Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Breda-West Verlengde Poolseweg 16
4818 CL Breda
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Breda-West

Pensioenadvies in Breda-West

Wat kun jij regelen om er straks tijdens je pensioen financieel goed verzorgd bij te zitten? Hoe weet je zeker dat je straks voldoende geld hebt om je mooiste pensioenplannen mee in vervulling te laten gaan? Zoals bij wel meer dingen geldt, is ook in dit geval een goede planning essentieel. Met ons pensioenadvies in Breda helpen wij je om goed voorbereid naar je pensioen toe te werken. We stellen met jou een planning op en wijzen je op de financieel interessante opties die je hebt. Alvast een tipje van de sluier: sparen is zéker niet je enige manier om je pensioen aan te vullen.

Maak een afspraak

Waarom pensioenadvies inschakelen?

“Is je pensioen niet al goed geregeld via je werkgever?”, vraag je je misschien af. Dat zou je denken, maar in de praktijk zien we nog te vaak dat mensen met een pensioengat te maken krijgen. Je pensioeninkomen valt standaard lager uit dan wat je in loondienst verdiende en dat heeft consequenties voor het bedrag dat je na je pensioen te besteden hebt. Daarom is het verstandig om ons tijdig, bij voorkeur al vóór je 56e in te schakelen, voor pensioenadvies in Breda.

Er zijn veel verschillende manieren om je pensioen te regelen, zoals sparen, aflossen op je hypotheek of aanvullend pensioen opbouwen. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Breda kijken we samen met jou naar je einddoel en de bijbehorende mogelijkheden. We maken je duidelijk welke opties jij hebt en rekenen uit voor wat je vandaag al kunt doen om later van een welverdiend en goed geregeld pensioen te genieten.

Wij kijken naar hoe je pensioen er op dit moment uitziet, naar mogelijke aandachtspunten in je financiële situatie en naar je opties om je pensioen aan te vullen. Daarbij werpen we altijd een brede blik op je gehele situatie. Zo denken we ook mee over de mogelijkheden die je hypotheek biedt om bijvoorbeeld extra financiële ruimte te creëren of kijken we waar je eventueel op kunt besparen qua vaste lasten.

Volledig online pensioenadvies in Breda

Voor ons pensioenadvies in Breda hoef je niet een halve dag vrij te nemen van je werk of oppas te regelen voor de kinderen. We geven namelijk online pensioenadvies in Breda. Via een videogesprek staat adviseur Johan je persoonlijk te woord. We leggen je graag in een eerste kennismaking precies uit hoe dit werkt. Maar wees gerust: je kunt rekenen op volledig persoonlijk advies zoals je dat graag ziet, maar dan via de webcam.

Daarbij nemen we ruim de tijd om jou heldere uitleg te geven over je opties. We leren graag meer over jouw persoonlijke en financiële situatie, zodat we je op basis daarvan goed kunnen adviseren over wat jij financieel nodig hebt en wat je aan keuze-opties hebt.

Waarover geven we pensioenadvies?

Ons pensioenadvies in Breda gaat veel verder dan alleen uitrekenen hoeveel jij aan pensioen hebt opgebouwd. Die simpele rekensom kun je immers zelf ook al maken via Mijnpensioenoverzicht.nl. Doordat wij naast advies over je pensioen ook breed financieel advies geven, kunnen we je juist over al je financiële vragen rondom je oude dag adviseren. Zo geven we je graag antwoord op elk van deze vragen:

 • Is jouw opgebouwde pensioen voldoende om je vaste lasten straks mee te betalen?
 • Als je eerder wilt stoppen met werken, hoeveel buffer heb je daar dan voor nodig?
 • Welke opties zijn er, naast sparen, om je pensioen aan te vullen?
 • Hoe kun je de overwaarde op je huis verzilveren om er zo een vrij besteedbaar bedrag van te maken?
 • Zijn specifieke verzilver-producten, zoals een opeethypotheek of krediethypotheek, voor jou verstandige opties?
 • Kun je geld besparen op je lopende hypotheek of verzekeringen?
 • Hoe kun je spaargeld dat je zelf niet nodig hebt belastingvrij schenken aan je (klein)kinderen?
 • Wat zijn je opties om een seniorenhypotheek af te sluiten?
 • Hoe kun je je pensioen regelen als ondernemer?
 • Welke opties heb je om te verhuizen naar een woning met lagere maandlasten?
 • Kun jij op latere leeftijd een tweede woning kopen of een verbouwing financieren met je overwaarde?

