelstraat 84
5211 PH Den Bosch
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van 's-Hertogenbosch

Pensioenadvies in Den Bosch

Wat moet je allemaal regelen voor een onbezorgde oude dag? Ook al heb je er alle vertrouwen in dat je pensioen via je werkgever goed geregeld is, het is altijd belangrijk om er zelf nog eens kritisch naar te kijken. En dan niet alleen naar hoe je pensioen is opgebouwd. Nee, onderzoek ook zeker samen met een expert welke financiële gevolgen je pensioeninkomen straks heeft voor jouw situatie. Met ons onafhankelijke pensioenadvies in Den Bosch helpen we jou bij al je financiële vragen over later. Van het regelen van je pensioen tot het verzilveren van je overwaarde en het besparen op je maandlasten.

Maak een afspraak

Waarom pensioenadvies in Den Bosch?

Pensioen is altijd maatwerk. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen voor later. Wil je bijvoorbeeld blijven doorwerken tot de AOW-leeftijd of zou je liever al iets eerder stoppen? Hoop je in je huidige woning oud te worden of zou je liever verhuizen naar een nieuw onderkomen? En ook: hoeveel heb jij straks nodig om lekker te leven na je pensionering, en is je pensioeninkomen daarvoor voldoende?

Wij helpen je graag op een persoonlijke en onafhankelijke manier bij al je financiële vragen over later. Met ons onafhankelijke pensioenadvies in Den Bosch staan wij klaar voor alle klanten uit Den Bosch en omgeving (Rosmalen, Vlijmen, Sint Michielsgestel, Den Dungen en Engelen).

Bij het bekijken van je pensioen gaan we veel verder dan de cijfers die je van Mijnpensioenoverzicht.nl kunt halen. Wij focussen ons op de financiële consequenties van je pensioen straks en stellen samen met jou een pensioenplanning op. Zo weet je precies hoe je nu al financieel kunt toewerken naar je wensen voor later. Daarbij zien we geen enkele bespaarkans of andere mogelijkheid over het hoofd. Zo kijken we naar onder meer overwaarde verzilveren, je hypotheek oversluiten, je hypotheek verhogen of juist spaargeld schenken om erfbelasting te voorkomen.

Liever te vroeg dan te laat pensioenadvies inschakelen

Voor veel mensen lijkt het vreemd om rond hun vijftigste, als ze nog in de bloei van hun leven zijn, al naar hun pensioen te kijken. Dat moment laat immers nog even op zich wachten. Maar nee, bij pensioenadvies geldt dat je er beter wat te vroeg dan te laat bij kunt zijn. Nog steeds schatten veel mensen hun pensioeninkomen hoger in dan het daadwerkelijk is. Hoe eerder je concreet zicht hebt op hoeveel je aan pensioen gaat ontvangen, hoe beter je ook maatregelen kunt treffen.

Een van de redenen dat je er beter niet te laat bij kunt zijn, is dat je hypotheekmogelijkheden vanaf je 56e meer beperkt zijn. Vanaf die leeftijd kijken geldverstrekkers naar je pensioeninkomen als jouw inkomen. Dat betekent dat je vanaf dat moment een lagere maximale hypotheek kunt krijgen. Ook als je je hypotheek wilt oversluiten, je overwaarde wilt benutten of voor de financiering van een verbouwing je hypotheek wilt verhogen, heeft dat gevolgen. Juist door er op tijd bij te zijn, heb je nog grotere hypotheekkansen.  Daar profiteer je nu en later van.

Over ons pensioenadvies in Den Bosch

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Den Bosch zijn we altijd volledig onafhankelijk in ons financiële advies aan jou. Dit betekent dat we veel hypotheekaanbieders, verzekeraars en andere geldverstrekkers meenemen in ons advies. Een fijn voordeel, want daardoor kun jij fors besparen op je maandlasten én sluit je een financieel product af dat ook qua voorwaarden perfect bij jou past.

Ons kantoor staat voor:

 • Erkende adviseurs met ruim 32 jaar ervaring
 • Goede klanttevredenheid (zie advieskeuze.nl)
 • Persoonlijk en vlot contact
 • Voor vragen goed bereikbaar
 • Advies op kantoor, bij jou thuis of online
 • Lokale samenwerking met makelaars en boekhouders
 • Doorlopende service voor je hypotheek

We staan je op maandag t/m vrijdag graag te woord. En vind je het fijn als we bij jou thuis langskomen voor advies? Ook dat is zeker mogelijk. Daarnaast kunnen we volledig online advies aanbieden als daar jouw voorkeur naar uitgaat.

