Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Bergen op Zoom Antwerpsestraat 18
4611 AH Bergen op Zoom
Opent vrijdag om 08:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
08:30 - 17:30
Dinsdag
08:30 - 17:30
Woensdag
08:30 - 17:30
Donderdag
08:30 - 17:30
Vrijdag
08:30 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Bergen op Zoom

Pensioenadvies in Bergen op Zoom

Je pensioen, moet je daar nu al iets mee? Ja, het is belangrijk om je al voordat je luierend op je strandbed geniet van je leven als pensionado over je pensioen te buigen. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Schakel ons kantoor in voor persoonlijk pensioenadvies in Bergen op Zoom. Wij zijn er voor een pensioenplan op maat waarmee jij een pensioengat voorkomt en ervoor zorgt dat jij straks onbezorgd van je pensioen geniet met al je financiën in kannen en kruiken.

Maak een afspraak

Is jouw pensioen voldoende om van rond te komen?

Dat is de hamvraag waar je niet zelf na een enkele Google-sessie een antwoord op kunt krijgen. Via Mijnpensioenoverzicht.nl kun je wel opzoeken hoeveel je opgebouwde pensioen bedraagt. Maar welke consequenties dat heeft voor later? Het antwoord op die vraag vinden heeft wat meer voeten in de aarde. Daarvoor moet je niet alleen kijken naar wat je tijdens je pensioenperiode maandelijks op je rekening gestort krijgt (aan AOW en pensioen vanuit je werkgever), maar ook naar je vaste lasten. Hoe zit het tegen die tijd bijvoorbeeld met de aflossing van je hypotheek? Kun je die nog opbrengen met het inkomen dat je tegen die tijd hebt?

Veel Nederlanders krijgen te maken met een pensioengat: door het lagere pensioeninkomen moeten ze opeens van minder zien rond te komen dan ze gewend zijn. Daarom is het slim om op tijd te onderzoeken hoe je je pensioen kunt aanvullen. Wellicht biedt je overwaarde daar mooie kansen voor, kun je besparen op je hypotheek of verzekeringen, of zijn er andere manieren om een eigen potje bij elkaar te sparen zonder dat je elk dubbeltje hoeft om te draaien. Daarin denken wij met je mee. We zetten alles voor je op een rij in een financiële planning én zetten na jouw goedkeuring alvast de nodige processen in het werk, zodat het allemaal ook echt voor je geregeld is.

Over ons pensioenadvies in Bergen op Zoom

Bij deskundig pensioenadvies komt veel kijken. We kijken veel verder dan alleen je pensioeninkomen en verdiepen ons juist in je algehele financiële situatie. Geen enkel belangrijk dtail blijft onbesproken: je verzekeringen, je hypotheek, je plannen voor later, een eventuele schenking, de overwaarde op je huis en andere vaste lasten die wellicht omlaag kunnen. Dat is gunstig voor jou, want zo kunnen we je in elk opzicht helpen om een zo goed mogelijk pensioen te creëren.

Kies je voor pensioenadvies van Van Bruggen Adviesgroep in Bergen op Zoom? Dan kies je daarmee ook voor deze fijne voordelen:

 • Volledig onafhankelijk en deskundig financieel advies
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en scheiden
 • Deskundig advies met een persoonlijk tintje
 • Samenwerking met erkend NVM-makelaar
 • Ook ruime ervaring in financieel advies aan ondernemers
 • Uitgebreide kennis van de omgeving (inclusief België)
 • Vlotte service en heldere afspraken

Bij ons pensioenadvies in Bergen op Zoom word je geholpen door Maurice (hypotheek- en verzekeringsadviseur) en Yvonne (financieel adviseur). Beiden zijn deskundig in hun vak en kunnen jou door jarenlange ervaring uitstekend helpen. Ook werken zij samen met Van Opstal Grosfeld Makelaars, die bijvoorbeeld de taxatie van je woning kunnen verzorgen of helpen bij de aan- of verkoop van een huis.

Heb jij een pensioenvraag? Of wil je gewoon graag dat je pensioen goed geregeld is? Schakel ons in voor pensioenadvies. Neem hieronder contact op voor een eerste en geheel vrijblijvende kennismaking.

Kennismaking inplannen

Welke opties zijn er om je pensioen aan te vullen?

Als blijkt dat je pensioeninkomen niet voldoende is om je dromen voor later waar te maken, is er nog geen man overboord. Juist als je op tijd aan de bel trekt en inzicht krijgt in je pensioensituatie, is er nog veel mogelijk om een pensioengat te voorkomen. Naast de optie om te sparen of beleggen, kun je ook denken aan de volgende mogelijkheden om je pensioen aan te vullen:

 • Verzilver de overwaarde op je huis (bijvoorbeeld in de vorm van een tweede hypotheek) en gebruik die als pensioenaanvulling.
 • Laat ons onderzoeken of je kunt besparen op je verzekeringen. Dat kan je soms een flink bedrag schelen per maand, terwijl je toch nog steeds voldoende verzekerd bent.
 • Laten we samen kijken of je hypotheek bespaaropties biedt. Wellicht kun je oversluiten naar een andere aanbieder en ben je daardoor maandelijks minder kwijt aan rente. Ook dat kan je helpen om elke maand een paar honderd euro meer te sparen.
 • Kijk of je tussentijds kunt aflossen op je hypotheek, zodat je minder rente betaalt. Bij een aflossingsvrije hypotheek is dit in het bijzonder nuttig. Door af te lossen, voorkom je dat je aan het eind van de looptijd je hypotheek moet verkopen omdat je niet voldoende geld hebt om de hypotheek in één keer mee af te betalen.
 • Wellicht kun je verhuizen naar een andere (kleinere) woning. Dat is sowieso een goede voorbereiding op je oude dag, maar levert je ook lagere maandlasten op.