Zo zijn er nog veel meer vragen waarover we je graag financieel advies geven. Ook al je vragen over je hypotheek of verzekeringen kun je bijvoorbeeld aan ons stellen. We helpen je graag.

Kennismaking plannen

Kun jij eerder stoppen met werken?

Je brengt heel wat jaren van je leven werkend door. Heb je altijd al het idee gehad om iets eerder te stoppen dan de AOW-gerechtigde leeftijd zoals de overheid die heeft bepaald? Wij zoeken graag met en voor jou uit welke kansen jij hebt om eerder te stoppen met werken. Zo houd je wellicht meer tijd over voor je kleinkinderen, je hobby’s of een mooie wereldreis.

Daarbij kijken we verder dan de standaardopties. We kunnen bijvoorbeeld ook met je onderzoeken of een vastgoedinvestering een slimme manier is om vermogen op te bouwen of dat je wellicht kunt verhuizen naar een goedkopere woning om zo geld vrij te maken voor na je pensioen.

Je hypotheek na je 56e, hoe zit dat?

Al tien jaar voor je pensioen, op je 56e verjaardag, verandert er het nodige in je financiële mogelijkheden. Zo worden hypotheekaanbieders strenger in je opties voor een hypotheek. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen als je verhuisplannen hebt, je hypotheek wilt oversluiten of het plan hebt om je overwaarde op te nemen. Er zijn gelukkig nog wel mogelijkheden, maar die zullen wat beperkter zijn. Dat maakt het extra aantrekkelijk om, als je de kans hebt, al vóór je 56e pensioenadvies in Breda in te schakelen. En lukt dat niet? Dan is het alsnog slim om na je 56e verjaardag aan de bel te trekken bij ons. Dan kijken wij mee wat voor jou nog haalbaar is.

En dan is er nog een situatie waarin het slim is om je hypotheek tegen het licht te houden. Want wat nu als je hypotheek al een tijdje loopt? Mogelijk betaal je dan meer dan nodig is aan hypotheeklasten. De rentes liggen op dit moment erg laag en er zijn wellicht ook voor jou mogelijkheden om daarvan te profiteren. Oversluiten is daarvoor een goede optie. Ook rentemiddeling, je renteopslag verlagen of kijken naar je lopende verzekeringen zijn mogelijke manieren om je vaste lasten omlaag te krijgen. Wat bij jou past? Daarover denken we graag mee.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Een huis kopen op latere leeftijd, kan dat nog?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zeker, vaak kan dat wel. Een seniorenhypotheek biedt hierbij uitkomst. Je hypotheek valt wellicht wat lager uit dan tijdens je loondienstperiode, maar er zijn wel degelijk goede mogelijkheden.

Aangezien ook hypotheekadvies een van onze expertises is, kunnen we je ook op latere leeftijd bij de aankoop van je nieuwe woning begeleiden. Zowel bij het vinden van het huis (als makelaar) als bij het regelen van de financiering (als hypotheekadviseur). We adviseren je over een passende hypotheek, goede voorwaarden en alle andere zaken waar je op moet letten.

Maar laten we beginnen met het bepalen van jouw hypotheekopties. We rekenen graag al in een eerste gratis online gesprek je maximale hypotheek en toekomstige maandlasten voor je uit, zodat je daarna gericht kunt gaan zoeken naar dé woning waarin jij gelukkig oud wilt worden.

Online én persoonlijk pensioenadvies in Breda

Ons pensioenadvies in Breda is altijd persoonlijk op jou afgestemd. Ieders pensioen ziet er weer anders uit; daar houden we in ons advies graag rekening mee. Daarnaast ben je bij ons advies zeker van:

 • Duidelijk, deskundig en onafhankelijk financieel advies
 • Online advies op een 100% persoonlijke manier
 • Een passend aanbod door vergelijking van ruim 45 geldverstrekkers
 • Ook aan- en verkoopmakelaar
 • Van A tot Z alles uit handen genomen
 • Kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek
 • Snel een afspraak mogelijk

Vrijblijvend online kennismaken?

Weet jij hoe je financiële situatie er na je AOW-leeftijd uitziet? Laten we samen een financieel plan maken waarmee je nu prettig kunt leven en ook in de toekomst je wensen kunt waarmaken. Plan een gratis en vrijblijvende online kennismaking om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Laat via de knop hieronder je gegevens achter om een afspraak te plannen of neem contact met ons op via 0162 – 690 069 of via oosterhout@vanbruggen.nl. Dan helpen we je graag verder.

Maak een afspraak