Op welke manier we elkaar ook spreken, we staan altijd voor persoonlijk contact. Dat jij goed geholpen bent en je gehoord voelt, staat voorop.

Pensioenadvies inschakelen

Welke pensioenvragen kunnen wij beantwoorden?

We beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin kijken we samen met jou welke wensen jij hebt en hoe je financiële en persoonlijke situatie er op dit moment uitziet. In dat gesprek vertellen we je wat wij voor je kunnen doen en hoe we daarbij te werk gaan. Inclusief een helder kostenplaatje.

Wil je ons na die kennismaking inderdaad inschakelen voor pensioenadvies in Den Bosch? Dan gaan we samen het traject in. We stellen een pensioenplanning voor je op met persoonlijk advies over je pensioen. Bovendien kunnen we de diverse stappen voor je zetten en kunnen we bijvoorbeeld je hypotheek voor je oversluiten of de nieuwe verzekeringsaanvraag voor je verzorgen.

In ons pensioenadvies in Den Bosch kunnen we onder meer de volgende vragen meenemen:

 • Kun je je overwaarde verzilveren als aanvulling op je pensioen?
 • Is een opeethypotheek of krediethypotheek voor jou handig om je overwaarde op te nemen?
 • Wat zijn je mogelijkheden om eerder te stoppen met werken?
 • Welke opties heb je om je spaargeld al bij leven te schenken aan je (klein)kinderen?
 • Kun je besparen op je hypotheek, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten?
 • Valt er te besparen op je verzekeringen? Zijn er verzekeringen die je kunt stopzetten?
 • Wat is voor jou verstandig om te doen met je aflossingsvrije hypotheek die over een tijdje afloopt?
 • Welke opties heb je om je hypotheek te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing?
 • Als je zzp’er bent, wat zijn dan je opties voor je pensioen en zzp-hypotheek?
 • Kun je je (klein)kinderen financieel ondersteunen bij het kopen van een eerste huis?
 • Is het voor jou haalbaar om na je pensioen nog een seniorenhypotheek af te sluiten?
Maak een afspraak voor pensioenadvies

Welke mogelijkheden heb jij met je hypotheek?

We horen nog vaak dat vijftigplussers en gepensioneerden verbaasd zijn over hun mogelijkheden voor hun hypotheek. Of je nu een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of er al een hebt lopen, er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Met ons hypotheekadvies helpen we je graag op weg in het oerwoud van de vele hypotheekmogelijkheden, hypotheekaanbieders en de vele tientallen voorwaarden.

Het komt vaak genoeg voor dat de hypotheeklasten fors naar beneden kunnen. Door je hypotheek over te sluiten, kun je misschien jouw oude hoge rentepercentage inruilen voor het huidige (veel lagere) rentepercentage. Ondanks de boeterente levert dit misschien een heel grote besparing op.

Wat we daarnaast vaak zien, is dat de lopende hypotheek allerlei interessante mogelijkheden biedt om meer financiële ruimte te creëren. Zo kun je wellicht op basis van je overwaarde een tweede hypotheek aanvragen en dat bedrag gebruiken als welkome aanvulling op je werkgeverspensioen. En je kunt er nog meer mooie dingen mee doen. Wat dacht je van een tweede woning financieren, als dat is waar je al jarenlang van droomt? Of een verbouwing bekostigen, zodat je je woning meteen toekomstbestendig kunt maken of eindelijk je vurig gewenste zonnepanelen kunt installeren.

Pensioenadvies in Den Bosch nodig?

Wil jij er zeker van zijn dat financieel gezien alles in kannen en kruiken is voor je oude dag? Schakel ons in voor pensioenadvies in Den Bosch, Rosmalen en omgeving.

Je bent van harte welkom op ons kantoor in Den Bosch, maar we kunnen je ook online via videogesprekken helpen (uiteraard met dezelfde deskundigheid en persoonlijke aanpak als op kantoor). Eventueel kunnen we zelfs bij jou thuis langskomen voor advies.

De eerste kennismaking, waarin we ons verdiepen in jouw mogelijkheden, is altijd gratis en vrijblijvend. Bel voor een kennismakingsgesprek naar 073 – 6400 647. Of maak direct een afspraak via de knop hieronder.

Maak een vrijblijvende afspraak