Welke optie of combinatie van opties voor jou passend is, zoeken we graag voor je uit in een traject voor pensioenadvies in Bergen op Zoom. We beginnen altijd met een persoonlijke kennismaking en zorgen ervoor dat jij het traject uitgaat met een helder financieel plan én alvast de juiste stappen hebt gezet.

Gratis en vrijblijvende kennismaking plannen

Oversluitgids

Je hypotheek na je pensioen

Voor hypotheekaanbieders is 56 jaar een belangrijke leeftijd. Vanaf tien jaar vóór je AOW-leeftijd gaan zij namelijk rekenen met je (lagere) pensioeninkomen in plaats van met je huidige inkomen. Daardoor zal over het algemeen vanaf die leeftijd je hypotheek een stuk lager uitvallen dan daarvoor. Daarom is het slim om eventuele plannen voor je hypotheek al vóór die tijd uit te voeren. Wil je bijvoorbeeld je hypotheek nog oversluiten? Je overwaarde opnemen? Of een tweede hypotheek om een verbouwing mee te financieren of je pensioen aan te vullen? Kijk dan of je al vóór je 56e daar mogelijkheden toe ziet. Dan valt je maximale hypotheek vaak een stuk hoger uit.

Meer in het algemeen is het verstandig om vóór je pensioen naar je hypotheek te laten kijken. Niet alleen omdat het wellicht voordeliger kan, maar ook omdat je hypotheek mogelijk na je pensioen een belangrijke kostenpost is. We zien regelmatig dat mensen een aflossingsvrije hypotheek hebben lopen, waarop ze nog niet of nauwelijks hebben afgelost. Dit lijkt heel gunstig tijdens de looptijd, maar is minder voordelig als je straks in één keer het gehele bedrag moet aflossen en dat geld niet op je spaarrekening hebt staan. Zeker omdat na je pensioen je opties voor een nieuwe hypotheek beperkter zijn.

Wil je weten hoe je jouw aflossingsvrije hypotheek kunt aflossen of welke oversluitopties er zijn? Of heb je een andere vraag rondom hypotheekadvies? Laten we kennismaken om te kijken hoe wij jou kunnen helpen.

Pensioenadvies aanvragen

Pensioenadvies in Bergen op Zoom – ook voor jouw pensioenvraag

Met ons allround financiële advies kunnen we je bijstaan bij bijna al je pensioenvragen. Bijvoorbeeld rondom je hypotheek, verzekeringen, vaste lasten, een eventuele scheiding of een schenking. Ons advies is daarbij altijd 100% onafhankelijk. We nemen dus een groot aantal geldverstrekkers en verzekeraars mee in ons advies aan jou, waardoor we altijd tot een optie kunnen komen die echt goed bij je past.

We kunnen je onder andere antwoord geven op de volgende pensioenvragen:

 • Wat zijn de financiële consequenties later van jouw pensioeninkomen?
 • Hoe ziet je financiële situatie eruit als je met pensioen bent?
 • Welke opties heb jij om je pensioen aan te vullen?
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren om dit als aanvulling op je pensioen te gebruiken?
 • Welke opties heb je om nu en later minder kwijt te zijn aan je maandlasten?
 • Zijn je verzekeringen wel nodig en kun je daarop besparen?
 • Hoe zit het met je pensioen als ondernemer?
 • Is het voor jou mogelijk om eerder te stoppen met werken?
 • Levert het oversluiten van je hypotheek jou een mooie besparing op?
 • Wat kun je nu al regelen voor de aflossing van je aflosvrije hypotheek?
 • Welke opties biedt je hypotheek om een verbouwing te financieren?

Kennismaking op ons kantoor of via de video?

Ons advies is altijd volledig persoonlijk. Iedere situatie is anders en bij pensioen komt nogal wat kijken. Belangrijk dus dat we ons samen in jouw situatie verdiepen! Maar voordat we dat doen, maken we graag eerst kennis met je. Zo kunnen we samen aftasten of de klik er is en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Welke pensioenvraag heb jij? Laat het ons weten en maak een via de knop hieronder een afspraak voor een eerste gesprek. Zien we je snel?

Wil je eerst iets weten? Of vind je het fijn om telefonisch of per e-mail contact te hebben? Dat kan natuurlijk ook. Wij zijn bereikbaar via bergenopzoom@vanbruggen.nl en 0164 – 444 300.

Plan een eerste gesprek