Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Capelle aan den Ijssel Puccinistraat 168
2901 GL Capelle aan den Ijssel
Opent maandag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Capelle aan den Ijssel

Pensioenadvies in Capelle aan den Ijssel

Heb jij al eens over je pensioen nagedacht? En dan bedoelen we niet alleen over wat je op dat moment wilt gaan doen met al die vrije tijd. Nee, we bedoelen ook financieel gezien. Met pensioen gaan heeft grote invloed op je financiële plaatje. Hoe dat precies zit? En wat jij nu kunt regelen om straks voldoende geld te hebben voor jouw mooie plannen? Dat zoeken we met ons pensioenadvies in Capelle aan den IJssel tot op de bodem voor je uit. Wees welkom bij ons op kantoor.

Maak direct een afspraak

Over ons pensioenadvies in Capelle aan den IJssel

Met een team van vier professionals, een netwerk van specialisten om ons heen en de landelijke expertise van Van Bruggen Adviesgroep kunnen we zonder twijfel ook jouw pensioen goed regelen. Als allround financieel adviseurs duiken we voor je in je financiën, kennen we de vele mogelijkheden en bepalen we op basis van jouw wensen welke opties bij jou passen. Ook als je van plan bent eerder te stoppen met werken. Daarover geven we je deskundig én onafhankelijk advies.

Samen met jou stellen we een financieel plan op voor later waarin je precies kunt terugzien wat jou de komende jaren te doen staat om ook na je pensioen lekker te leven.

Bij het pensioenadvies van Van Bruggen Adviesgroep in Capelle aan den IJssel profiteer je van:

 • Breed financieel advies over pensioen, hypotheken, kredieten en verzekeringen
 • Ruime financiële kennis en ervaring
 • Betrokken advies op maat
 • Samenwerking met makelaars
 • Groot netwerk van specialisten
 • Vergelijking van vrijwel alle geldverstrekkers
 • Flexibele openingstijden (6 dagen en 4 avonden geopend)

Wat moet je uitzoeken voor je pensioen?

Veel mensen zijn vooral benieuwd hoeveel pensioen ze op dit moment hebben opgebouwd. Op die vraag kun je ook zonder onze hulp vrij eenvoudig antwoord krijgen. Mijnpensioenoverzicht.nl is daarvoor dé plek. Deze site geeft een eerste indicatie van je huidige pensioenopbouw. Ook kun je hier terugzien op welk pensioeninkomen je kunt rekenen als je op dit moment zou stoppen met werken.

Maar besef wel: met dat overzicht alleen ben je er nog niet. Belangrijker dan hoe je pensioen er op dit moment uitziet, is welke consequenties dat heeft voor je financiële situatie later. Als je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek hebt en die opeens in één keer moet ophoesten terwijl je inkomen net is gedaald, kan dat grote gevolgen hebben. Dat soort situaties kun je voorkomen door tijdig met een financieel adviseur naar je pensioen te kijken. We leggen je hieronder uit waar je zoal op moet letten.

Is je pensioeninkomen voldoende om rond te komen?

Je hebt vast al mooie plannen voor na je pensioen. Misschien wil je het liefst al vóór de AOW-leeftijd stoppen met werken om dan al meer tijd met je (klein)kinderen door te brengen. Of wellicht heb je dromen voor een vakantiehuisje – op Ibiza, in Frankrijk of een dorp verderop in het bos. Al dat soort plannen kosten natuurlijk geld. Belangrijk dus om te checken hoeveel jij straks al met al maandelijks hebt om van rond te komen en of je mooie financiële plannen met dat inkomen haalbaar zijn. Wij brengen dit graag voor je in kaart.

Hoe kun je je pensioen aanvullen?

Mocht blijken dat je nog wat pensioeninkomen nodig hebt om je dromen te realiseren, dan maken we samen een financieel plan om die aanvulling bij elkaar te krijgen. Sparen of beleggen is daarvoor een goede mogelijkheid, maar er zijn nog meer opties te bedenken:

 • Misschien kun je de overwaarde op je huis opnemen en die als aanvulling op je pensioen gebruiken.
 • Je kunt mogelijk besparen op je hypotheeklasten of verzekeringen, zodat je maandelijks meer geld overhoudt. Tot wel een paar honderd euro per maand. Dat tikt aardig aan.
 • Verhuizen naar een goedkopere (kleinere?) woning is wellicht ook een optie. Dan komt de overwaarde op je huis vrij én ben je maandelijks minder kwijt aan je hypotheek.
 • Wellicht kun je aflossen op je hypotheek, zodat je niet in één keer een flinke som geld hoeft af te lossen op je aflossingsvrije hypotheek.

