Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verzilverhypotheek

Verzilverhypotheek

Met een verzilverhypotheek kun je de overwaarde op je woning opnemen. Je maakt er zo een vrij besteedbaar bedrag van. Dit type hypotheek is speciaal bedoeld voor gepensioneerden met een beperkt pensioeninkomen. Dankzij de verzilverhypotheek kunnen zij alsnog hun overwaarde uit de stenen halen, bijvoorbeeld als aanvulling op hun pensioen.

Hoe werkt een verzilverhypotheek?

De verzilverhypotheek wordt ook wel ‘opeethypotheek’ genoemd. Dit komt doordat je met deze hypotheek als het ware je overwaarde opeet. Je betaalt voor de hypotheek geen aflossing en hebt ook geen maandelijkse rentelasten. De rente wordt bij je hypotheekschuld opgeteld. Daardoor daalt je overwaarde naarmate de looptijd langer duurt.

Het voordeel van deze constructie is dat je weinig maandlasten hebt en toch meer financiële ruimte creëert. Bovendien ben je vrij in waar je het vrijgekomen geld aan besteedt. Een mogelijk nadeel is dat je schuld toeneemt, wat ook risico’s met zich meebrengt. Laat je daarom altijd goed adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur over dit type product. Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Quote: Je kunt het overwaardebedrag in één keer laten uitkeren of in termijnen. De mogelijkheden daarvoor verschillen per geldverstrekker.

Ben je benieuwd of een verzilverhypotheek voor jou interessant is? Onze hypotheekadviseurs zetten graag vrijblijvend je opties op een rij en vertellen je meer over de voor- en nadelen.

Advies over je hypotheek?

 

Kan ik een verzilverhypotheek krijgen?

Een verzilverhypotheek is dus geschikt voor gepensioneerden met een forse overwaarde op hun woning. Dit betekent dat hun huis flink meer waard is dan de openstaande hypotheek. Deze groep heeft door hun beperkte pensioeninkomen minder mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten met de overwaarde. Een verzilverhypotheek is vooral interessant als je niet voldoende inkomen hebt voor een tweede hypotheek of om je hypotheek over te sluiten. bij een verzilverhypotheek is de inkomenstoets namelijk minder streng. Ook liggen de maandlasten lager.

Of jij een verzilverhypotheek kunt krijgen, hangt af van de waarde van je woning, de openstaande hypotheekschuld en jouw hypotheekmogelijkheden. De precieze voorwaarden verschillen per hypotheekaanbieder. Een onafhankelijke financieel adviseur kan precies voor je uitrekenen hoeveel jouw maximale verzilverhypotheek bedraagt op basis van je inkomen en woningwaarde.

Gratis whitepaper ‘Overwaarde huis gebruiken: wat kun je ermee?’

Een verzilverhypotheek is niet de enige manier om je overwaarde op te nemen. Wil je precies weten welke mogelijkheden jij hebt met je overwaarde? Download ons gratis whitepaper en lees er alles over.

Download het gratis whitepaper

 

Annet (70) vulde haar pensioen aan met de overwaarde

Voor Annet (70) en haar man bleek de verzilverhypotheek een uitkomst. Zij hadden een forse overwaarde op hun woning en gebruikten die om hun AOW mee aan te vullen. Dankzij een verzilverhypotheek hebben ze voldoende pensioeninkomen én kunnen ze nog lang in hun huis blijven wonen.

Lees het verhaal van Annet 

Annet en man 2

Advies over de verzilverhypotheek?

De verzilverhypotheek kan dus je financiële ruimte vergroten terwijl je blijft wonen waar je woont. Klinkt interessant? Ga erover in gesprek met een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep bij jou in de buurt. Die kan je alles vertellen over de opties en de voor- en nadelen. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak!

Plan jouw gratis afspraak

Mensen vragen ook

Er zijn meerdere manieren om je overwaarde te verzilveren. De verzilverhypotheek is daar een voorbeeld van. Daarnaast kun je je woning verkopen en verhuizen naar een andere, voordeligere woning. Ook kun je een tweede hypotheek nemen of – als je daarvoor in aanmerking komt – je bestaande hypotheek verhogen. Alle opties voor het opnemen van je overwaarde zetten we in ons whitepaper ‘Overwaarde: wat kun je ermee?’ op een rij.

Zeker, die mogelijkheid is er, wellicht ook voor jou. Als je de overwaarde verzilvert, kun je dit bedrag vrij besteden. Verzilveren doe je bijvoorbeeld door een tweede hypotheek of een verzilverhypotheek te nemen. Een verbouwing bekostigen met de hypotheek is een goede optie. De rente over de hypotheek is, onder bepaalde voorwaarden, fiscaal aftrekbaar als je deze gebruikt om een verbouwing mee te financieren. Houd er rekening mee dat de geldverstrekker de hogere hypotheek toetst aan je woningwaarde en inkomen. Alleen als die twee voldoende zijn, kun je daadwerkelijk de overwaarde opnemen.