Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Coevorden Brugstraat 156
7891AV Klazienaveen
Opent dinsdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Coevorden

Pensioenadvies in Coevorden

Je pensioen, is dat niet iets voor later? Nee, ook al lijkt het nog een tijdje te duren, het is belangrijk om tijdig je financiën op orde te hebben voor je pensioen. Voorkom dat jij later met een pensioengat kampt en elk dubbeltje moet omdraaien. Door al rond je vijftigste om de tafel te zitten op ons kantoor voor pensioenadvies in Coevorden, weet je zeker dat jij straks geldzorgenvrij van je pensioen kunt genieten. We helpen je graag om een financiële planning voor je pensioen samen te stellen, waarin we geen enkel detail over het hoofd zien.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Coevorden: hoe eerder, hoe beter

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat gepensioneerden een onverwacht pensioengat voor hun kiezen krijgen. Ze vallen na hun pensioen zo’n 30% terug in inkomen, waardoor ze opeens een flinke stap terug moeten doen qua uitgaven. Niet waar je van droomt als je tijdens je werkzame leven over je pensioenperiode financiert. Daarom zeggen wij tegen onze klanten graag “Hoe eerder je pensioenadvies in Coevorden inschakelt, hoe beter het is!”. Er is dan namelijk nog meer mogelijk, en vaak kun je waar nodig zelf nog een flinke buffer creëren naast je werkgeverspensioen.

Waarom pensioenadvies inschakelen?

Ons pensioenadvies in Coevorden is erop gericht om jouw volledige financiële situatie in kaart te brengen. We kijken daarbij dus verder dan je opgebouwde pensioen alleen. We kijken onder meer hoeveel hypotheeklasten je in de toekomst betaalt, waar jouw bespaarkansen liggen en wat je dromen zijn voor later. Door al die puzzelstukjes op zijn plek te leggen, weten we hoeveel jij straks nodig hebt om lekker te leven en wat er daarin mogelijk is. Zo ga je met een heldere financiële planning naar huis. Ook kunnen we je uiteraard helpen om de benodigde financiële stappen te zetten of er een aanvraag voor te doen. Daar hoef jij je dus zelf niet om te bekommeren.

Door onze financieel adviseurs in te schakelen voor pensioenadvies in Coevorden, krijg je er een heleboel fijne zekerheden bij:

 • Je voorkomt een forse inkomensterugval.
 • Je hypotheek blijft ook na je pensioen betaalbaar. En als nu al blijkt dat dat lastig wordt, dan kijken we naar een oplossing waardoor je je maandlasten wel kunt blijven betalen.
 • Je bent er zeker van dat je straks voldoende verdient om je vaste lasten te kunnen dragen.
 • Je kunt zelf een aanvulling op je pensioen creëren waar dat nodig is, en kent de mogelijkheden daarvoor.
 • Je weet wat je opties zijn om eerder met pensioen te gaan, en je weet ook wat je daarvoor geregeld moet hebben op financieel vlak.
 • Je kent je bespaarmogelijkheden en kunt daar gebruik van maken.
 • Je krijgt antwoord op de vraag of het gezien jouw maandlasten nodig is om te verhuizen of niet.
 • Je kunt op tijd een seniorenhypotheek afsluiten en profiteert daarbij van maatwerk.
 • Je weet of je eerder kunt stoppen met werken en wat je daarvoor financieel moet regelen.

Wil je weten wat er nog geregeld moet worden voor jouw pensioen om alles financieel op orde te hebben? Wij kijken er graag geheel vrijblijvend met je naar. Neem contact op om je eerste gesprek te plannen.

Plan je gratis afspraak

Goed pensioenadvies vraagt om een brede blik

Wij geloven dat persoonlijk pensioenadvies vraagt om meer dan enkel een overzicht van je opgebouwde pensioen en je toekomstige maandlasten. Onze adviseurs hebben de nodige ervaring in het financieel advies en weten daardoor als geen ander wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Ze kijken naar alle verschillende mogelijkheden die jouw financiële situatie biedt. Kun je wellicht besparen door je hypotheek over te sluiten of rente te laten middelen? Wat heb je qua verzekeringen wel en niet nodig? En waar doe je verstandig aan met je overwaarde? Al dat soort vragen nemen we mee, zodat jij je pensioen zo goed mogelijk geregeld hebt.