In een uitgebreid adviestraject kunnen wij al jouw opties voor je in kaart brengen. Onze ervaring leert dat je vaak prima zonder nu elk dubbeltje te moeten omdraaien een mooie pensioenaanvulling bij elkaar kunt sparen. Kom gerust kennismaken bij ons op kantoor om meer te leren over jouw opties.

Kennismakingsafspraak plannen

 

Oversluitgids

Wat moet je regelen voor de hypotheek na je pensioen?

Niet veel mensen realiseren zich dat je hypotheekmogelijkheden al vanaf je 56e meer beperkt zijn. Dit heeft ermee te maken dat geldverstrekkers vanaf dat moment met je pensioeninkomen gaan rekenen, dat lager uitvalt dan je huidige inkomen. Daarom kan het afsluiten van een nieuwe hypotheek, het oversluiten van je hypotheek en het verhogen van je nu lopende hypotheek een stuk lastiger zijn als je je 56e verjaardag eenmaal achter de rug hebt. Als je nog iets aan je hypotheek wilt veranderen, kun je dit vaak het beste al vóór die tijd doen.

Dus wil jij nog een verbouwing financieren met je hypotheek? Met je maximale leencapaciteit een nieuwe woning kopen? Je huidige hypotheek oversluiten naar een andere aanbieder? Of je overwaarde verzilveren als aanvulling op je pensioen? Dan is het slim om hiervoor zo vroeg mogelijk – sowieso al vóór je 56e – bij ons aan te kloppen. Hoe meer tijd je nog hebt tot je pensioen, hoe meer er te regelen valt. 

Hoe zit het met je aflossingsvrije hypotheek?

Voor een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen maandelijks een bedrag aan rente. In principe los je er dus niet elke maand op af. Dat heeft als risico dat je op een gegeven moment, aan het eind van de looptijd, de hypotheek in principe in één keer moet aflossen. Als je het geld op dat moment niet op de plank hebt liggen, kan dat problemen geven. Soms is het mogelijk je hypotheek te verlengen of oversluiten, maar na je 56e is je leencapaciteit wat meer beperkt. Voorkom daarom liever dat je straks voor verrassingen komt te staan en ga op tijd met ons in gesprek.

Bij ons pensioenadvies in Capelle aan den IJssel (of via de video online) stellen we graag een aflossingsplan voor je op en kijken we mee naar je mogelijkheden om bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten. Zo voorkom je een gedwongen verkoop van je huis. Dan staat financieel gezien niets je in de weg om oud te worden in de fijne woning waar je nu woont.

Doordat wij zowel hypotheekadvies als pensioenadvies in Capelle aan den IJssel aanbieden, kun je bij ons met al je vragen over deze onderwerpen terecht. Maak gerust een eerste afspraak.

Pensioenadvies aanvragen

Welke pensioenvraag heb jij?

Wij zijn er voor iedereen met vragen over financiële gevolgen van bijvoorbeeld pensioen, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en verhuizen. Ons financiële advies is breed en onze kennis groot. Met advies over bijvoorbeeld hypotheken, verzekeringen, vaste lasten, consumptief krediet en vermogensopbouw kunnen we je ook in jouw situatie van het juiste onafhankelijke advies voorzien. 

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Capelle aan den IJssel kun je bijvoorbeeld terecht met de volgende pensioenvragen:

 • Hoe ziet jouw financiële plaatje er na je pensioen uit?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen?
 • Hoe maak je je hypotheek passend voor je situatie na je pensioen?
 • Hoe kun je de overwaarde op je woning uit de stenen krijgen?
 • Welke opties heb je om te besparen op je maandlasten?
 • Kun je eerder stoppen met werken en wat moet je daarvoor regelen?
 • Is je hypotheek oversluiten voor jou gunstig?
 • Hoe kun je een verbouwing financieren met je hypotheek?
 • Hoe zit het met de aflossing op je aflossingsvrije hypotheek?
 • Welke verzekeringen heb je lopen en zijn die nog wel nodig?

Maak een (kosteloze) eerste afspraak

Wat ons onderscheidt van een adviseur bij de bank? Wij vergelijken vrijwel alle geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen in de markt. Op voorwaarden én op premie of rente. Ook staat bij ons jouw persoonlijke situatie centraal. Voor betrokken advies op maat zit je bij ons team helemaal goed.

Waar kunnen we jou bij helpen? Maak een afspraak voor een eerste kennismaking. Bij ons op kantoor of online via de video. Met onze flexibele werktijden is er vast een passend moment voor jou.

Liever eerst telefonisch contact of mailcontact? Kan ook. Mail daarvoor naar capelle@vanbruggen.nl of bel naar 085 2399 260.

Plan een eerste gesprek