Kom je naar Van Bruggen Adviesgroep Coevorden voor pensioenadvies? Dan ben je bij ons kantoor bovendien zeker van:

 • Onafhankelijk financieel advies over al je financiële vragen
 • Ruim 25 jaar ervaring met hypotheken, verzekeringen en financiën
 • Hoge kwaliteit en volledig objectief
 • De volledige aanvraag voor jou geregeld
 • Specialistische kennis van levens- en schadeverzekeringen
 • Hulp om waar mogelijk geld te besparen
 • Gratis eerste kennismakingsafspraak

Gebruik je overwaarde voor je pensioen

Veel veertig- en vijftigplussers hebben een enorme overwaarde op hun huis. Als je al langere tijd woont waar je woont, dan is je huis waarschijnlijk alsmaar meer waard geworden en heb je bovendien vaak tussentijds afgelost op je hypotheek. Dat biedt dan weer mogelijk extra leenruimte, wat aantrekkelijk is met het oog op een pensioenaanvulling.

Wil je de overwaarde uit de stenen halen, zodat je het geld vrij kunt gebruiken? Bijvoorbeeld om het op je spaarrekening te storten als buffer voor je pensioen of om mooie plannen voor later mee te vervullen, zoals een tweede woning, zonnepanelen op het dak of een verbouwing van je huis? Opties zijn er genoeg! Verzilver je overwaarde bijvoorbeeld via een tweede hypotheek, een opeethypotheek of een krediethypotheek. Soms is je hypotheek onderhands verhogen ook een goede mogelijkheid. Elk van die producten zorgt ervoor dat jouw overwaarde vrijkomt om vrij te besteden. Wij laten je graag weten waar jij goed aan doet.

Bespreek jouw opties met je overwaarde

Waar moet je op letten qua hypotheek na je pensioen?

Je hypotheek sluit je in principe af voor 30 jaar. Dat betekent dat je lopende hypotheek waarschijnlijk ook nog tijdens je pensioen een tijdje doorloopt. Het is dan ook extra belangrijk dat je hypotheeklasten niet alleen nu, maar ook tegen die tijd nog betaalbaar zijn. Voorkom dat jij straks veel moeite moet doen om rond te komen. Met ons hypotheekadvies kunnen we je vaak al snel wijzen op jouw mogelijkheden om te besparen op je hypotheek. oversluiten, rentemiddeling of in een uiterst geval verhuizen naar een andere woning zijn daar allemaal opties voor.

Wat verder goed is om in je achterhoofd te houden, is dit: vanaf je 57e zal je maximale hypotheek altijd lager liggen dan wat je nu kunt lenen. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen als je je hypotheek wilt oversluiten, als je voor een verbouwing een nieuwe hypotheek hoopt te krijgen of als je na je 57e aan een verzilvering van je overwaarde denkt. Des te meer reden om waar mogelijk al voor die tijd een keer bij ons langs te komen voor een blik op je lopende hypotheek. Wij laten je graag zien wat voor jou belangrijk is om op te letten en waar je goed aan doet richting je pensioen.

Behoefte aan een verbouwing of verduurzaming?

Hoop je tijdens je pensioen nog lange tijd van je huidige woning te kunnen genieten? En heb je daarbij dromen voor wat aanpassingen aan je huis, zoals een tuinrenovatie, een extra dakkapel of alles gelijkvloers maken? Je verbouwing kun je mogelijk financieren vanuit je hypotheek. Je hoeft hiervoor dus niet altijd zelf diep in de buidel te tasten. Laat ons gerust meekijken naar jouw financieringsopties voor een verbouwing.

Ook als verduurzamen op jouw lijstje met plannen staat, kun je bij ons goed terecht voor advies over je mogelijkheden. We laten je graag weten welke opties er hiervoor zijn vanuit je hypotheek, een lening of diverse subsidies. Zo maak je jouw huis niet alleen nog comfortabeler voor je oude dag, maar doe je ook iets goeds voor de wereld van morgen.

Gratis kennismaking voor pensioenadvies in Coevorden

Heb je een specifieke pensioenvraag of wil je in het algemeen advies over jouw financiële mogelijkheden na je pensioen? Wees van harte welkom bij ons voor persoonlijk pensioenadvies in Coevorden. De deuren staan voor je open en de koffie staat klaar. Een eerste kennismaking is gratis!

Een gratis kennismaking kun je inplannen via het formulier hieronder. Maar rechtstreeks met ons bellen of mailen kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op via 0524 – 560 066 of via coevorden@vanbruggen.nl. We kijken ernaar uit om jou binnenkort te spreken.

Plan je gratis eerste afspraak